自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Kammui916 發表於 24-4-5 11:24
可以話唔一齊住就唔一齊住咩? 我老公話去旅行要預埋佢媽一齊住(emoji) 所以到依家我都唔plan出國旅行(em ...

我地連喺香港staycation都要帶埋99,好冇癮,同時我亦覺得99好唔識做

男爵府

2024年龍年勳章

通常雙方都固執先多爭吵,係性格夾唔夾嘅問題

子爵府

回覆樓主:

唔係個個奶奶都係咁,我媽同奶奶係典型樸實小女人,後生照顧屋企人家務妥妥當當,結婚生仔有$出$有力出力,我心目中世上最好的兩位偉大媽媽

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

因為女人係比較 如果要將自己阿媽點樣對自己用係奶奶身上,就點都係唔妥

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

noodle_noodle 發表於 24-4-5 12:18
我點同,佢有照顧周到都呻,我如果有人咁周到,特別係全職湊我d仔,我俾佢話哂事有咩所謂,就係無先咁勞氣 ...

你又來

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

從來無一齊住仲好少見,唔使相處。

水晶宮

相敬如賓

男爵府

回覆樓主:

始終唔係自己個女

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

怡康girl 發表於 24-4-5 10:41
自古以來,婆媳關係都是複雜的,以前還沒結婚的時候不當一回事
當自己結婚後,真的是一種很難相處的關係

我地唔同住,不過相處好好
有時會去我屋企附近請我飲茶
我有啲定期或者其他投資,又會通知佢
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

mandy952 發表於 24-4-5 12:11
最好嘅相處方法就係唔相處

唔好見,唔好聯絡,太難頂,
幾年前自自由啦,唔洗相處,身體好左,超開心

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Fishqqma 發表於 24-4-5 12:37
你又來

我冇睇佢回覆
係咪又講三個仔無人(奶奶)湊……

自己而家打兩份工啊

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

crystal媽咪 發表於 24-4-5 13:01
我冇睇佢回覆
係咪又講三個仔無人(奶奶)湊……

係! 佢真係乜嘢都可以扯到去奶奶身上。

寶石宮

Fishqqma 發表於 24-4-5 13:02
係! 佢真係乜嘢都可以扯到去奶奶身上。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

你又來

都估佢會回post

水晶宮

怡康girl 發表於 24-4-5 10:41
自古以來,婆媳關係都是複雜的,以前還沒結婚的時候不當一回事
當自己結婚後,真的是一種很難相處的關係

你局要同住?

建議請工人及不同奶奶住。同住很受氣。如有毒姑類,受氣更多,大把用孝順來壓心抱。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

lovebobo 發表於 24-4-5 12:20
我地連喺香港staycation都要帶埋99,好冇癮,同時我亦覺得99好唔識做

唔係掛,你老公咁架,拒絕丫嘛。

男爵府

樓主咪俾返臉色佢睇囉,
人哋點對你你點對返轉頭唔識咩?
樓又你買仔又你生仲要家務樣樣做齊,
依家仲要卑微到睇人臉色,
樓主結婚來做咩?
一個完全未養過你一日只係生左你老公,
些少閒言碎語就綁架左樓主做牛做馬,
有冇考慮過你父母的感受?

珍珠宮

LoveCorgi2 發表於 24-4-5 11:23
佢係咪好大年紀?而家啲奶奶應該醒目啲要同新抱好好相處先至有返個仔。但你呢位簡直係舊式思維,要下馬威 ...
唔一定大年紀,鄉下啲奶奶都係咁上下

子爵府

你又來

無人湊返唔到工果兩年無左我十幾萬儲蓄,我而家儲返果筆錢,不過我唔會忘記佢嘅恨心,錢唔無都無左,隔離講騙徒post,我提過c6想識第個俾人呃左30萬,99都係怪我,唔會話佢個仔唔心足,一個肯做清潔做洗碗嘅office人,佢地唔珍惜,就睇佢搵唔搵到第個女人好似我咁,第個一知道要用儲蓄貼頭家走左9萬幾世,仲將我同個“女人”(騙徒)比,人地幾好,想呃你錢緊好人,阿sir話9成係男人假扮

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-4-5 11:25
關係一齊住咪好囉,關係唔好就算自己阿媽都咁話喇,事情有兩面嘅,有d人覺得自己唔幸福可能係睇唔到事情嘅 ...
因為唔係佢地食,下次你攞俾佢地食,你睇佢地食唔食?

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊