自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

唔計價錢,佢地員工真心讚!
我唔食平嘢街边嘢,只去高檔商場,買炒貨,個工作人員好到比埋細袋仔同手套我分,我完全冇講過任何嘢,又可以試完先買,細心你唔信。 係香港無論咩檔次都好似乞兒咁

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

luvkaka 發表於 24-3-28 17:23
我唔食平嘢街边嘢,只去高檔商場,買炒貨,個工作人員好到比埋細袋仔同手套我 ...

因為服務員好怕顧客比負評,一有負評,有機會比公司扣獎金的,但無論服務員係真心定為獎金先咁好服務,我都欣賞的,起碼敬業

la_source    發表於 24-4-3 10:06

水晶宮

uhtcl2006 發表於 24-3-28 17:29
因為服務員好怕顧客比負評,一有負評,有機會比公司扣獎金的,但無論服務員係真心定為獎金先咁好服務,我 ...

係咩,咁又咁講,佢應該真心,因為佢真係太主動比我,比完細袋,轉頭又話唉呀比埋手套你,乾淨啲分

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

個次食完飯,笑哂揮哂手同我講bye bye,真係估佢唔到。

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

luvkaka 發表於 24-3-28 17:31
係咩,咁又咁講,佢應該真心,因為佢真係太主動比我,比完細袋,轉頭又話唉呀比埋手套你,乾淨啲分
...

其實我又唔會計較對方係真心定假意,反正佢有好服務比我,我就覺得佢係敬業囉,好多人都做果行厭果行,西口西面對d客。所以內地服務員我真心敬佩佢地的

珍珠宮

我唔食平嘢街边嘢,只去高檔商場,買炒貨,個工作人員好到比埋細袋仔同手套我 ...

係咪栗子?

水晶宮

luvkaka 發表於 24-3-28 17:31
...

大陸人好多都冇咁複雜,我都信佢哋係真心,淨係服務員識笑已經會幫襯得好開心

水晶宮

白毛毛 發表於 24-3-28 17:39
係咪栗子?

不是,栗子都成日買。我買果d咩pecan 呀花生呀嗰啲

瑪瑙宮

什么炒货

水晶宮

tkop 發表於 24-3-28 18:30
什么炒货

我買pecan,花生,果乾…. 果d

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

服務態度一流
試左我想買果款
我話好鹹
九秒九攞第二款原味

水晶宮

YY1101 發表於 24-3-28 18:33
服務態度一流
試左我想買果款
我話好鹹

係呀,香港試多两種我都唔敢出聲,唔啱食都要買d怕比人話我

象牙宮

回覆樓主:

佢地客人至上,又唔使環保,所以服務好

子爵府

回覆樓主:

剛星期一去深圳outlet買鞋, 睇啱一款叫職員搵size, 轉頭見佢捧住幾個鞋合,原來佢搵左好多色同款鞋俾我地揀,show出黎係無齊色,攪到我地班女人選擇困難,隻隻色都想要,shop得好開心,一間鞋店都玩左兩個鐘,買左5對鞋。
到俾錢又攪一輪先俾到,細心又無黑面,服務一流。
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

佢哋d服務態度真心一流

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

上次睇電視話佢地好歡迎我地上去,因為帶動消費。

我黎緊幾日紅日都會去兩轉

水晶宮

我上個禮拜去食燒鱔,嗰碟花生我朋友話好好食,我話咁不如打包返屋企食啦,我就叫服務員幫我打包,服務員話你哋食啦,我再另外裝俾你,點知佢裝咗一大桶俾我朋友拎走,免費的。

仲有另外一單係去蛋糕店買芝士蛋糕同埋Tiramisu蛋糕,我朋友買咗芝士蛋糕之後,又心思思想轉Tiramisu蛋糕,咁我話我將我個Tiramisu俾你啦,我同你交換,店員聽到之後,主動話幫我哋切一半,可以試到唔同嘅味道,幫我哋每個人分開兩個包裝盒,服務真係一百分。
attach1/tmp/phpRX8YUx

Campenella    發表於 24-3-29 00:50

公爵府

深圳係真係做旅遊,本身又唔會看唔起人,而香港起點高,看個個都好似低過佢一等咁,除非見外國人

子爵府

國內人性格單純又敬業,做服務行業會真心對客人好,態度語氣和香港係有分別

複式洋房

wcandtt 發表於 24-3-28 18:44
我上個禮拜去食燒鱔,嗰碟花生我朋友話好好食,我話咁不如打包返屋企食啦,我就叫服務員幫我打包,服務員 ...

請問燒鱔係邊間?

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊