0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仲有幾日先滿月,呢個星期開始晚晚都唔肯訓,餵完奶換完片,抱又抱過,開埋白噪音都無用~ 用包巾包佢就不停掙扎,然後就開始喊….明明都好眼瞓打曬喊路,但就點都唔訓…唉!我同老公就算無抑鬱都就來心臟捽死請問有無過來人可以分享經驗教下有咩方法可以好d?

複式洋房

alleyleung 發表於 24-3-2 12:57
仲有幾日先滿月,呢個星期開始晚晚都唔肯訓,餵完奶換完片,抱又抱過,開埋白噪音都無用~ 用包巾包佢就不 ...

應該係有肚風 我bb 都係咁
你可以試吓飛機抱 日頭幫佢做排氣操
或者比佢趴係你心口
我都係咩方法都試過
但bb 都係安靜一陣又會爆喊過 一天光就無事
晚晚都係咁 完全明白你有幾辛苦
真係人都癲 睇過醫生都話係咁樣
除咗盡量安撫bb 都無其他野可以做
等bb 3 個月左右 腸道好啲先會無事
你係餵人奶定奶粉?

別墅

仲有幾日先滿月,呢個星期開始晚晚都唔肯訓,餵完奶換完片,抱又抱過,開埋白噪音都無用~ 用包巾包佢就不 ...

我就下午4點幾個轉,都係唔肯訓,抱住訓著左但一擺低就喊,一直訓唔霖,又唔係喂唔飽,我都好擔心佢訓唔夠

別墅

係會咁架,因為佢地呢段時候長度發展緊,好多BB個肚都會唔舒服。我嗰時乜都做過晒,按肚,踩單車,被叻嘴,包巾,最後係抱住瞓,抱到大約一個半月,佢就冇事,都幫佢戒到抱瞓 。

複式洋房

applepieemini 發表於 24-3-18 06:45
係會咁架,因為佢地呢段時候長度發展緊,好多BB個肚都會唔舒服。我嗰時乜都做過晒,按肚,踩單車,被叻嘴 ...

佢自動戒抱定係你幫佢戒架? 加陣我抱少一陣都抱到扯蝦

別墅

alleyleung 發表於 24-3-21 22:20
佢自動戒抱定係你幫佢戒架? 加陣我抱少一陣都抱到扯蝦

幫佢戒架,要同佢set up睡眠routine。都同佢糾纏左成個星期先戒到。而家日頭放低佢已經可以自行入睡,夜晚係床邊陪佢,拍下佢就慢慢瞓喇 。

別墅

試下奶咀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊