烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問整PIZZA用個隻芝士叫乜名?

如題! THANKS!

大宅

Re: 請問整PIZZA用個隻芝士叫乜名?

Parmesan Cheese

Mozarella Cheese

子爵府

車打都得∼
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

複式洋房

請問這幾種芝士有乜野分別?

大宅

Parmesan Cheese - 焗完之後會起一絲絲. 味道不太濃.

Mozarella Cheese - 焗完之後會起一絲絲, 味道比parmesan cheese為淡. (類似pizza hut 芝心批的芝心芝士味)

車打芝士 - 焗完不會起一絲絲. 味道香濃.

建議你可去citysuper買來試試. 每只試下買100g-200g. 因為每個人口味不同. citysuper有好多選擇. 價錢又合理.

子爵府

YOBO,
百佳, 惠康o個 d 會唔會有 Parmesan Cheese 架??

大宅

百佳超級廣場一定有.

有些是一舊舊的. 有的是刨好了的.

子爵府

Thank you~~~

首頁

尾頁

跳至