自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

我奶奶果張最近又買返茲曼尼,同款唔同色 之前果張用左10+年
sales話佢隻classic款佔7成生意
放下自在

複式洋房

Haley_Sc 發表於 24-1-21 11:24
我係香x家居買左張梳化,坐唔夠一年就岀現嚴重下陷,同佢反映話可以配反坐墊,不過就要比$1600連安裝:igive ...

$1600

大宅

sababy 發表於 24-1-23 15:48
是否梳化床會容易下陷?

我也不知,但都唔應該差到唔夠一年就咁

珍珠宮

snow.white 發表於 24-1-21 21:00
我之前個張七年先換。坐得舒服易打理已經好好,我隻貓都鍾意瞓皮梳化。
...
貓貓唔抓嗎?我隻狗成日抓梳化

子爵府

cheukyingmama 發表於 24-1-23 15:15
我張茲曼尼$18000,多數晚間坐幾個鐘,只係用咗5年,就甩晒皮。真羨慕,點解你哋可以坐到咁耐?見到真係眼 ...

個師傅講話,呢啲茲曼尼梳化,每次坐完都要用力拍返佢原位,咁樣先至襟用,如果唔係好快就會好似你咁樣,但我心諗,咁貴買張梳化,仲要服侍佢,冇病呀

子爵府

cattz288 發表於 24-1-23 15:58
我奶奶果張最近又買返茲曼尼,同款唔同色 之前果張用左10+年
sales話佢隻classic款佔7成 ...

其實我想帶出個重點,就係茲曼尼梳化並唔係大家講到咁高質素,但係價錢,其實都貴得幾唔合理,我行過順德傢俬城,一萬蚊人仔嘅梳化,絕對係比我用緊嗰張萬二蚊梳化好

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

baby668 發表於 24-1-23 18:25
其實我想帶出個重點,就係茲曼尼梳化並唔係大家講到咁高質素,但係價錢,其實都貴得幾唔合理,我行過順德傢俬 ...

嘩,一萬人仔咁貴既 咁等如香港二三萬喇
放下自在

子爵府

三國1 發表於 24-1-23 18:21
貓貓唔抓嗎?我隻狗成日抓梳化

佢好乖,唔抓梳化,自己識去貓樹到玩

子爵府

cheukyingmama 發表於 24-1-23 15:15
我張茲曼尼$18000,多數晚間坐幾個鐘,只係用咗5年,就甩晒皮。真羨慕,點解你哋可以坐到咁耐?見到真係眼 ...

你係咪有小朋友跳梳化?定係大人好重?我用七年無乜變形。

珍珠宮

snow.white 發表於 24-1-23 19:11
佢好乖,唔抓梳化,自己識去貓樹到玩
好乖呀,我隻小狗咁曳一陣炮製下佢先得

大宅

我內地訂一張都係會凹哂,價錢平所以都係預期內

男爵府

baby668 發表於 24-1-23 18:22
個師傅講話,呢啲茲曼尼梳化,每次坐完都要用力拍返佢原位,咁樣先至襟用,如果唔係好快就會好似你咁樣,但我心 ...

師傅又冇咩溫馨提示喎因為老公有腰痛,所以我哋要加硬。除咗脫皮之外,基本上坐得好舒服。

珊瑚宮

2017歐化買三座位梳化時 sales 提我唔好坐死一個位 如果唔係真係會下陷 而家我仲坐住

男爵府

snow.white 發表於 24-1-23 19:15
你係咪有小朋友跳梳化?定係大人好重?我用七年無乜變形。

冇寵物,仔女已經大,家人都唔重。其實冇變型,仲係好舒服,只係脱皮。不過相比呢一邊係坐得比較多,所以脫皮都比較嚴重。

子爵府

三國1 發表於 24-1-23 19:17
好乖呀,我隻小狗咁曳一陣炮製下佢先得

你俾其他野專屬於佢嘅,教佢可以抓可以咬,咁就識。

珍珠宮

snow.white 發表於 24-1-23 21:06
你俾其他野專屬於佢嘅,教佢可以抓可以咬,咁就識。
我已經見到就no佢,個衰仔趁我唔係屋企就抓,但佢只抓梳化(自我安慰)佢好大個架喇,今年11歲

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

我cap圖wts俾老公睇,跟住開fb睇即刻有呢間香x廣告啲梳化彈俾我睇
你張梳化係咪好軟? 其實有彈簧都未必好,我以前用有獨立彈簧既L型三座位布梳化,有兩個位唔知係咪拆得多出嚟洗套得唔好定係點樣啦,坐咗4年啲彈簧就突上嚟”銀”pat pat,貴妃嗰個位就完好無缺,但今年第5年都係放棄啦,突上嚟好礙眼,去買過張新,今次買返真皮三座位,唔要彈簧唔要L型乜都唔要,個sales教其實想襟坐啲,係要睇個座褥硬度,我哋揀咗最硬,同埋梳化床尤其是有儲物既,無咁襟坐,因為座褥又薄又軟,希望今次坐到10年以上啦

大宅

hfl2000 發表於 24-1-23 22:23
我cap圖wts俾老公睇,跟住開fb睇即刻有呢間香x廣告啲梳化彈俾我睇
你張梳化係咪好軟? 其實有彈 ...

吾係呀,吾軟,佢話係高回彈梳化綿,但唔到衰到甘

大宅

回覆樓主:

真皮梳化要間中打蠟,保護表面,以防脫皮。我用普通皮鞋透明鞋油,平靚正。當然也可買專用皮膏。

子爵府

cattz288 發表於 24-1-23 19:09
嘩,一萬人仔咁貴既 咁等如香港二三萬喇

果啲係非常靚料,當然唔係同一件貨,好難再比較,但估計喺香港買一定價值不菲

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊