自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

白糖糕 發表於 24-4-29 16:26
【香港 「姜糖」請市民4·30免費搭電車】
4月30日又有免費電車!「姜濤香港後援會」表示,將連續第三年與香 ...

只覺得系宣傳之一,唔好講到「請」,好似有人系街busking,可以講話請市民聽歌?又如一些電視或電影或商品系商場宣傳及派禮品,這樣可以講成請市民睇show或請食或請用!

子爵府

回覆樓主:

搭電車咁cheap,請全港市民搭的士啦

伯爵府

回覆樓主:

好在今日完全無諗住去港島!

公爵府

回覆樓主:

一年搭唔到2次電車 無用啦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

放長線睇下可唔可以搞到幾多年

珍珠宮

noodle_noodle 發表於 24-4-30 01:54
係咪下次要搞個免費坐輕鐵,可以惠及新界人,或者免費搭天星小輪

尼d無得追車,無得貼大頭宣傳,電車行得慢麻,所以我懷疑佢地背後吾多吾少有官方幫手攪,有策略的

子爵府

bmuimami 發表於 24-4-30 07:48
口爽荷包(emoji)(立)

有麝自然香,洗乜做咁多宣傳,我唔能夠理解,你鐘意佢都係想見佢,私下見到面咪得囉,洗乜理人識唔識佢,我可以同我鐘意嘅星見面同傾計

子爵府

angiehouse 發表於 24-4-30 08:59
尼d無得追車,無得貼大頭宣傳,電車行得慢麻,所以我懷疑佢地背後吾多吾少有官方幫手攪,有策略的
...

而家追星咁有規模架咩,我追果個我地自己圍內知佢有活動咪去等佢架咋,以前無人陪我去,我自己一個去,佢會留低或者傾住計同佢行去停車場攞車

水晶宮

noodle_noodle 發表於 24-4-30 09:01
有麝自然香,洗乜做咁多宣傳,我唔能夠理解,你鐘意佢都係想見佢,私下見到面咪得囉,洗乜理人識唔識佢, ...

無問題㗎!時間係自己嘅,錢係自己嘅,鍾意點用咪點用囉!又唔係使你嗰啲
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

...

其他係因為姜係港島人,而且包電車價錢應該最少,你見好多唔同組織都有時會包電車,所以間唔中可以免費搭,至於行得慢,再加大多數喺旺區行,以宣傳嚟講係性價比幾高,唔一定要公司先諗到,fans都諗到啦,另外,其他鏡仔生日應援有d都有包某d巴士線,所以都係好睇FC做法

子爵府

...

Fans club 內都有好多懂得/做緊marketing 既人,知道點樣做可以令宣傳更有效率,唔駛下下靠官方去幫手搞。而家追星唔同以前,即使無fans club (例如韓星), 一班fans 自己組織一下都可以搞到大大小小既應援

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係住港島, 唔會因為免費走去坐電車!! 好多餘!!

子爵府

maymay516 發表於 24-4-30 11:44
Fans club 內都有好多懂得/做緊marketing 既人,知道點樣做可以令宣傳更有效率,唔駛下下靠官方去幫手搞。 ...

請唔到個星黎有咩咁興奮?

子爵府

noodle_noodle 發表於 24-4-30 22:48
請唔到個星黎有咩咁興奮?

讀中學時已經有朋友因為黎明生日而係卡啦OK 聯同幾個朋友一齊唱住歌食住蛋糕慶祝, 亦都有韓星 fans 為偶像係香港既 cafe 連續幾日搞生日應援, 俾D fans 去影相打卡, 兩者都係個星無出現, 係 fans 自娛。 唔好因為姜濤或鏡仔fans 為自己偶像搞生日應援而覺得好奇怪,根本一直都有類似既活動, 只係無咁大規模, 無咁多報導, 所以唔多人知。

公爵府

回覆樓主:

D粉絲勁有$

子爵府

maymay516 發表於 24-4-30 23:52
讀中學時已經有朋友因為黎明生日而係卡啦OK 聯同幾個朋友一齊唱住歌食住蛋糕慶祝, 亦都有韓星 fans 為偶像 ...

如果你話成班fans自己圍內聚會咁,一齊講下個星,我以前都會,自己幾個fans約出黎講個星嘅野,有時我都覺得同fans之間講個星,係開心過直接同個星傾計,因為大家會有討論嘅空間,但同個星就唔會討論佢,同埋有一種神秘感加d神化(例如我地眼中女神係無便便,佢嘅汗味都係香過其他人之餘,咁實情緊係唔係,我上星期聞過隔住個口罩都聞到),距離永遠係最美

大宅

bella啤拿 發表於 24-4-29 23:36
點解唔做下善事好過呢,搭車免左幾蚊又幫補唔到,只係比電車公司賺錢。
捐錢比浪浪,或窮老人家食幾餐飯都 ...

上星期舊暦生日在海洋公園做咗善事啦!幫助咗好幾個不同機構

伯爵府

白糖糕 發表於 24-4-30 00:01
浪浪之家
請問扣行政費係點計架

伯爵府

市民過馬路一定會睇車,由其車行到旺區,有燈位停一停,之後車入面彈出個米奇,啲人就會望一望,通常呢個時候會有幾個鍾意米奇就會影張相打卡,之後有啲見人打又怕蝕底跟風又打一張,最後有位記者補多張全景照,係新聞到加多幾隻字,老屈成個區嘅人同米奇慶祝,呢個大話就會成事,其實成過過程係一班路過人比人抽水

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊