自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

訂淘寶,安排集運時巳註明送貨上門,但竟然收到訊息智能櫃取貨。
請問大家有冇試過這情況。

男爵府

甘道夫 發表於 23-12-18 22:48
訂淘寶,安排集運時巳註明送貨上門,但竟然收到訊息智能櫃取貨。
...

請問你是用淘寶官方集運嗎?我新人,來緊都想試下他們淘寶官方集運

男爵府

chinfongfong 發表於 23-12-18 22:55
請問你是用淘寶官方集運嗎?我新人,來緊都想試下他們淘寶官方集運

我用淘寶官方集運,之前一直冇問題,但今次遇上這情況。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

甘道夫 發表於 23-12-18 23:06
我用淘寶官方集運,之前一直冇問題,但今次遇上這情況。

搵菜鳥客服!

男爵府

cy101 發表於 23-12-18 23:18
搵菜鳥客服!

菜鳥客服好奇怪,叫我直接問返順豐,後來發現嗰陣時順丯已收工,聽朝再打去先

公爵府

2024年龍年勳章

送貨上門難道不是選宅配就是?
還要自己註明

而且送上門價錢貴過自提

大宅

你意思係咪你本身係揀左送貨上門既選項(而唔係自己註明)?或者你去睇返集運訂單睇下有無揀錯?

如果真係揀左送貨上門既話,可能係送貨既時候你屋企無人收貨?我試過我唔係屋企收貨(唔係淘寶),順豐係有問我放智能櫃得唔得,件貨會返佢地公司再由另一位送貨員送去智能櫃。不過佢地係有問過我話可以先送去既。

公爵府

2024年龍年勳章

甘道夫 發表於 23-12-19 02:48
...

送貨上門同自提運費應該唔同,你再check 下,如果收咗錢唔送貨,搵客服跟進

珍珠宮

甘道夫 發表於 23-12-18 22:48
...
係咪送貨上門唔係睇你備註, 係你揀集運時選擇適當嘅選項, 送貨上門仲要俾附加費, 一係你cap 你集運選項張相嚟睇下

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係喎,樓主寫註明送上門,究竟樓主俾咗咩價錢運費先?睇運費就知,兩者差一截!

男爵府

回覆樓主:

多謝大家意見
尋晚嘗試打電話去順豐、網上客服,但已經收工,所以今朝嘗試再聯絡客服,佢哋話搞錯咗,所以會安排送貨上門。
因為我在淘寶安排集運時,揀咗係送貨上門,當然價錢會比智能櫃貴一點,所以尋日都好愕然,點解會喺智能櫃收貨。
不過順豐客服很好,話會盡快糾正安排送貨。

琥珀宮

甘道夫 發表於 23-12-19 10:27
多謝大家意見
尋晚嘗試打電話去順豐、網上客服,但已經收工,所以今朝嘗試再聯絡客服,佢哋話搞錯 ...

解決咗就好!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊