自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

事緣上兩個月前,去咗深圳補領返張SIM 卡,順便更改個平D嘅服務計劃,搞咗成大半個鐘,其間個職員攞咗部cam 出嚟話因為我係舊用戶(2018開始上台),所以送部機俾我。
點知而家先發現原來幫我加咗個家居監察計劃,每月15元,一年約。
而原本話已改好嘅月費(原本58元,話改為38元),就冇改過。

嘩!乜大電訊商D職員可以咁明目張膽呃人嘅?真係匪夷所思。

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Joycejoys 發表於 24-4-15 00:13
事緣上兩個月前,去咗深圳補領返張SIM 卡,順便更改個平D嘅服務計劃,搞咗成大半個鐘,其間個職員攞咗部cam ...

其實你可以係中移動app投訴佢。

我都試過話送多個電話號碼,其實每個月要比多$10。

大宅

momofish2002 發表於 24-4-15 02:25
其實你可以係中移動app投訴佢。

我都試過話送多個電話號碼,其實每個月要比多$10。

謝謝你提醒,其實我已經投訴了。
只係覺得喺專門店俾正式嘅員工呃,實在太令人難以接受了。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

好離譜

大宅

jollyma 發表於 24-4-15 07:37
好離譜

騙子,真係無處不在。

伯爵府

回覆樓主:

啱啱上個月發生, 我本身個plan係$8蚊一個月(養號碼銀行用),上個月返大陸已經充值咗¥19.9,20G國內數據. 咁嗰日無聊登入大陸中國移動app,先發現佢收多咗我嗰30蚊費,扣緊數據用量,但係我充值嗰20gb一啲都未扣過.跟住就寫低投訴內容想去了解詳情.隔咗一兩日客服打畀我了解,原來佢哋二月份新年嗰時已經扣咗我30蚊(2月新年我有返到大陸,但係嗰次冇買到額外數據,因為佢有免費送,但又唔知點解又扣咗我¥30,都算已扣了)總之解釋之前原本30蚊個plan係免費頭幾多gb,之後每個月會自動優先扣呢個plan,因為我冇取消(真係好搞笑,重點係我都冇主動join過呢個plan)
傾咗一輪之後客服幫我扣返起個30蚊plan,淨係扣我19.9 /20gb.我話你幫我取消曬其他我冇join過嘅呢個plan,因為我嘩有需要的都只係會買20gb呢個七天.
所以建議大家得閒check下個月結單內容.
attach0/tmp/phpERBErc

大宅

kiuzoe 發表於 24-4-15 11:27
啱啱上個月發生, 我本身個plan係$8蚊一個月(養號碼銀行用),上個月返大陸已經充值咗¥19.9,20G國內數據. 咁 ...

唉!多謝提醒,我以後會每個月都check 吓張收費單(之前一向支付寶自動付款)。
真係好可怕,官方都可以咁tricky, 防不勝防。
我頭先碌入小紅書度睇吓,原來呢啲事經常發生(BTW我只留意咗xx動呢間)。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊