嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

急! 請問探熱應以那個部位作準?

我是用紅外線的探熱器(Chicco), 在額前的度數跟太陽穴的度數相差差不多1度, 應以那個部位作準?

男爵府

Re: 急! 請問探熱應以那個部位作準?

我都有嗰部chicco紅外線的探熱器, 但試過個仔發緊燒佢都仲度到冇燒, 結果要用番支肛門水銀探熱針至check到佢燒到幾多度. 嗰部chicco紅外線探熱器已經冇再用lu.

洋房

我都認為探肛係最準確的.如果我懷疑bb有燒,我先會用探耳的探左,其攞個參考,如發現有燒先再探肛囉!唔洗係唔係篤pat pat 嘛,好慘架!
我叫諾恒,2004年5月19日於QE出世,早咗一個月,重3.18KG. :-D

大宅

醫生話對bb來講, 肛探係最準確的.

禁止訪問

大宅

IanCynthia & BabyFung,
我都有部chicco紅外線探熱器,我都好懷疑佢嘅準確程度 ,所以都係買過部探耳機穩陣D!

KARENLAW,
請問你用開邊隻探耳機?

KARENLAW 寫道:
我都認為探肛係最準確的.如果我懷疑bb有燒,我先會用探耳的探左,其攞個參考,如發現有燒先再探肛囉!唔洗係唔係篤pat pat 嘛,好慘架!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

民房

探熱器我係用電子探熱針同BB肛探,又易睇又易用又準、又平。

首頁

尾頁

跳至