自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

karenlyk 發表於 24-4-28 18:12
老師好像唔太理校隊
係新校長黎左後想cut資源,變左唔多理校隊

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

miriam 發表於 24-4-28 18:14
我由得我囡分配時間,總之無欠交功課,成績OK就算數,佢要為自己負責

學校覺得佢地迫到我位大小姐讀書咩

亞女有同學係呀,搞到兩頭唔到岸,好慘

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

karenlyk 發表於 24-4-28 18:22
亞女有同學係呀,搞到兩頭唔到岸,好慘
讀得體藝,已經係預左佢有機會係體育上發展,所以我個迫佢都無用,等佢舒舒服服地去過仲好

依家我囡咪迫緊自己係nursing上要考好成績囉,我又係完全放手無迫架

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

miriam 發表於 24-4-28 18:15
係度問啦

唔係好關事㗎,同埋我地仲在學,要低調一點

王國長老

theloveone 發表於 24-4-28 18:27
唔係好關事㗎,同埋我地仲在學,要低調一點
咁又係,我地已甩身既真係唔使驚

男爵府

回覆樓主:

睇完各位嘅留言評價
我諗我真係要,重新認識下體藝呢間學校
Thx All

男爵府

米菲媽媽 發表於 24-4-28 23:43
睇完各位嘅留言評價
我諗我真係要,重新認識下體藝呢間學校
Thx All :fortunate ...

補充返,我女現體藝VA中四學生,如你的小朋友成績好係B1,應該有其他更好的選擇。

伯爵府

想生BB熱投

米菲媽媽 發表於 24-4-26 07:47
嘩 甘勁都吾收
甘以我仔成績即係吾洗考慮啦

你果年出生率低好多。整啲國際賽事成績出嚟,收嘅。俾力!
I am Agent P

男爵府

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

睇完咁多回覆,我都好想講,我小朋友本身都好鍾意體藝,體育同藝術都有啲成績,但參觀完開放日就話唔鍾意,我都覺得麻麻⋯
體藝講b1,我覺得得虛名,無可否認入面啲小朋友係好開心,成日話體藝好難入要b1成績又要運動叻/藝術好,我諗係學校理想收生標準,但實際就完全另一回事,好老實我自己都好掙扎報唔報,但聽到好多意見同觀察後,發現真正b1生其實有好多選擇、根本放唔會放體藝首選,你話運動好叻大把名校招手啦⋯眼見佢收生大部分都係b2生,有啲仲係b2b-c ,讀緊嘅師兄師姐都有講,入得體藝唔好預入大學校,因為入大學個比率真係唔多掂⋯
依家收生只要你有濃厚興趣唔需要叻

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊