夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公家姐去旅行,又會攪到我!

事原昨晚我同老公去奶奶到食飯,我老公家姐今個星期尾去旅行,我老公不末問過我就話借我件羽絨同我條雪褲比佢家姐,而件羽絨是我呀爸留低比我的,我果時已經話我呀爸果件呀??重有條雪褲是貼身東西我真是不想借褲比人,因為不合衛生的,我同我老公講出我的point of view, 他就話我小家睇野睇得禁重。我想問下你地的意見我是不是小家???跟住我老公好褲氣就話兩件都不借。你話呀去旅行就去旅行啦攪我做咩姐。

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 老公家姐去旅行,又會攪到我!

大宅

唔知你同你姑奶既感情係點,如果係我,我會借,因為雪褲,除非係去旅行,如果唔係,無謂"徙"錢買,香港都無機會著.如果姑奶個人無乜點,咪大方d借俾佢.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

複式洋房

我同我姑奶既感情係無什麼點,但件羽絨借唔借呀??因為我姑奶好失魂的我真是驚她會唔見,因為件羽絨是我呀爸生前成日著的。

大宅

借比佢囉,用完整番乾淨比你囉,佢同講埋,唔好整唔見囉,佢係唔係D好大頭蝦既人黎架?唔係既話,咪借比佢囉 :wink:

複式洋房

佢係D好大頭蝦既人黎架?所以驚佢唔見囉 。

大宅

件羽絨對你黎講係重要既就唔好借,如有閃失,廢事到時唔開心,何況羽絨都唔係好貴,又有機會再著,叫佢自己買件.你姑奶知唔知件羽絨係你爸爸生前著,如知,應該唔好意思借黎著.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

別墅

同意呀
yammyma 寫道:
件羽絨對你黎講係重要既就唔好借,如有閃失,廢事到時唔開心,何況羽絨都唔係好貴,又有機會再著,叫佢自己買件.你姑奶知唔知件羽絨係你爸爸生前著,如知,應該唔好意思借黎著.
[img align=left]http://tinypic.com/2ik9wx[/img]

子爵府

好媽媽勳章

雪褲借比佢就無所謂啦...件羽絨就唔好借啦...因為係你阿爸生前留比你既野...如果唔見...到時唔開心或者大家為左件衫黎噪就無謂啦...你同佢講話借條雪褲比佢...但係件羽絨係你阿爸留比你...唔好意思借比你...叫佢自己買個件囉...有錢去旅行無錢買羽絨都無人信啦...係咪...

[url=http://lilypie.com][img]

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

onon1022 寫道:
雪褲借比佢就無所謂啦...件羽絨就唔好借啦...因為係你阿爸生前留比你既野...如果唔見...到時唔開心或者大家為左件衫黎噪就無謂啦...你同佢講話借條雪褲比佢...但係件羽絨係你阿爸留比你...唔好意思借比你...叫佢自己買個件囉...有錢去旅行無錢買羽絨都無人信啦...係咪...

同意!!

禁止訪問

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

andreaaaa782004 寫道:
雪褲我會借
羽絨買件比佢

andrea,

你真係個好老婆 :mrgreen:

禁止訪問

別墅

羽絨就唔會借.因為對爸爸的紀念
這點我會同佢講,買一件俾佢囉.又唔係好貴....
咁褲就會借俾佢.無咩所謂
佢唔洗咪自己洗囉
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

侯爵府

係囉, 羽絨就唔好借啦, 因為有紀念價值, 始終人哋唔會好緊張你件衫. 好似上次我姑仔去旅行, 我都有諗過如果佢問我借羽絨, 我都唔知借唔借好?! 佢自己有2件, 不過似乎都唔夠暖咁款, 但佢又鬼死咁怕涷. 雖則佢最後都無問我借, 但人始終都有私心嘅, 萬一真係俾佢整爛咗就...

但係我又唔同意, 點解佢無羽絨要我買件俾佢呀? 就係唔係好貴咪自己買囉, 反正而家香港都有機會著到啫... ?-(

洋房

唔借羽絨 coat , but 借 the pants law!!
why don't her not buy one more coat ? as she have money go to travel

複式洋房

我已經借左條雪褲比佢,但依家我老公成晚都無同我講野,直致今朝都係,你話啦我可以做的已經做晒,佢重想點,重禁小氣,我都唔知應該點做??

侯爵府

你老公知唔知你點解唔肯借件羽絨先? 如果佢知個原因, 佢應該明白你先0岩. 況且而家你都讓咗步, 借條褲啦, 仲嬲咩喎...你撩佢講番先啦~

大宅

我諗你係介意老公唔問左你先,
d 野係你既, 佢唔應該隨便用黎做人情人.
一點也不專重你,
如果係我一定要佢道歉先再諗借唔借.

借係人情, 唔借係道理,
如果唔借就比人認定是小氣,
咁似比人打劫多 d 囉. (你仲話佢成日唔見野添)

複式洋房

我連件羽絨都借埋比佢,我已經人至義重啦,佢重嬲我。佢可為左禁小野嬲,我都唔知可以忍到幾多次??因為唔至一次係禁,佢成日將一些好小野化到好大件事。我想找一個方法令到佢自己知道佢自己唔岩,因為佢成日以為自己岩晒。

首頁

尾頁

跳至