美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都知我本身皮膚就麻麻,
易敏感、易紅、易出油、易生暗瘡,
仲有凹凸洞...

我都真係花咗唔少錢去搞塊面,
做過好多唔同嘅treatment,
係有改善, 但係個問題好似永遠都解決唔到咁...
其實呢個係唔係永續輪迴?
到底幾時至完?

別墅

我都有類似既問題...
其實都好針對性地有做唔同既treatment
但係貴都算, 好多時都係做完一part
另一part就會惡化...沒完沒了咁...
真係激死!!

大宅

香港既空氣太差, 好多皮膚問題
而且又塵多, 污糟起上黎特別容易敏感,
我曾經有好悲觀咁諗過,
可能要去外國住, 皮膚至會好....

象牙宮

leecting 發表於 24-2-21 16:36
我都知我本身皮膚就麻麻,
易敏感、易紅、易出油、易生暗瘡,
仲有凹凸洞...

d肉dur番落嚟... 提拉/ 面部提升。 次
我都真係花咗唔少錢去搞塊面, 做過好多唔同嘅treatment, 無效, 係有DD改善,
但係個問題好似永遠都解決唔到咁...

易生暗瘡, 仲有凹凸洞... 處理。優先。

隨著我們年齡越來越大,「老化」抗衰。次。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

kwokmanya 發表於 24-2-22 13:30
香港既空氣太差, 好多皮膚問題
而且又塵多, 污糟起上黎特別容易敏感,
我曾經有好悲觀咁諗過,

唔好傻, 外國紫外線勁過香港好多
其實外國人既皮膚都唔見得真係好好
不如真係搵d有用既treatment
慢慢改善仲實際啦!

大宅

我自細皮膚就麻麻, 同樓主幾乎係一樣!
最近我去咗Medilase試佢新嘅3頻童顏槍
我開頭都抱住賭仔心態, 得就得唔得就算
但我做完之後真係feel到消炎去紅,
同埋overall 皮膚無咁乾同白咗.
而且真係粉刺少左好多,
一次滿足哂我n個願望
基本上做完果一兩日已經see something.
我宜家做左3次, 凹凸洞同暗瘡疤好番好多

複式洋房

moonch 發表於 24-2-22 16:17
唔好傻, 外國紫外線勁過香港好多
其實外國人既皮膚都唔見得真係好好
不如真係搵d有用既treatment

都係ulthera 有用?

別墅

pettyp 發表於 24-2-22 20:06
我開頭都抱住賭仔心態, 得就 ...

咁厲害? 平時呢類問題, 其實至少都要做兩、三個treatment架wor
jm你只係打呢款3頻童顏槍就ok??

大宅

你講到咁我都好有興趣試,
但係我個d都係陳年問題嚟...
唔知要打幾多次至ok呢?

大宅

係呀, 我覺得佢地個3頻童顏槍幾抵
啱晒我地呢d成日有暗粒同暗倉印ga人

至於做幾多次就要視乎皮膚情況
陳年問題的話都唔好預1、2次就搞掂(凹凸洞同暗瘡疤)
但都係每個月一次姐, 我覺得ok!
Medilase本身都有免費資詢, 米去望下又唔洗比錢

複式洋房

未聽過, 想試! 等我search吓先!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊