影視娛樂

跳至

首頁
12345...9

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

上星期五, 出左四集, 有無人睇緊??

珍珠宮

stagea 發表於 23-12-19 14:48
上星期五, 出左四集, 有無人睇緊??
終於有post, 呢套正到爆, 冇悶場, 幾乎個個男角都係主角,

四集要一口氣睇, 睇完後感:
『要尊重生命、不能輕視死亡、活著多好』

別墅

幾好睇,緊湊冇門場,每一次人生都有一個新故事,但又好似有關連,可惜第二季要一月中先有~~~

珍珠宮

親親嗲哋 發表於 23-12-19 14:58
幾好睇,緊湊冇門場,每一次人生都有一個新故事,但又好似有關連,可惜第二季要一月中先有~~~ ...
一月初做第二部呀, 1月5日播放呢

別墅

은우수호 發表於 23-12-19 15:03
一月初做第二部呀, 1月5日播放呢

咁都好,唔洗等咁耐!

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

睇左, 非常非常好睇
[img=500,400][/img]

珍珠宮

miu~miu 發表於 23-12-19 15:51
睇左, 非常非常好睇
你都嚟埋

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

은우수호 發表於 23-12-19 14:54
終於有post, 呢套正到爆, 冇悶場, 幾乎個個男角都係主角,

我地唔使做劫匪, 改邪歸正啦
等我 copy d 野修正下先

睇哂四集, 完全同意你的觀後感, 我加多個 珍惜眼前人, 特別係早前太多年輕人自殺嘅新聞, 每次睇到, 都好心痛, 感受更深
套劇節奏快, 真係死得好快完全無多餘嘅地方, 好多人客串, 金聖喆, 厲雲出左好小,
到晛場戲非常, 非常好, 好感動, 男主媽演技好就不容置疑, 估唔到只係用把聲都咁震撼, 佢入去女廁大哭時, 完全無影佢樣, 個把哭聲, 真的揪心掏肺
第四集個尾, 我大嗌左出黎, 一野震撼完D 關係就出哂黎, 厲害
大獲, 要等到 5/1 先有得睇

[size=1.25em]

珍珠宮

miu~miu 發表於 23-12-19 16:12
我地唔使做劫匪, 改邪歸正啦
等我 copy d 野修正下先
咁我都copy&paste先...
To DEAR MIU~MIU,
「嗱嗱林,拎哂啲值錢嘢出嚟、除錶、除鍊、除戒指,放低個電話......打劫邊有得講價, 咪嘈,合埋眼,由一數到一百。」
..................

我覺得, 徐仁國個角色係主軸, 而其他男演員, 都係「徐仁國」.

一路睇, 以為個個「人生」都冇乜關連, 但原來係一層叠一層.

男主嘅死, 我覺得係「Butterfly effect」, 一個人嘅死亡, 唔單單係影响佢自己...

呢個係我睇後嘅觀後感.

珍珠宮

은우수호 發表於 23-12-19 16:08
你都嚟埋
見到有 post 即衝入黎

珍珠宮

은우수호 發表於 23-12-19 16:26
咁我都copy&paste先...
To DEAR MIU~MIU,
「嗱嗱林,拎哂啲值錢嘢出嚟、除錶、除鍊、除戒指,放低個電話.. ...

想改邪歸正真係好難, 太多引誘
家陣老笠男左女右趴埋牆, 唔該

我又十劃 dee co 先

我曾經睇過一本書, 係採訪好幾個自殺者遺留下來的家屬, 自殺者可能真係一了百了, 但真係好自私, 遺留下來的家人, 永遠生活係悲傷, 自責, 內疚, 係好難走出黎, 所以真係要睇開D, 諗清楚, 好似個 b b , 有好多人係無得選擇下而死亡, 但可以生存嘅, 點解要作出個咁激烈選擇呢
白經個 part 都好睇, 另外飛車追逐好精彩
最尾我諗住會擁抱...... 真係好衝擊, 我大嗌完 O 哂嘴好耐都無合埋, 第一集個男人又係比佢嚇親, 不過唔夠第四集咁衝擊, 特別係衝擊完, 見到金智勳, 跟住再串聯哂一系列人物, 上半部好精彩, 完全無令人失望

珍珠宮

miu~miu 發表於 23-12-19 16:43
想改邪歸正真係好難, 太多引誘
家陣老笠男左女右趴埋牆, 唔該
男左女右趴埋牆係......掃黃呀

珍珠宮

은우수호 發表於 23-12-19 16:46
男左女右趴埋牆係......掃黃呀
要問周星馳先知

珍珠宮

miu~miu 發表於 23-12-19 16:55
要問周星馳先知
哦.......
反應慢咗tim...

珍珠宮

miu~miu 發表於 23-12-19 16:55
要問周星馳先知
小妹都只係「讀過兩年書, 塵世中一個迷途小書僮, 華安」
真係醒唔起家陣老笠要男左女右.

珍珠宮

은우수호 發表於 23-12-19 16:58
哦.......
反應慢咗tim...
你做咩 post 張相, 笑死我差D 比人發現我偷睇

珍珠宮

miu~miu 發表於 23-12-19 17:13
你做咩 post 張相, 笑死我差D 比人發現我偷睇
咁tag返落去「死期將至」先

珍珠宮

은우수호 發表於 23-12-19 17:19
咁tag返落去「死期將至」先

睇張相應該得金材煜同吳世正未出, 期待

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

은우수호 發表於 23-12-19 14:54

咁我要睇啦

琥珀宮

miu~miu 發表於 23-12-19 18:37
睇張相應該得金材煜同吳世正未出, 期待

有金生

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊