自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

caryfox 發表於 24-3-17 17:30
深圳:白內障一萬蚊一隻好貴,

寶血醫院都唔係貴好多

寶血醫院做得好嗎?請問邊個醫生做?

水晶宮

大力大力 發表於 24-3-19 22:57
平到冇朋友~

借位!見大力問下還去日本釣鱼?如有,D鱼是做壽司定拿去店俾師傅做菜?

男爵府

無話可說 發表於 24-3-19 22:38
我想照肝膽,胰臟,但唔識約!係咪可以直接去醫院約日子?微信只得1個身體檢查
...
或者你睇外科先,要醫生寫字你去照,睇醫生100蚊,.

我睇咗腸胃外科我想做膠囊胃鏡,個醫生叫我去睇消化內科,佢話消化內科或者有,我去到消化內科個醫生話醫院冇呢樣測試,退返100蚊費用畀我,

男爵府

ahpoo 發表於 24-3-19 22:48
大陸人就來港睇醫生,香港人就北上睇,有趣既現象

係大陸有錢人嚟香港睇私家醫生先啱

大宅

smile828 發表於 24-3-18 00:41
你做體檢做咗幾多樣嘢?
我早排都有去做乳房夾胸x光同埋超聲波共四百幾蚊,掛號費100蚊

請問夾胸x光掛號係掛乳腺外科嗎?

侯爵府

無話可說 發表於 24-3-19 22:38
我想照肝膽,胰臟,但唔識約!係咪可以直接去醫院約日子?微信只得1個身體檢查
...

你直接打去港大醫院呢個電話約時間
0755-86913333. 可以叫客陸服轉介可以講廣東話嘅職員. 你問下佢資料先.

我朋友頸膊頭同背脊疼痛多年, 喺香港試咗好多中西醫用咗好多錢都都吾得. 佢今日都直接打咗電話上去約痛症部睇專科今星期可睇醫生. 其實唔分香港大陸, 最緊要醫到

男爵府

samanthayip124 發表於 24-3-19 23:17
請問夾胸x光掛號係掛乳腺外科嗎?

不過我睇完,超聲波好快,即時有得做,x光就要約期,過幾日先有得做

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

brother4 發表於 24-3-19 23:05
借位!見大力問下還去日本釣鱼?如有,D鱼是做壽司定拿去店俾師傅做菜?

上年去了三次、今年三月、五月、十一月也會去~

我們淩晨五点鐘上船、下午四點上岸跟、住拿即日釣到、其中一大箱魚拿去居酒屋、給師傅㨂不同魚做全魚宴、壽司、煎、炒、煮、炸、魚湯......樣樣齊~

.
attach0/tmp/phppgAA64
attach1/tmp/php9jqmvl
attach2/tmp/phpzFoBUB
attach3/tmp/phpFmU2jS
attach4/tmp/phpjAFDJ8
attach5/tmp/php9nZm9o
attach6/tmp/phph7HgzF
attach7/tmp/phpTx0hZV
attach8/tmp/phpPgqmpc

raro    發表於 24-3-20 11:55
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

大力大力 發表於 24-3-20 07:42

我們淩晨五点鐘上船、下午四點上岸跟、住拿即日釣到、其 ...

水晶宮

大力大力 發表於 24-3-20 07:42

我們淩晨五点鐘上船、下午四點上岸跟、住拿即日釣到、其 ...

複式洋房

dyl 發表於 24-3-17 16:31
比個深圳港大醫院價錢你哋做參考, 將來睇病或檢查多一個選擇. 但未必claim 到香港保險

我去咗深圳港大醫 ...

香港政府應該派醫療卷可以用到深圳醫院服務啦!唔洗香港受氣又等得耐,直成專業壟斷

複式洋房

smile828 發表於 24-3-19 23:07
係大陸有錢人嚟香港睇私家醫生先啱

香港私家醫療只歡迎有錢人,唔單止國內的

珍珠宮

好媽媽勳章

smile828 發表於 24-3-18 00:41
你做體檢做咗幾多樣嘢?
我早排都有去做乳房夾胸x光同埋超聲波共四百幾蚊,掛號費100蚊

請問做乳房夾胸呢個痛唔痛?想照好耐但又怕痛

男爵府

寵壞了 發表於 24-3-20 09:39
請問做乳房夾胸呢個痛唔痛?想照好耐但又怕痛

痛,但好快,可以接受,做完冇嘢,
反而我上次喺QE可能個姑娘手勢唔好,整到我胳肋底痛咗成個星期

象牙宮

smile828 發表於 24-3-19 23:05
或者你睇外科先,要醫生寫字你去照,睇醫生100蚊,.

我睇咗腸胃外科我想做膠囊胃鏡,個醫生叫我去睇消化內科, ...

唔該,再研究下先

象牙宮

dyl 發表於 24-3-19 23:19
你直接打去港大醫院呢個電話約時間
0755-86913333. 可以叫客陸服轉介可以講廣東話嘅職員. 你問下佢資料 ...

打電話都好喎,其實我係唔知約咩科!上面jm教約外科!或者真係打電話最直接

子爵府

深圳太多選擇。大把平過港大深圳醫院。不過最好搵返信譽好嘅老字號

子爵府

白內障成萬蚊人仔就真係貴左d,其他都算平,不過深圳一定有大把選擇更平。
港大深圳醫院巳經係比深圳有錢佬睇

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 dyl 的帖子

多謝你的無私分享,很有用!
未經本人同意,不得轉載以上內容

侯爵府

回覆樓主:

深圳大學可以的,我親人曾經在此做磁力共振,照完返港俾政府醫生睇報告,發現有腫瘤即做手術。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊