自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

emt1314 發表於 24-1-13 10:39
我會留返比亞女做嫁妝

我哋係留比我女
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

水晶宮

留低俾對仔女將來結婚用。

水晶宮

賣咗大部分
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔捨得賣

水晶宮

Lavender22 發表於 24-1-13 09:46
我的龍鳳鐲, 頸鏈, 仍保留, 雖然數量唔多的, 見現在利息算高, 金價唔低, 不知好不好賣出去金舖, 將現金做 ...

唔會賣,金價只會越嚟越高,你唔差呢d錢就由佢放著。

男爵府

mymelody0701 發表於 24-1-13 14:29
即買即賣梗係蝕啦,金價十幾年升4倍,同期人工都冇加咁多,香港樓價升幅都係差唔多咋
...

樓你係住住嚟升值,金你仲要租保險箱嚟放,當然銀碼相差咁大不能相提並論,我只係覺得冇大家想像咁好啫

水晶宮

MariaTsui 發表於 24-1-13 14:58
留低俾對仔女將來結婚用。

係,而家賣出十萬好似好多,將來,用同等的價錢買唔番同等重量,仲要輕好多。

我媽買比我的龍鳳鈪當年都要6萬1對,到我細路結婚冇十幾萬都買唔到

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我的龍鳳鐲, 頸鏈, 仍保留, 雖然數量唔多的, 見現在利息算高, 金價唔低, 不知好不好賣出去金舖, 將現金做 ...

有呀,最有紀念價值既,所以唔會賣

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Aley1204 發表於 24-1-13 12:35
咩係簿仔金?

同銀行買/賣,不能換成實體金
attach1/tmp/php6IjPN0

侯爵府

我只保留了一隻金戒指(媽送),一隻金手鐲(男家長輩送),其他金器,一早賣晒(我唔想用$租保險箱)。
自己及老公 公司的長期服務奬(金牌),就未賣晒。

珍珠宮

回覆樓主:

結咗婚接近20年
啲金器係結婚嗰日見過
跟住從冇攞過出嚟睇
其實都唔多 是但啦
我都唔記得邊條打邊條
係邊個送

子爵府

我賣晒,只留一件最鐘意做記念
吾想搵地方擺

子爵府

回覆樓主:

99對龍鳳鈪留俾將來新抱(如果有),其他全部俾女

子爵府

回覆樓主:

我有一對我結婚時奶奶送比我嘅,係佢結婚時奶奶送比佢的,我好唔好賣左佢定送比我將來嘅新抱,個款係龍鳳有啲紅寶石,又怕新抱嫌棄!我又好想盛傳落去!覺得好有意思!另外再買一對新的!

男爵府

alicewong18 發表於 24-1-13 17:55
我有一對我結婚時奶奶送比我嘅,係佢結婚時奶奶送比佢的,我好唔好賣左佢定送比我將來嘅新抱,個款係龍鳳有 ...

既然太奶奶送,咁梗係一直承傳落去啦,同未來新抱講呢對係長輩傳落嚟就ok啦

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

儲起保險櫃,仲未諗過點處理
明月幾時有,把酒問青天。
不知天上宮闕,今夕是何年。
我欲乘風歸去,又恐瓊樓玉宇,高處不勝寒。
起舞弄清影,何似在人間。
轉朱閣,低綺戶,照無眠。
不應有恨,何事長向別時圓。
人有悲歡離合,月有陰晴圓缺,此事古難全。
但願人長久,千里共嬋娟。

珍珠宮

回覆樓主:

唔賣

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

因為收到唔少,保險箱放唔晒, 租多個又無謂,細件嘅就賣咗, 大件頭的留番

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

算係長輩留俾我哋既紀念日品 唔係窮途末路都唔會賣

珍珠宮

cheung2000 發表於 24-1-13 11:17
我都係,父母已不在,99只有一對,又重手,唔捨得

對,我也留比仔女,將來佢自己賣,我都冇眼睇

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊