自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

本身有白髮要keep住染, 多數自己染, 大約 2-3 個月就要染一次.... 用過好多牌子 (萬寧買果 d) 遮係遮到, 但無論咩色, 過幾日就變啡黃........咁我走去買去黃洗頭水黎試下啦, 個色就好似好少少 (但都keep唔到剛染完果隻色) 之但係.... 可能補到色的關係, 平時我染完大約 2-3 星期已見返 d 白髮出黎, 今次已經差唔多2個月, 都仲未見
總結就係 染完之後用去黃洗頭水, 可以 keep 耐好多哦....

不過每次洗完去黃都會幾鞋, 我用返精華就冇事
大事化小, 小事化毛.........

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

平均三個月出去染, 通常三星期都見白色, 會用50惠上色, 都會遮到...

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Kuromi1127 發表於 24-2-20 10:56
平均三個月出去染, 通常三星期都見白色, 會用50惠上色, 都會遮到...

但五十惠係咪得深啡色 or 黑...
都係洗頭水黎?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

kmbb519 發表於 24-2-20 11:02
都係洗頭水黎?

係有四隻色, 就咁搽上去, 等半小時至一小時後洗頭, 兩星期左右補一次, 效果當然無染髮咁, 但都唔係白色囉

伯爵府

kmbb519 發表於 24-2-20 10:54
本身有白髮要keep住染, 多數自己染, 大約 2-3 個月就要染一次.... 用過好多牌子 (萬寧買果 d) 遮係遮到, 但 ...

咁你本身係染咗咩色?
去黃洗頭水有冇推介?
我都想試吓

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

kmbb519 發表於 24-2-20 10:54
本身有白髮要keep住染, 多數自己染, 大約 2-3 個月就要染一次.... 用過好多牌子 (萬寧買果 d) 遮係遮到, 但 ...

咩叫去黃洗頭水?

珍珠宮

clyl03 發表於 24-2-20 11:09
咁你本身係染咗咩色?
去黃洗頭水有冇推介?
我都想試吓

https://hk.cosme.net/products/125547
我多數買呢隻, 霧灰或者有隻綠綠地.... 染完果下好靚, 但過兩日都係變啡 ...... 用完去黃, 都 keep唔到霧灰色 ..... 不過就白髮遲左出返來都好開心

去黃其實我求其上網揀左 2隻評語OK 的, 用落都差不多...... 我係 hktvmall買你可以去睇下

男爵府

2024年龍年勳章

kmbb519 發表於 24-2-20 11:02
都係洗頭水黎?

染色洗頭水
慢慢染色,但等唔到咁耐

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

如果接受到, 唔好日日洗頭 .

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

tingbb@mama 發表於 24-2-20 13:56
每個人 都有 新陳代謝 所以如果你新陳代謝快 白頭髮長出嘅時間都會快!唔會有染髮後keep耐啲有方法, 而係 ...

好明顯冇睇內文

珍珠宮

Kuromi1127 發表於 24-2-20 11:06
係有四隻色, 就咁搽上去, 等半小時至一小時後洗頭, 兩星期左右補一次, 效果當然無染髮咁, 但都唔係白色囉: ...

請問係咪呢隻?

男爵府

轉牌子

我近期用Herbatint 幾好,完全不會退色
之前消費者委員會測試高分的(無害)

IHerb 買

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Kuromi1127 發表於 24-2-20 11:06
係有四隻色, 就咁搽上去, 等半小時至一小時後洗頭, 兩星期左右補一次, 效果當然無染髮咁, 但都唔係白色囉: ...

五十惠對好多人一啲都冇效,試過每朝補染小小,次次洗完頭都甩晒色,要朝朝補染,用咗一排都係冇效,你可以兩星期補一次咁好

子爵府

nicelady2828 發表於 24-2-20 14:24
轉牌子

我近期用Herbatint 幾好,完全不會退色

請問有無相?其他地方有無得買?唔該曬。

男爵府

李家承 發表於 24-2-21 07:18
請問有無相?其他地方有無得買?唔該曬。

你google 吓相,唔識post
應該HKTVmall 也有,但貴過iherb
實體就唔知

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我都係用樓主介紹呢隻,不過通常3-4個星期就要染一次,白髮都一樣會出現,我用咁耐都唔知佢有去黃作用添。。

50惠就算啦,攪一大輪,又無乜效果,仲要次次整。

Iherb 嗰隻朋友用過都好得,但都係一個月要染一次。

珍珠宮

SARIDON 發表於 24-2-21 08:54
我都係用樓主介紹呢隻,不過通常3-4個星期就要染一次,白髮都一樣會出現,我用咁耐都唔知佢有去黃作用添。 ...

不是, 隻染髮冇去黃, 我係染完之後一星期用 2 次去黃洗頭水, 發現耐好多都未見白髮 ...... 其實去黃洗頭水唔係咁用 係 for d 人漂到好淺色之後唔變黃的, 不過我用完發現佢可以令白髮遲 D 出返, 可能因為洗果陣有少少好似補染咁

侯爵府

kmbb519 發表於 24-2-20 14:19
請問係咪呢隻?

係, 頭一兩次要染耐同密啲既, 有啲耐性先得

kmbb519    發表於 24-2-22 14:09

大宅

差不多每兩個月出去染一次,永遠染都唔夠白髮出得快

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊