自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

一季都120億,咁一年咪成500億

https://www.hk01.com/%E7%A0%94%E6%95%B8%E6%89%80/964840/%E6%88%91%E5%80%91%E7%9A%842023-%E6%B8%AF%E9%80%BE4500%E8%90%AC%E4%BA%BA%E6%AC%A1%E5%8C%97%E4%B8%8A-%E5%85%A7%E5%9C%B0%E5%AE%A2%E5%8D%97%E4%B8%8B%E5%83%85%E4%B8%80%E5%8D%8A-%E9%9B%B6%E5%94%AE%E6%A5%AD%E5%8F%AB%E6%85%98?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=mama&fbclid=IwAR3_ALVEQ-OgnYcp1PVDmBStekNcL1o-pySCFLXBlRQqfV6Sxbkb3ChFC4Y_aem_AZWCmVWY8rdEDJnaYyusbc0r7Ho5QpNsWtzjStsCnXVfVdkjISI8PzPFvjf4UW91GQ4
attach1/tmp/phpjtnBnu

水晶宮

叻呀
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

bmuimami 發表於 23-12-25 12:50
叻呀

香港人消费力好強勁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

伯爵府

點解唔計下海外?

男爵府

係呢,北上有120億,咁去日本應該都有3、400億啦呱,咁個重點係…… 香港人有錢?

伯爵府

owen2012 發表於 23-12-25 12:58
係呢,北上有120億,咁去日本應該都有3、400億啦呱,咁個重點係…… 香港人有錢? ...

日本花$72億咋,佢(01)話

珍珠宮

回覆樓主:

成功打做一小時生活圈

伯爵府

2024年龍年勳章

Pinky28 發表於 23-12-25 12:46
一季都120億,咁一年咪成500億

https://www.hk01.com/%E7%A0%94%E6%95%B8%E6%89%80/964840/%E6 ...

侯爵府

回覆樓主:

使命嚟!可惜無我份!
我貢獻咗去「粵港澳大灣區」之一嘅澳門特別行政區嘅賭場!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

幾好呀、支持祖國經濟

珊瑚宮

回覆樓主:

侯爵府

香港係好的, 北上一次自然會留港消費
香港一方面租金唔正常地高, 零售難撈
另一面, 零售加價飛擒大咬, 服務差出品差, 惡性循環

市場自然平衡, 用腳投票啫

restahaus    發表於 23-12-26 01:13

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

勁!好有錢!
可惜我只能小小貢獻

侯爵府

平平無奇2 發表於 23-12-25 13:23
幾好呀、支持祖國經濟

正常人諗嘢益自己國家緊係好過益其他地方啦,不過香港仲有好多唔正常嘅人

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我都有DD貢獻

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

睇你分享01報導 , 10月份有535萬人次港人北上, 使39億港元, 但人均消費額 $800 港元都唔夠

比起港人第3 季去日本, 只係57.4萬港人, 就使咗72.5億港元, 人均消費額達 12,630港元,
淨計2 者, 差距n 咁多倍, 原來港人去晒外國豪使錢

其他旅遊地點方面,例如日本觀光廳公布今年第3季有57.4萬港人遊日,總消費額達1342億日圓,(折合72.5億港元),人均消費逾23萬日圓(折合12,630港元),超過港人最新月入中位數20,500港元的一半。

今年10月份有535萬人次港人到訪深圳遊玩,總消費額達36億元人民幣,折合約39億港元,即人均消費近740港元。

伯爵府

貢獻祖國,消費者又開心

侯爵府

annie133 發表於 23-12-25 14:04
貢獻祖國,消費者又開心

睇18樓啲數字應該係某小國開心啲喎,怪不得人哋照倒核污水話之你,横掂一樣咁多香港人鍾意喺小國消費

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊