家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

銀行職員推介:1299; 388;9988
個組合係6個月,接貨價86%
利息:10.58%
我見近喺港股都跌得差唔多!我頭先個呢類產品朋友!請分享!

教養孩童,使他走當行之道,
就是到老他也不偏離. 箴言:廿二章六節

子爵府

回覆 ma1015 的帖子

銀行係幾時推介比你架 ? 呢D係期權合約shor put , 其實係銀行幫D尊貴客戶將風險轉嫁比你呢D願意接貨既傻瓜, 果D所謂利息其實係貴客比出來既保險金正確係期權金你吾怕既米接他呢個合約, 留意中途吾可以賣出有乜事一定要接貨硬食, 係最差最差既一種期權合約吾比平倉架 !!!
識既一定吾會玩銀行呢D無品合約 ,要玩都不如直接去做期權short put , 有乜事吾想接貨都仲可以隨時平倉走人 !

大宅

ma1015 發表於 24-2-20 09:46

越大回報嘅投資產品代表越大風險。

伯爵府

ma1015 發表於 24-2-20 09:46

都係睹一輔,6個月後以上是但一隻會唔會跌14%,賭贏你袋5% (半年),賭輸蝕14%
你覺得值唔值搏?
我之前都玩開,但自從自己識做期權之後就冇再玩了。

大宅

多謝分享! 我無做這個投資!真係要多了解及學習!Thank you!

伯爵府

ma1015 發表於 24-2-22 09:39
多謝分享! 我無做這個投資!真係要多了解及學習!Thank you!

呢種玩法如果橫行係ok
但如果突然爆D咩跌14%好閒就要高價接貨
6個月時間會發生咩事冇人知
如果你閒錢多得滯,覺得個市橫行多,本身現價都想買以上股票,不介意接貨/一接即坐咪試吓
都係控制注碼預咗輸承唔承受到

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

annie133 發表於 24-2-21 23:25
都係睹一輔,6個月後以上是但一隻會唔會跌14%,賭贏你袋5% (半年),賭輸蝕14%
你覺得值唔值搏?
我之前 ...

贏就5%、輸就14%、仲要去賭~

期權客人贏就封頂、輸就可以無限~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

大力大力 發表於 24-2-23 21:20
贏就5%、輸就14%、仲要去賭~

期權客人贏就封頂、輸就可以無限~

大宅

銀行推銷得嘅嘢,99% 都係搵你做替死鬼,好彩嘅你會贏到粒糖

侯爵府

環保接龍勳章

而家股市咁靜. 唔好掛股票.
真係想做.. 不如掛外幣.

大宅

我之前玩過掛人民幣!因為常用,作收息!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊