自由講場

跳至

首頁
45678...35

尾頁

男爵府

kapobo123 發表於 24-4-30 18:28
奶奶死好命, 老爺爺奶奶兩條老嘢一早退休跟住乜都唔做, 老公讀大學都要自己賺錢讀.兩個仔個個月夾埋俾兩萬 ...

明白妳,我99以前都係咁,我地要養埋99一家三口,以前一齊住、無煲薑醋都無所謂,仲要食埋我媽煲比我嘅薑醋,好彩老公撑我、工人完約後,我頂唔順三個月即搬走,之後我幾年無見佢!
PS:點唔好,始終係C6媽媽,唔好揍人C

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

樓主,你99 同我99比 差幾條街,你99 唔夠我99犀利 差好遠
我都未咒佢快d 去死

你都係因為‘’錢‘’ 先咁激氣啫

雖然佢前2年走左

大宅

回覆 Onlok 的帖子

99唔係亞氏, 佢不知幾正常, 係個人只顧自己好自私, 又死要面. 亞氏點會好似佢咁死要面?咁鍾意請人食飯往自己面上貼金, $又唔俾要仔出.佢後生有做嘢, 仲同啲舊同事講好彩當年走得快, 之後咁辛苦!佢就緊係爽啦!係辛苦佢身邊嘅人!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我話你知 由擺酒果日 4大長老已經係酒樓鬧交,果陣興龍鳳大禮堂 99話佢班親戚多人, 女家果圍要坐偏廳 留女主家席比佢d 親戚坐,我dady 當場粗口橫飛 果家姐即去新娘房同我講 隨時走人,你dady 同6299 係出面嘈得好緊要 dady 話佢試下郁女家張枱 即帶新女娘走,其實果日 我都仲諗緊 我真係要嫁比呢個人?
下午做儀式果陣 我已經比99手指指鬧(其實係c6 meme 麼麼,99就搵我地出氣),伴娘嬲到 拉住我沖去花車,上車 lock 晒所有門 新郎同兄弟都上唔到車

大宅

回覆樓主:

其實另一半對自己父母,兄弟姊妹好有咩問題?

你生完仔女,都想佢哋相親相愛,孝順父母啩?

我同老爺奶奶及老公兄弟姊妹無幾句,總之唔好勞煩到我,我絕對支持老公做孝子賢孫。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

因為你c6有求必應, 只可同c6傾, 如果佢唔改既話, 真係

男爵府

樓主,我都有同款嘅老爺奶奶!因為佢兩老嘅面子,連佢哋係大陸嗰啲親戚有時都要照顧埋,幾離譜嘅都有,我對老公嘅底線係一定要俾足家用,其他佢奉獻比男家嘅支出,佢自己唔駛唔食都要比嘅,我係唔會理佢!費事勞氣。

男爵府

kapobo123 發表於 24-4-30 19:15
回覆 moon_o_o 的帖子

你一定係呢啲奶奶!我襯唔起?我都好後悔搵呢啲老公!

其實老公攞你錢,你實有方法拒絕或者阻止喎

你減少老公可動用的金錢,佢自然無咁多錢俾奶奶,你又冇咁嬲。你攞返啲錢話俾仔學嘢、買嘢,乜都好啦。自己keep 好啲錢吧

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

gigimo 發表於 24-4-30 20:56
其實另一半對自己父母,兄弟姊妹好有咩問題?

你生完仔女,都想佢哋相親相愛,孝順父母啩?

而家就係勞煩到樓主嘛

樓主話:無家用收,仲要個個月俾我老公係我份人工攞錢走。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

selinako^^ 發表於 24-4-30 20:55
我話你知 由擺酒果日 4大長老已經係酒樓鬧交,果陣興龍鳳大禮堂 99話佢班親戚多人, 女家果圍要坐偏廳 留女 ...

你老公無阻止佢父母?

水晶宮

babyhoi 發表於 24-4-30 18:32
我走先……樓主睇路

子爵府

奶奶死好命, 老爺爺奶奶兩條老嘢一早退休跟住乜都唔做, 老公讀大學都要自己賺錢讀.兩個仔個個月夾埋俾兩萬 ...

小紅書講呢類奶奶叫「白嫖」。
佢唔幫你, 大家互不相欠, 都係好事黎。

侯爵府

babyhoi 發表於 24-4-30 18:32
我走先……樓主睇路

依度數99可以好狠, 無事嘅.

男爵府

selinako^^ 發表於 24-4-30 20:55
我話你知 由擺酒果日 4大長老已經係酒樓鬧交,果陣興龍鳳大禮堂 99話佢班親戚多人, 女家果圍要坐偏廳 留女 ...

之後點樣解決?你C6在酒樓有乜反應?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

3方面都有問題,99唔應該唔考慮個仔既家庭,樓主C6咁大個人唔識理財,樓主埋怨99同C6 ,但其實樓主仔仔一樣可以埋怨樓主你點解比老豆即樓主C6攞埋自己(樓主)既錢去比99花,樓主一樣唔識把守自己既錢,亦唔識同老公溝通。

珍珠宮

你老公係孝順仔,但唔係好老公,孝順係要,但愚孝就萬萬不能,係99角度梗係正啦,有個咁既仔,做老婆有個咁既老公有啲濕滯

大宅

回覆樓主:

你老公孝順佢阿媽無可厚非,但係不能忽略你同小朋友。如果佢連小朋友嘅學費都冇負擔,佢真係枉為人父。

象牙宮

小貓1124 發表於 24-4-30 20:09
我無憎個老公,只係覺得大家唔適合再喺埋一齊。
叫人離婚係好易,實際操作唔簡單,尤其對方唔肯簽字,又有 ...
你唔係樓主?
佢話好憎老公的。
自己都唔諗將來條路點行,
無人幫到手的.

大宅

我同老公從來無用過apple機唔捨得, 99扭老公買apple手機俾佢, 本來99部android機都無壞仲用得, 係要老公買apple俾佢, 卒之都買咗俾佢有得喺朋友親戚面前威, 自己一個仙都唔出, 次次換電話都係老公買俾佢

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

如果老公不認同你的想法, 無人幫到你, 小朋友面前唔好叫老爺奶奶做「兩條老嘢」

首頁
45678...35

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊