自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

真係好唔捨得佢要同兩位爺爺同媽媽分開相信以後亦會少咗機會見到福豬豬的視頻了,希望返到中國,福寶會遇到好似兩位爺爺咁好的奶爸啦!咁大家就放心了!

今晚係係福寶留喺韓國嘅最後一天,兩位爺爺同勝姨一定好傷心難過了,頭先睇小紅書,原來姜爺爺的媽媽今日過身了,佢明天還要送福寶返中國,真係雙重難過!希望姜爺爺一切安好,好好保重身體!

水晶宮

回覆樓主:

對姜爺爺來講真係雙重打擊

福寶咁快明天就回去了,之前睇視頻話姜爺爺只可以停留3,4日在中國陪福寶,并唔係一個月,希望福寶可以適應中國生活啦!見唔到爺爺一定很傷心難過,爺爺都係

子爵府

bu-b 發表於 24-4-2 22:04
原來姜爺爺的媽媽今日過身了

下)))))

珍珠宮

佢真係喺韓國人眼底下長大,好受歡迎。
過兩年佢對孖妹可能都要回國。

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

希望福寶番到中國可入住理想基地,有愛錫佢嘅奶爸,有大山頭可以俾福寶自由自在玩耍

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

emilylam 發表於 24-4-2 22:14

福寶咁快明天就回去了,之前睇視頻話姜爺爺只可以停留3,4日在中國 ...

係呀,爺爺只可留兩三日定三四日,唔係一個月,大家知道呢個消後,都好唔放心

珍珠宮

peru 發表於 24-4-2 22:17
下)))))

係呀!好似今晚辦埋喪禮,明天如期出發陪福寶,可想而知姜爺爺嘅心情係幾咁傷心,佢係一個盡責又理性嘅人,所以抑壓著住仲辛苦

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bu-b 發表於 24-4-2 22:04
真係好唔捨得佢要同兩位爺爺同媽媽分開相信以後亦會少咗機會見到福豬豬的視頻了,希望返 ...

係,今朝睇視頻已經喊左一輪,頭先見小紅書有人講姜爺爺媽媽去世左,真係
覺得爺爺真係會崩潰呀。
重話爺爺去到中國只能留3-4日就要返韓國,又好似話有官方通知福豬豬唔係去神樹坪,真係好亂

珍珠宮

emilylam 發表於 24-4-2 22:14

福寶咁快明天就回去了,之前睇視頻話姜爺爺只可以停留3,4日在中國 ...

得三四日

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ononluk 發表於 24-4-2 22:19
佢真係喺韓國人眼底下長大,好受歡迎。
過兩年佢對孖妹可能都要回國。

唔係可能,係夠3歲都要返中國了

男爵府

回覆樓主:

我見fb好多人鬧大陸唔應該收返韓國嘅熊貓bb,話係韓國一定好過係中國,尤其D台灣人係咁閙大陸為咗錢咩都做得出

子爵府

bu-b 發表於 24-4-2 22:56
係呀!好似今晚辦埋喪禮,明天如期出發陪福寶,可想而知姜爺爺嘅心情係幾咁傷心,佢係一個盡責又理性嘅人 ...

姜爺爺

我都好唔捨得福寶,我都好難過,但係點都改變唔到事實,唯有希望福寶可以盡快適應新環境,遇到好好嘅奶爸,但係唔好忘記兩位爺爺呀

水晶宮

missshasha 發表於 24-4-2 23:03
姜爺爺

我都好唔捨得福寶,我都好難過,但係點都改變唔到事實,唯有希望福寶可以盡快適應新 ...

福由出生就喺充滿愛既環境長大,希望佢返到中國後依然被愛包圍

子爵府

我都好鍾意福寶一家
真係好慘

男爵府

ctsang 發表於 24-4-2 23:00
我見fb好多人鬧大陸唔應該收返韓國嘅熊貓bb,話係韓國一定好過係中國,尤其D台灣人係咁閙大陸為咗錢咩都做得 ...

返回中國的原因係為了繁衍後代,無知真可怕。

hungng    發表於 24-4-4 20:43

子爵府

uhtcl2006 發表於 24-4-2 23:05
福由出生就喺充滿愛既環境長大,希望佢返到中國後依然被愛包圍

希望係咁,但係我相信好難,唔係話中國大陸啲奶爸奶媽唔好,係唔會好似韓國爺爺咁貼身照顧,有互動嘅愛,因為飼養員要照顧嘅熊貓數目實在太多,真係分身不暇,我好擔心福寶由出世到而家都有咁多人咁有愛去對待佢,但係之後返到中國,飼養員對佢嘅愛可能會少咗,佢會唔開心,會唔習慣,因為佢唔係一隻普通嘅熊貓

珍珠宮

missshasha 發表於 24-4-2 23:03
姜爺爺

我都好唔捨得福寶,我都好難過,但係點都改變唔到事實,唯有希望福寶可以盡快適應新 ...

好擔心福寶會嬲咗爺爺,以為爺爺呃佢入籠去第二度,然後唔要佢

又擔心佢好似訓練獨立初期咁,唔開心唔食嘢,爺爺攞埋佢最愛嘅紅蘿蔔比佢,佢接完就掉咗了,要爺爺再氹佢,佢先肯食,所以真係好難想像佢去到陌生環境、對住咁多陌生人,又幾日後就永遠見唔到爺爺佢會點,真係諗起都

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

ctsang 發表於 24-4-2 23:00
我見fb好多人鬧大陸唔應該收返韓國嘅熊貓bb,話係韓國一定好過係中國,尤其D台灣人係咁閙大陸為咗錢咩都做得 ...

可以黑內地嘅某D人點會放過, 韓國喺福寶身上揾嘅錢又少咩

水晶宮

missshasha 發表於 24-4-2 23:16
希望係咁,但係我相信好難,唔係話中國大陸啲奶爸奶媽唔好,係唔會好似韓國爺爺咁貼身照顧,有互動嘅愛, ...

都無辦法,希望福豬能夠遇到個好既奶爸

子爵府

bu-b 發表於 24-4-2 23:30
好擔心福寶會嬲咗爺爺,以為爺爺呃佢入籠去第二度,然後唔要佢

又擔心佢好似訓練獨立 ...

啱啱睇完條視頻,話中國嘅飼養方式將會係半放養,半野生,即係話飼養員除咗俾食物佢哋之外會有接觸嘅機會,其餘時間會由得佢哋自己獨自生活,咁樣叫福寶點適應?

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊