自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

見到超蓮生日照,想起超雲,希望她會遇到真心對她好的真命天子,其實我真係覺得在日犯案的男人就係那消防,睇相有八九成似,不過BK都有人話唔係佢!

伯爵府

bubble04 發表於 24-5-10 17:33
見到超蓮生日照,想起超雲,希望她會遇到真心對她好的真命天子,其實我真係覺得在日犯案的男人就係那消防, ...

之前已經有報道講過,好似話大家個名嘅寫法都唔同。

子爵府

會唔會係有人造佢不過點錯相

珍珠宮

見到超蓮生日照,想起超雲,希望她會遇到真心對她好的真命天子,其實我真係覺得在日犯案的男人就係那消防, ...

有冇人follow up新婚偷食嗰位消防員嘅下場?

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

雖然人物背景相似,但身高臉型唔同,真係躺著也中槍,以訛傳訛就當真(利伸:對超雲未婚夫無好感)

侯爵府

2024年龍年勳章

究竟何超雲與那位任職消防未婚夫結了婚未?

333s    發表於 24-5-11 09:55

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個名一樣咩?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

個名一樣,又係消防員 身形又似
又會咁啱既

女仔就嘉慧 嘉欣 嘉盈多人叫啫,男仔呢?

333s    發表於 24-5-11 09:55

侯爵府

疑犯王耀德,超雲未婚夫「Wong Ho Tak」
如果個名冇錯,唔係同一個人

大宅

但嗰位有老婆,點會係超雲未婚夫

象牙宮

九成似, 証明一切。 再 find out 不同之處。
九成似, 事实是非常難的事。 難道好易???

名字: 中/英文
身高
体重
職業
日本

超雲 Douglas

大家都明白, 平民和富豪之分別。對富豪來說。金錢能解決。不是問題。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

香港網友發現,何超雲的未婚夫英文全名是Wong Ho Tak,和被捕的男子都姓Wong,名字也都包含Tak,兩人都是30歲,同樣都在香港九龍區任職,都是消防員,都在東京旅行。

甚至日本媒體公布的嫌犯照片,王男的髮型跟眉毛神似何超雲的未婚夫。

這六個巧合讓網友議論紛紛。不過隨後有網友回覆說Wong的拼寫,既可以是「王」也有可能是「黃」,且中間名對不上。

此外,在日被捕男子是在香港教育大學畢業,何超雲男友是在澳洲讀大學。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

咁都要屈佢,真係慘!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

變成一首歌 發表於 24-5-11 10:01
但嗰位有老婆,點會係超雲未婚夫

咪係囉

伯爵府

回覆樓主:

何家千金洗乜大家擔心,人哋有錢有面,要咩男人有咩男人,唔洗捱又唔洗憂

子爵府

selinako^^ 發表於 24-5-11 09:54
個名一樣,又係消防員 身形又似
又會咁啱既
同感

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alau2021 發表於 24-5-11 10:01
疑犯王耀德,超雲未婚夫「Wong Ho Tak」
如果個名冇錯,唔係同一個人

會唔會係孖兄弟呀?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

象牙宮

2024年龍年勳章

尊重事實, 新聞有登相&名, 根本兩個人

Wongbarbir123    發表於 24-5-13 16:33

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊