親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

遊玩宇宙飛船及海洋王國,大家有咩好意見?

如果1大1小(7歲)
12月29或30或31日入住
2天1 晚或3天2晚

構思方案是:
1. 1間酒店2天1 晚
2. 1間酒店3天2晚
3. 分2間酒店,各2天1 晚

A. 飛船酒店的飛船房(可有向樂園景觀),大床,包早餐,水手自助餐廳
B. 企鵝酒店的洪氏環企鵝極地房或加拉帕戈企鵝主題溫帶房(可有向樂園景觀),大床,包早餐,帝企鵝自助餐廳晚餐

包宇宙飛船、海洋王國、木偶劇及馬戲門票

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

littlepatrick 發表於 23-11-24 13:41
遊玩宇宙飛船及海洋王國,大家有咩好意見?

如果1大1小(7歲)

我都係同女去,不過我去過1次,所以今次去2日1夜。買klook套票,早前買$14xx。
如果海洋王國未去過起碼2日先玩得晒。
唔建議搬酒店,因如果買套票去到酒店要排counter攞門飛同登記入住,玩完先返去攞房卡,如果分2間酒店,應該又要分2次攞。多人排真係排好耐嫁。

我就住企鵝酒店,因女話最緊要近海洋王國。

酒店我只食過企鵝酒店自助早餐,我就覺得麻麻,不過今次去都訂左早餐,費事周圍搵野食,而午餐,晚餐會係樂園入面食同睇煙花。

伯爵府

之前玩三日兩夜住過馬戲同企鵝,因為想睇下酒店入面check in花時間。

自助餐只食過企鵝,大陸好多好野食,佢自助餐可以話又貴又難食,但優點係方便同埋有企鵝睇(小朋友會好開心)
所以再去既話我小朋友都話要去食自助餐

伯爵府

yuensiu 發表於 23-11-27 08:33
我都係同女去,不過我去過1次,所以今次去2日1夜。買klook套票,早前買$14xx。
如果海洋王國未去過起碼2日 ...

14XX係咪包一晚企鵝同入園2日

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

花花b 發表於 23-11-27 09:22
14XX係咪包一晚企鵝同入園2日

係呀,包埋海洋王國+宇宙飛船門票。
klook有齊幾間酒店,你可以去睇下。

如果包早餐其實買橫琴灣酒店係抵嫁,但要坐樂園shuttle bus出入。我朋友就買橫琴灣酒店3日2夜。klook仲有code減少少錢不過唔知full左未。
attach0/tmp/php5Vl4XF

珍珠宮

花花b 發表於 23-11-27 09:22
之前玩三日兩夜住過馬戲同企鵝,因為想睇下酒店入面check in花時間。

自助餐只食 ...

所以我只買企鵝酒店早餐 d野食真係麻麻地。

伯爵府

yuensiu 發表於 23-11-27 09:26
係呀,包埋海洋王國+宇宙飛船門票。
klook有齊幾間酒店,你可以去睇下。

兩日一夜咁平?
我見要22XX,係咪我唔識搵呢

珍珠宮

花花b 發表於 23-11-27 09:39
兩日一夜咁平?

我早2個星期買了,見佢依家得返3日2夜先有平套票。

珍珠宮

花花b 發表於 23-11-27 09:39
兩日一夜咁平?

早排都係無左2日1夜平套票,後來又出返,你可以間唔中再望下。

伯爵府

yuensiu 發表於 23-11-27 09:40
我早2個星期買了,見佢依家得返3日2夜先有平套票。

我捻住揀三日兩夜架。
我有一個小朋友未夠150cm但又剛夠12歲,送果張小童唔知有冇得用

珍珠宮

花花b 發表於 23-11-27 09:51
我捻住揀三日兩夜架。
我有一個小朋友未夠150cm但又剛夠12歲,送果張小童唔知有冇得用
...

可以呀,合乎其中一個要求都可以用呀 我女就11歲但就過150cm高。

klook有code你可以試下減唔減到
attach0/tmp/phpTgnf4i
attach1/tmp/phpD80OCo

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我前兩日買左3日2夜宇宙飛船酒店,有海洋王國及宇宙飛船3日門票,一左150蚊。因為想去埋宇宙飛船,所以住近些。聽講有些房可以睇到煙花。我兩個大人去,又未去過,玩三日慢慢行應該幾好。Klook 太多野要慢慢搵架。。

伯爵府

yuensiu 發表於 23-11-27 09:59
可以呀,合乎其中一個要求都可以用呀 我女就11歲但就過150cm高。

klook有code你可以試下減唔減到 ...

唔該哂你呀

伯爵府

ydoris 發表於 23-11-27 10:51
我前兩日買左3日2夜宇宙飛船酒店,有海洋王國及宇宙飛船3日門票,一左150蚊。因為想去埋宇宙飛船,所以住近 ...

我都想去呢間,但我見聖誕節佢好貴了。你買左幾錢?
依家考慮另外幾間

伯爵府

yuensiu 發表於 23-11-27 09:59

klook有code你可以試下減唔減到 ...

橫琴灣果間我未住過,但見送早餐貴200心思思,你有冇食過同住過呢間?

侯爵府

花花b 發表於 23-11-27 11:24
我都想去呢間,但我見聖誕節佢好貴了。你買左幾錢?
依家考慮另外幾間
...
我下星期去,減左優惠差不多三千但無早餐。假期貴應該係酒店海鮮價,去邊度都貴。

珍珠宮

花花b 發表於 23-11-27 11:25
橫琴灣果間我未住過,但見送早餐貴200心思思,你有冇食過同住過呢間?

宇宙飛船可能新,所以都好快full。

我只住過企鵝酒店咋,但我朋友2大2小就次次住橫琴灣,有埋水世界玩喎,同埋應該d房靚d,但遠囉,我女想玩完樂園快d返到酒店hea,所以為有住企鵝酒店

但如果你多人,橫琴灣係包埋早餐真係抵好多,你仲住2晚,應該包2日早餐添,又包水世界同馬戲睇。我住1晚,買1大1小企鵝酒店早餐都要$22x。

暫時klook應該係最平嫁啦

侯爵府

多口問句,反正都住左兩日,老公話好想去夜市,我諗如果出市區租多一日酒店,可以周圍行下。但上網真係好少教點樣坐車,商圈點去????係未無地鐵一定要搭巴士?搵吾到資料我就放棄,只玩長隆。。這是第一次和老公出行。。

伯爵府

yuensiu 發表於 23-11-27 11:30
宇宙飛船可能新,所以都好快full。

我只住過企鵝酒店咋,但我朋友2大2小就次次住橫琴灣,有埋水世界玩喎 ...

你講得有道理我兩大兩小,所以包四個早餐又真係抵。見佢酒店望落靚過馬戲。咁佢係咪仲遠過馬戲酒店架?

伯爵府

ydoris 發表於 23-11-27 11:54
多口問句,反正都住左兩日,老公話好想去夜市,我諗如果出市區租多一日酒店,可以周圍行下。但上網真係好少 ...

出市區我記得有車直去拱北,平時我係自己拱北坐車入去樂園。唔記得10定20蚊位。都係疫情前既記憶。坐車都方便。
其他夜市就唔識

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊