自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

whywhite22 發表於 24-5-5 09:48
呢度某D言論,我以為自己生活係明朝,女人嫁咗,為咗仔女有完整家庭,成世都唔可以離婚,真係睇到O嘴。 :i ...

重點係雙重標準,平時啲人開帖話老公唔好,啲人會鬧嗰女人懶唔進修,唔工作,靠男人….etc, 又或者老公出軌,一定係個老婆做得唔夠好,唔自己諗辦法保持新鮮感/冇搵錢能力活該被嫌棄….etc, 總之女人做咩都係錯

公爵府

crystal媽咪 發表於 24-5-4 16:32
其實離唔離婚都係佢兩公婆嘅事
其他人批評人地真係多鬼餘

對呀
所以唔明啲人有乜資格指指點點

大宅

回覆樓主:

一家唔知一家事

男爵府

manfatcentre 發表於 24-5-5 05:38
不嬲離婚case, 網上偏向数个男人,呢單好奇怪,就因為人地上進讀書再投身社会?
...

應該係旺紛絲,見佢哋連後生時個樣都攻擊埋,話亞旺後生好靚仔,佢mk一名,一齊執到之類
而家又憑空想像唔係好嘅家庭主婦及好媽媽,好似識得人一齊生活過咁
有D 就出於妒忌,話有工人有錢,要讀書有幾叻,咪又係阿旺啲錢

男爵府

Gmama 發表於 24-5-4 18:47
非常同意,嘅男嘅咁多嘢講,唔多唔少,我會覺得此地無銀喎!女人努力學習,自己讀書,自己增值,自己工作 ...

要栽培小朋友入英國音樂學院,除了天資,仲要背後有好雄厚嘅財力,什麼都是錢,我唔係話個女人冇付出,不過要栽培下一代,就是要錢,錢從哪裡來?天跌落黎?咁點解淨係呢個光環套去女人到?

水晶宮

mariefish 發表於 24-5-5 10:11
重點係雙重標準,平時啲人開帖話老公唔好,啲人會鬧嗰女人懶唔進修,唔工作,靠男人….etc, 又或者老公出 ...

咪係囉,呢度閒時都有ftm呻,老公比唔起足家用,或者無錢過手,放工就乜家務都唔做,又唔湊仔女,換黎答案通常係勸ftm自己返工,請姐姐攪掂屋企咪靠老公!
而家女主角變左歐小姐,呢度恨不得拉佢浸豬籠,雙標到呢!

珍珠宮

wonderbaby 發表於 24-5-4 17:08
如果真係有咁嘅事,好成功令我討厭位男主角,離婚咪離婚囉,有咩咁大不了,講到個前妻一文不值!

過多兩日 ...

可能仲影響埋草姬家族生意

男爵府

Pa123 發表於 24-5-4 15:42
凸顯某類香港人道德水平低,對欺淩習以為常,以為唔犯法就做乜都得,專嘩眾取寵、發謬論。

個個男既,以往都係甘講到自己岩甘,等其他人幫佢發聲

男爵府

哈比族 發表於 24-5-4 17:04
反而好多報導,係數臭女方
其實我反而支持女方
果個咩劉定堅仲話婚後要支持女方要家庭為重咩咩咩,好大男人 ...

男一直在圈,識人一定多些,我都見報道鬧女方,但我支持女方,女方似一直比人蝦

大宅

廢柴孖條 發表於 24-5-5 10:55
應該係旺紛絲,見佢哋連後生時個樣都攻擊埋,話亞旺後生好靚仔,佢mk一名,一齊執到之類
而家 ...

啲人失憶啦,tvb啱啱播佢哋個回憶錄,都話係安仔鍾意歐先,喺旅遊節目裏面追佢。然後有報道回顧返當年,佢哋啱啱一齊,安仔都係住300呎屋,仲話幾時可以住大屋,然後歐倩怡都冇嫌棄佢仲安慰佢,當時安仔仲好感動。只不過事隔多年之後有人發咗達,就唔記得咗老婆啫!

男爵府

bb060908 發表於 24-5-5 10:59
要栽培小朋友入英國音樂學院,除了天資,仲要背後有好雄厚嘅財力,什麼都是錢,我唔係話個女人冇付出,不 ...

一個家庭係相方維繫,離婚一隻手拍唔響?
但某啲人又話人cheap/賤,而家講到又唔係好媽媽,出嚟返工好似死罪,根本為鬧而鬧!
起碼冇人話過郭生唔係一個好爸爸!講真啦,淨係揼邪骨,喺B K已經大把人會叫離婚

水晶宮

廢柴孖條 發表於 24-5-5 10:55
而家 ...

當年我覺得歐倩怡都好靚嫁!
其實阿旺都係中學畢業,2個學歷好襯呀

大宅

whywhite22 發表於 24-5-5 09:48
呢度某D言論,我以為自己生活係明朝,女人嫁咗,為咗仔女有完整家庭,成世都唔可以離婚,真係睇到O嘴。 :i ...

我見佢地2017年仲有一齊好sweet咁影相,2018條友仔畀人影到叫*之後就冇再同框了,我諗佢都係為咗細路仔先忍埋落去。

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-5-4 17:54
啲人都冇腦,原本真係咁少奶奶生活咁幸福呀,就打本開舖比老婆搞下營養生意,兩公婆宣傳下,買下H炒下樓, ...

我覺得男仲當老婆係從前嘅小丸子,無學識,無腦,妹妹仔

水晶宮

廢柴孖條 發表於 24-5-5 11:06
一個家庭係相方維繫,離婚一隻手拍唔響?
但某啲人又話人cheap/賤,而家講到又唔係好媽媽,出嚟返工好似死 ...

老公有錢嘛,揼乜骨都得啦

男爵府

回覆樓主:

我記得隔離po有人話女人利用男人嘅錢去完成學業後先拋棄老公,用25年生兩個小朋友去利用,身心疲累代價太大了吧?!

男爵府

乖寶寶布布 發表於 24-5-5 11:05
啲人失憶啦,tvb啱啱播佢哋個回憶錄,都話係安仔鍾意歐先,喺旅遊節目裏面追佢。然後有報道回顧返當年,佢 ...

唔係失憶、係選擇性失明,好似我回幾個J M,例如老公物業唔寫老婆名、生完小朋友個老公就去揼邪骨之類,佢哋都唔識得答我!淨係一味鬧佢讀書、洗男人錢,講嚟講去都係呢兩樣!冇嘢講連個樣貌都攻擊埋

大宅

郭晉安與歐倩怡年齡相差15年,兩人起初拍拖時,安仔事業更是處於樽頸位置。某次與歐倩怡到訪某位住豪宅的藝人家,當時安仔只住在300呎單位,不禁感歎自己何時能像人家般可走紅住大屋,Cindy跟安仔說:「煮到埋嚟就食,唔煮咪唔食囉,反正我都飽了。」歐倩怡此安慰話令安仔深受感動。https://topick.hket.com/article/3753599/郭晉安歐倩怡離婚丨歐倩怡早認夫妻感情漸淡 郭晉安手持值9千萬物業全不留妻兒

自己睇啦,係邊個忘恩負義?25年唔係短時間囉,仲講到好似欠佢咁。咁多年來,女方幾時有講過男方壞話呀?由佢得300呎到佢成億身家都係同佢一齊,離開得一定係心淡/心死啦,仲使問。

子爵府

貝_貝 發表於 24-5-5 08:55
我都覺得佢唔係好老公,大男人主義。

所以而家咪好多人衝出黎鬧歐,大男人主義囉,男人出去搵錢,女人就要主內,唔可以有自己生活,要以家庭為重!
男人搵錢女人就要聽佢講,咁同印度有咩分別
支持歐同佢離婚

大宅

ChaBean 發表於 24-5-5 11:09
我記得隔離po有人話女人利用男人嘅錢去完成學業後先拋棄老公,用25年生兩個小朋友去利用,身心疲累代價太大 ...

留咁耐完全係因為責任同愛囉
唔係因為佢嗰一球嘢學費囉
真係當一球天文數字咩大佬
Bk師奶閒閒地都個個幾球嘢做定期啦
唔知以為賣身做妹仔添呀

首頁
45678...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊