夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兩個人拍拖, 女的用另一個身份 msn 男的, 男的搭訕, 咁算唔算 "背叛" ?

大家又用咩準則來界定 "背叛" 呢?
可唔可以分享下 ~

禁止訪問

複式洋房

個女仔撩出街, 佢應承, 咁算唔算 ?

我估現今係唔係有唔少女仔會咁o既方法去試個男朋友對自己係唔係忠誠架 ?

原帖由 bkfans 於 09-7-29 14:25 發表
咩叫"搭訕"先? 如果男的只係傾下普通偈, 而唔係撩出街撩上床, 仲有佢唔係只同女仔搭訕, 男女都會, 咁可以接受. 不過我唔鐘意男人三九唔識七在網上識人, 因為亂兜搭的後果可以好嚴重. ...

複式洋房

有一晚我睇到亞視在播緊的一套韓劇, 講個女律師同佢未婚夫訂一份協議書之類的東西, 佢地將"背叛" 界定响有無同第三者發生關係上, 而我個人呢, 認為只要對方同第三者發生感情己經係"背叛" 囉

原帖由 longfungbb 於 09-7-29 11:16 發表
兩個人拍拖, 女的用另一個身份 msn 男的, 男的搭訕, 咁算唔算 "背叛" ?

大家又用咩準則來界定 "背叛" 呢?
可唔可以分享下 ~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

都有分精神上同肉體上架
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

洋房

原帖由 longfungbb 於 09-7-29 14:41 發表
有一晚我睇到亞視在播緊的一套韓劇, 講個女律師同佢未婚夫訂一份協議書之類的東西, 佢地將"背叛" 界定响有無同第三者發生關係上, 而我個人呢, 認為只要對方同第三者發生感情己經係"背叛" 囉

...

TOTALLY AGREE...

子爵府

為個外人(第三者)而對我講大話都算係! (無論有無愛,有無身體接觸,為新鮮感......一切已經係BETRAY)

珊瑚宮

畀面勳章

定義亦都可以因人而異 ... 但係最有趣係點解個女仔要用另一個身份去兜搭自己個男朋友呢 ??? 想去試探個男仔對自己有幾忠誠 !??? 坦白講, 呢個做法係好儍 .. 因為呢個世界係冇唔食魚嘅貓 .. 就算有個女仔咁做法係會引發個男仔嘅好奇心, 雖然未必做出一D不軌行為, 但好有可能呢個好奇心就會一觸即發, 到頭來得不賞失 ...
如果對個男仔係缺乏信心的話, 倒不如分開也吧 !
在本人來講背叛係幾嚴重的行為, 但概括來講只要對方同第三者發生感情己經係"背叛" 同 "不忠 " 囉

複式洋房

我覺得你咁做好唔理智,係捉虫入xx
如果佢令到你咁冇安全感,而你又覺得佢將來都唔會俾到信任你,不如分開啦!

瑪瑙宮

横掂佢 add 左您, 您咪問下佢有無拍拖, 同而家女朋友感情點, 睇下佢點答至有得分析.

翡翠宮

愛唔應該試探, 講真, 如係男友勸你分手好過,唔信任,点一齊? 個人來講 : 對方明白佢所做嘅行為會對我好大傷害都做 --- 為之「背叛」

瑪瑙宮

咁其實無啦啦點解您要扮第二個去 add 佢, 呢樣野就唔老實同古惑. 唔見得呢招好高超. 結左婚係唔係鎖住佢呢?

比我係您男朋友會勁唔妥您囉. 而且試到試唔到又點, 係您o既就係您架啦. 一日疑神疑鬼扮鬼扮馬, 唔辛苦咩?

複式洋房

其實我地唔知你同你男朋友所講既內容, 好難知道你係點用另一個身份去引你男朋友...會唔會你其實已經俾你男朋友發現咗係你,而佢係响度玩返你轉頭呢? 我男朋友試過俾佢d friend玩, 佢地扮成另一個女仔响msn講好多3級野黎引佢, 我男朋友就醒目發現咗, 仲扮好有興趣咁想約個女仔出黎見面,玩返佢班friend轉頭, 佢班friend即刻冇聲出. 你男朋友會唔會都係咁呀?

複式洋房

哈哈 ~ 各位媽媽, 呢個人唔係我, 係我的一個朋友, 佢同我呻佢男朋友對佢不忠, 我都唔知可以點同佢講, 其實我好同意Nancy20090615的講法, 而且, 我認為, 個女仔用另外一個身份去試人, 佢已經係先對人唔忠諴果個... 我都認為佢好傻, 自己找煩惱上身, 不過我對佢真係詞窮喇 ~ 所以有感而發啫 ~

原帖由 Nancy20090615 於 09-7-29 20:35 發表
咁其實無啦啦點解您要扮第二個去 add 佢, 呢樣野就唔老實同古惑. 唔見得呢招好高超. 結左婚係唔係鎖住佢呢?

比我係您男朋友會勁唔妥您囉. 而且試到試唔到又點, 係您o既就係您架啦. 一日疑神疑鬼扮鬼扮馬, 唔辛 ...

瑪瑙宮

係呀, 同 '醋酲' 拍拖, 新聞都時不時報導出事的呢種情侶.
原帖由 longfungbb 於 09-7-30 10:01 發表
哈哈 ~ 各位媽媽, 呢個人唔係我, 係我的一個朋友, 佢同我呻佢男朋友對佢不忠, 我都唔知可以點同佢講, 其實我好同意Nancy20090615的講法, 而且, 我認為, 個女仔用另外一個身份去試人, 佢已經係先對人唔忠諴果個... 我 ...

大宅

我覺得當然係女方對男方唔係太信任, 先會有呢個舉動, 我地亦唔知個男仔曾經做過 d 咩 or 平時有咩行為令女方唔任任 ...

不過若果真係有懷疑之處, 試探佢亦無妨, 起碼得個知字, 樓主個 (朋友) 更可大膽 d 約佢男朋友喺酒店開定間房等自己, 到時就一清二楚, 無得扺賴喇
:sm: Auntie_Winnie

複式洋房

嘻嘻, 妳個提議都唔錯喎

但係咁一來, 佢地o既關係咪無得 "mount" 囉 ....
其實個女仔本身都係疑心好重的人來, 即使個男仔無乜唔妥, 佢都會想像一翻~ (雖然我唔識個男仔, 但以個女仔本身咁多的愛情故事, 都係因為佢有過份豐沛的"想像力", 而告終.... 來睇~個男仔應該都係 "無乜唔妥" ) 所以, 我一路都覺得佢應該放下呢個 "懷疑" 的包袱, 先會有將來的幸福....

我成日都勸佢唔好唸咁多, 但可能我唔係專家, 講野唔到point 啦, 佢一直都係依然故我, 懷疑->嘈交->分手->傷心->復合->懷疑....... 唉.... 我都唔知點同佢講喇, 講到我唔想再聽 .....

原帖由 Auntie_Winnie 於 09-7-31 13:34 發表
我覺得當然係女方對男方唔係太信任, 先會有呢個舉動, 我地亦唔知個男仔曾經做過 d 咩 or 平時有咩行為令女方唔任任 ...

不過若果真係有懷疑之處, 試探佢亦無妨, 起碼得個知字, 樓主個 (朋友) 更可大膽 d 約佢男朋友 ...

首頁

尾頁

跳至