夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公出軌,被我發現後已斬攬,
回歸家庭。但我心好似被刀割咁,每日都唔開心,想喊又喊唔出,可以點算,再咁落去我怕我會癲….

珍珠宮

Cambyyungcc 發表於 23-11-16 21:15
回歸家庭。但我心好似被刀割咁,每日都唔開心,想喊又喊唔出,可以點算,再 ...

俾啲時間自己,亦都當俾啲時間觀察老公,咩都唔駛做住,正常過日子先… 加油呀

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

你不快不爽, 正常既, 俾點面色人家看, 也是正常的。
老土果句, 等時間慢慢沖淡
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

Lovelovebear 發表於 23-11-16 22:01
俾啲時間自己,亦都當俾啲時間觀察老公,咩都唔駛做住,正常過日子先… 加油呀
...

我正常唔到,我ftm, 基本生活都圍住子女老公,一直同佢關係唔差,估唔到……….我好失敗,點解要發生喺我身上

大宅

kwhkwh 發表於 23-11-16 22:08
你不快不爽, 正常既, 俾點面色人家看, 也是正常的。
老土果句, 等時間慢慢沖淡 ...

我唔敢,我怕我表現不快會趕走佢,但其實我內心一直都流緊血,有時好似無野,突然間情緒就好低落,我怕我真係會諗唔通做傻事

大宅

Cambyyungcc 發表於 23-11-16 22:40
我正常唔到,我ftm, 基本生活都圍住子女老公,一直同佢關係唔差,估唔到……….我好失敗,點解要發生喺我 ...

點解會發生係我身上呢句話我幾個月前都曾經講過,我好明白你感受!

如果佢真係斬咗你就嘗試下可唔可以正常返生活?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Cambyyungcc 發表於 23-11-16 22:42
我唔敢,我怕我表現不快會趕走佢,但其實我內心一直都流緊血,有時好似無野,突然間情緒就好低落,我怕我 ...
男方既然選擇家庭,點解你反而怕佢走?

keep 好錢財,有錢有計。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

你有冇認真同你老公傾究竟係咩問題引致佢出軌?!係性生活唔美滿定佢賤,想要新鮮感定點!?又或者會唔會你地之間出現咗問題,而你地冇去正視呢?!因為唔知原因可能會有下一次。

其實就算你面露不快 我諗你老公而家都冇任何理由發你脾氣吧 。。始終佢自己身有屎 。只怕你壓抑得太犀利,自己辛苦咋。

既然選擇原諒,就盡量放鬆心情 搵d野寄詑下,等件事慢慢淡化吧

大宅

Cambyyungcc 發表於 23-11-16 22:42
我唔敢,我怕我表現不快會趕走佢,但其實我內心一直都流緊血,有時好似無野,突然間情緒就好低落,我怕我 ...

我曾經都好像你咁,時間係會沖淡,因為已經唔再care 呢個人。 你越在乎,佢越覺得你無左佢唔得。 點解要怕佢走左去? 應該相反啊。 你經濟要佢support ? 要的話,就快快去找工,如有小朋友,就請工人,自己去返工。如果佢仲想要頭家,應該係佢去做野挽救,當然雙方都要有一齊行落去的決心。 如果佢人在心不在,根本無意思。

仲有,唔值得為呢d 人做傻事,世界好大,無話無左邊個唔得,愛自己多啲。
總有一日你會想通❤️

男爵府

Cambyyungcc 發表於 23-11-16 22:40
我正常唔到,我ftm, 基本生活都圍住子女老公,一直同佢關係唔差,估唔到……….我好失敗,點解要發生喺我 ...

一腳踢開佢, 攞贍養費

別墅

Cambyyungcc 發表於 23-11-16 21:15
回歸家庭。但我心好似被刀割咁,每日都唔開心,想喊又喊唔出,可以點算,再 ...

放開自己,對自己好,對子女好,正常生活。

大宅

佢做錯事,你仲驚佢走會唔會攪錯咗啲嘢

別墅

小朋友幾大?
可以的話同朋友傾傾,或者直接見社工

民房

我都係過來人,你先要懂得愛自己,才有氣力走下去,我朋友介绍咗Alphaguide心理輔導平台比我,都幫我解決咗好多問題,你可以試吓

男爵府

分開容易,留下難,,,,如諗清諗楚,比次机会佢,就比D時間觀察佢D表現'吧,,,你糸ftm,就一定要 hold番D财政大權,祝佢浪子回頭

別墅

受過傷嘅人都會明白嗰種痛
我覺得可以迫自己將注意力放自己身上
唔好諗佢咁多, 時間可以令你平靜
情緒唔好會影響健康架

大宅

090922 發表於 23-11-16 23:15
點解會發生係我身上呢句話我幾個月前都曾經講過,我好明白你感受!

如果佢真係斬咗你就嘗試下可唔可以正 ...

接受緊,但我會突然間好低落,第二日又可能會無事咁⋯

大宅

kwhkwh 發表於 23-11-17 00:55
男方既然選擇家庭,點解你反而怕佢走?

keep 好錢財,有錢有計。

我老公係成日逃避嗰種人,以前小事嗌交都係避而不答,所以我怕會迫得太緊佢選擇逃避⋯⋯錢我有,但要維持小朋友好似而家咁嘅生活就難d..

大宅

陳小b 發表於 23-11-17 07:50
你有冇認真同你老公傾究竟係咩問題引致佢出軌?!係性生活唔美滿定佢賤,想要新鮮感定點!?又或者會唔會你 ...

我每次都想同佢傾,但佢避,我都係喺佢屋企人口中先知佢怨我只顧小朋友而忽略佢,佢而家的確唔敢發我脾氣,但我都唔敢過火,佢一出門,我d情緒就開始黎料⋯

大宅

陳小b 發表於 23-11-17 07:50
你有冇認真同你老公傾究竟係咩問題引致佢出軌?!係性生活唔美滿定佢賤,想要新鮮感定點!?又或者會唔會你 ...

我每次都想同佢傾,但佢避,我都係喺佢屋企人口中先知佢怨我只顧小朋友而忽略佢,佢而家的確唔敢發我脾氣,但我都唔敢過火,佢一出門,我d情緒就開始黎料⋯

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊