美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

我見網上面好少人講呢間嘢. 我自己一直都係 emp**hy 嘅長期顧客因為同上一批治療師比較夾,唔算hard sell,睇得出啲人有熱誠唔係Hea做,所以都有介紹朋友join。見到FB全部都係 positive comment,4百幾個review 入邊一個負評都冇 (佢哋原來係一個negative comment 都接受唔到,9秒9為咗一個負評放棄四百幾個好評,隱藏晒所有Facebook review), 難怪清一色好評.

BTL機係唔錯,啲機係原廠正貨靚機,但揸機嗰個都好緊要。尖沙咀分店D人轉來轉去,長期人手不足,難book,有時見到佢哋一腳踢都好無奈。有經驗嘅做body機治療師走曬,上批走之前sell完個用極都用唔完嘅plan 之後走埋,清零。變咗二手單俾其他人接手,之後不斷有D新員工落場雖然有都OK嘅治療師,可惜質素參差(一係就似 part time,一係似學徒),員工培訓絕對係公司嘅責任,搵個連set機都成問題同你做,做緊個八月十五又唔識同你閂門,學徒唔係問題,但都應該搵個熟手嘅 senior培訓一下,我唔介意你一邊指導一邊做。但連調校溫度都唔識嗰吓真係到抽一口涼氣,set機都唔識,試問可以對body shape 有咩期望?個個禮拜做,做咗咁耐,手勢如何真係一落手推就知道,對比以前Ka*my 時期嘅手勢真係沒有比較沒有傷害。

陰公,做一part都唔平,一做白老鼠就等於倒錢落海。如果我知道當日又去做白老鼠,我寧願 cancel Booking 唔好嘥錢,為咗唔好谷氣唔好勞氣,過嚟係為咗扮靚多兩條皺紋就唔好,所以之後用完就算了.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Jaslailai 發表於 24-4-28 10:53
我見網上面好少人講呢間嘢. 我自己一直都係 emp**hy 嘅長期顧客因為同上一批治療師比較夾,唔算hard sell, ...

咁你知唔知以前的美容師去左邊?

洋房

回覆 me920 的帖子

以前有一個好好嘅做得,佢notice Period嘅時候已經唔俾佢跟我,本身都想問佢留contact依家就唔知佢去咗邊呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Jaslailai 發表於 24-4-28 14:50
回覆 me920 的帖子

以前有一個好好嘅做得,佢notice Period嘅時候已經唔俾佢跟我,本身都想問佢留contact依 ...

我都覺好的美容師可遇不可求

複式洋房

唔識呢間

男爵府

我幫襯緊呢間,我自己跟開固定一個治療師,手勢好好
不過我自己都唔夠膽開幾萬蚊嘅,情願貴小小

複式洋房

bbbchoco 發表於 24-4-29 20:43
我幫襯緊呢間,我自己跟開固定一個治療師,手勢好好
不過我自己都唔夠膽開幾萬蚊嘅,情願貴小小
...

邊間

象牙宮

Jaslailai 發表於 24-4-28 10:53
我見網上面好少人講呢間嘢. 我自己一直都係 emp**hy 嘅長期顧客因為同上一批治療師比較夾,唔算hard sell, ...

認同。

set機都唔識,試問可以對body shape 有咩期望?
個個禮拜做,做咗咁耐,
BTL機係唔錯,啲機係原廠正貨靚機。操作者是大問題。

一做白老鼠就等於倒錢落海。100/100 不如北上試下。50/50

香港 被 深圳醫美/美容取代。
北上消費無創「輕醫美」興起 港女讚性價比高

香港美食 被深圳 取代 香港人北上,“盘活”深圳餐饮
香港經濟低迷,為什麼愈來愈多港人北上深圳消費

香港牙醫 被 深圳口腔取代。北上求醫|收費平一半 港人深圳睇牙成風

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊