少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仔, 佢對我的胸部好好奇, 成日想摸, 想睇, 係咪有問題 ? 點先可以令佢介咗/滿足呢份好奇而唔再係咁...
我好驚佢大大下都係咁....... 真係會比人拉架 ~ mouth:

大宅

醒目開學勳章

原帖由 longfungbb 於 09-7-23 10:39 發表
我個仔, 佢對我的胸部好好奇, 成日想摸, 想睇, 係咪有問題 ? 點先可以令佢介咗/滿足呢份好奇而唔再係咁...
我好驚佢大大下都係咁....... 真係會比人拉架 ~ mouth:mouth:" />mouth:" /> ...

我囝囝今年3歲4個月. 他3歲開始. 我跟他一起沖涼. 起初幾次都有好奇架...問多幾次. 我再解釋佢聽womena胸部 跟 男仔唔同. 佢而家都無好奇了. 不過久唔久就會說 "mama.我知呢個叫胸部" 我乘機講佢知. 唔可以掂其他人的胸部.因為唔岩的. 差人會拉. 如果而家細細個時口掂mama的就可以囉. 佢又點頭答 "知道.yes sir"....咁囉

你有無同佢一齊沖過涼呀? 如果有. 佢應該唔會對此太好奇的.

複式洋房

有無媽咪可以比啲意見我呀, please

我見佢咁好奇, 己經解釋過比佢知佢細個時都係用呢到喂奶奶比佢食的, 佢都 k3 啦, 學校有教哺乳動物, 所以我又解釋比佢聽, 其實所有哺乳動物都有"奶奶支" o既, 跟住同佢睇圖片, 好以豬呀, 狗呀咁..... 佢都明架喎, 但係就係制止唔到自己的好奇, 我又同佢講, 媽媽覺得唔舒服, 唔想你搞呀, 佢咪唔正面搞囉, 不過就有意無意拈下~ 有一次我同佢沖涼, 彎下腰, 比佢見到我 "baba" 佢就同我講, 媽媽, 我响呢到見到妳"奶奶支"架.... 第二日, 爹地同佢沖涼, 佢居然叫佢爹地彎底腰比佢"裝"下... 我成日同佢講, 咁樣好無禮貌架, 就好似你响街到換衫, 唔中意人地望住你, 人地都唔想比你見到, 或者去拈佢地個身體架~ 我問佢明唔明, 佢又話明~ 我仲話佢知, 如果佢响街到對外人咁做o既話, 差人會拉架~ 佢都話佢明.... 唉, 其實我都唔知佢係咪真係明, 我又驚反應過激, 佢會更"好奇" ..... 真係唔知點算呀 ~

複式洋房

我有試呀, 响佢3.x歲時都有架試過架, 但係之後佢大個啲, 我覺得唔係幾好, 就無再同佢一齊沖涼喇 ~

原帖由 giveupaguy 於 09-7-23 13:59 發表

我囝囝今年3歲4個月. 他3歲開始. 我跟他一起沖涼. 起初幾次都有好奇架...問多幾次. 我再解釋佢聽womena胸部 跟 男仔唔同. 佢而家都無好奇了. 不過久唔久就會說 "mama.我知呢個叫胸部" 我乘機講佢知. 唔可以掂其他 ...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 longfungbb 於 09-7-23 14:12 發表
有無媽咪可以比啲意見我呀, please

我見佢咁好奇, 己經解釋過比佢知佢細個時都係用呢到喂奶奶比佢食的, 佢都 k3 啦, 學校有教哺乳動物, 所以我又解釋比佢聽, 其實所有哺乳動物都有"奶奶支" o既, 跟住同佢 ...

啊~ 我囝囝見到bra時都有問. 我都有解釋佢聽女人先用架.好似papa都唔洗用啦. 男仔用的話.會被人笑

至於他明知仲好似手多多. 呢方面聽來係"刻意"多. 那麼你要多下苦功解釋佢聽. 佢已經k3, 佢會明白你講的說話吧!

你更可以反問他. 在學校/街上or 有無同學仔都無咁樣攪人家胸部架?

象牙宮

ha..ha...我個囝3歲時都成曰問我點解心口有舊肉,我話大肚" BLUE" law.hey...hey..

別墅

會唔會小朋友除好奇外, 別一原因係你唔like 佢哋越想做, 有小小"作對"感覺???
我個小朋友3歲半, 好多時瞓覺都要摸住我個胸瞓, 我都會同佢講, 其他人個胸, 你唔可以摸, 要得人哋同意至可以摸, 換轉你, 媽咪都要得你同意至同摸你個胸& JJ.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我仔細個問我時.我好似係答佢..因為媽咪係女仔..所以有奶奶支囉..而依個奶奶支...就係你baby時飲奶奶既地方啦...女仔先有,男仔係冇既...
...好似你係男仔...有咕咕..媽媽冇咕咕咁囉...
依d係男仔同女仔既分別

佢又ok喎..唔會再問..又唔會好奇

複式洋房

多謝各位媽咪分享呀,
其實, 我都有問過身邊的人, 佢地大多數都係 3~4 時先會超級好奇, 就係因為我個仔都成5歲幾喇, 都仲係咁好奇先頭痛, 佢越來越大, 就越會比人誤會, 上咗小學都係咁的話, 就 ...... mouth:
最慘係, 佢又明白咁樣睇人地, 摸人地係唔好, 但佢又忍唔住自己, 我都唔知點算, 內心都毛毛地, 覺得自己個仔好似 "咸濕仔" 咁, 真係唔得 .... 唉, 有無人敎下我, 可以點做呀 ~

首頁

尾頁

跳至