自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人試過,喺邊度維修?謝謝

男爵府

試過爆,官方報價約$1200,又唔敢拎出街外整。最後直接換新款機。

大宅

lflxl 發表於 24-2-19 15:49
試過爆,官方報價約$1200,又唔敢拎出街外整。最後直接換新款機。

千2…..部機都幾新型號(14 plus )
工人姐姐想整

男爵府

creamsodasoda 發表於 24-2-19 16:19
工人姐姐想整

iPhone 14 Plus 原廠換後玻璃估價 $1,499

https://support.apple.com/en-hk/iphone/repair

想平就拎上深圳整,用拆機件應該平好多...

男爵府

疫情初期剛買半年新機跌爆背玻離, 原廠報價要過幾千, 坊間又未有材料維修,呢個糾結過咗2年, 再係香港維修報要500-700, 直至上年通關初期, 我係華強北整120人仔, 平靚正, 解決咗咁多年既糾結

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

lokjudy 發表於 24-2-19 16:29
疫情初期剛買半年新機跌爆背玻離, 原廠報價要過幾千, 坊間又未有材料維修,呢個糾結過咗2年, 再係香港維修 ...

係咪全程睇住佢整?

男爵府

creamsodasoda 發表於 24-2-19 16:19
工人姐姐想整

ic 我部舊機SE都要$1200維修,3分之一機價。如果14Plus都值得整嘅。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

creamsodasoda 發表於 24-2-19 15:43
請問有冇人試過,喺邊度維修?謝謝

爆背面玻璃其實可以唔整?
上個月老公部手機就係跌爆咗背面玻璃,佢用膠紙痴晒啲裂縫,跟手出街買咗個手機殼套住,見佢到而家都正常使用,無乜問題咁

瑪瑙宮

lokjudy 發表於 24-2-19 16:29
疫情初期剛買半年新機跌爆背玻離, 原廠報價要過幾千, 坊間又未有材料維修,呢個糾結過咗2年, 再係香港維修 ...

華強不嬲都平,睇住佢地整,佢地整好快手。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

工人姐姐想整
如果唔係响Apple整,就唔可以响Apple store trade in,因為一開過個機蓋,佢哋就識別到。

男爵府

回覆 newcomer550 的帖子

係呀, 我估唔到咁快手半小時搞掂, 最近我女部機又去搵返佢換熒幕, 收130人仔仲送埋貼, 今次耐少少佢話要幫佢部機加護, 華強北高手云集, 有啲係艇仔接單會貴啲, 我搵呢間係老實價直接有師傅在場

男爵府

回覆 Lilian_lee 的帖子

可以唔整, 當初我都係用膠紙痴住再用手機殼用2年,一直以來都想維修多, 一通關上去整,呢個師傅都係撞彩搵咋

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊