在職全職

跳至

首頁

尾頁

洋房

你們有用網床嗎?

各位全職媽媽,

BB現在已14個月了, 家裡放了網床, 主要是當我不方便時用來困住BB, 以免發生危險. 但每次BB都喊. 好似好慘咁. 你們有沒有用網床呢? 用到BB幾大? 如果唔用有沒有其他好的方法呢?

侯爵府

Re: 你們有用網床嗎?

我冇俾bb用網床,我平時會俾佢周圍
走,如果有野要做既時候我會俾佢坐學行
車,因為佢唔多like困住o係bb床,依家佢17個月大,
我平時要煮飯仔時我會關佐個門欄,等佢自己
law野玩而佢又可以隔住個門欄見到我,順便可
訓練佢嘗試獨立 :mrgreen:

複式洋房

我有用網床,因為當我有家務要做嘅時候,唔想咁危險比bb四處走動.BB用普通size網床都有喊. 後來我地買咗"chico"嗰張最大size網床($2000左右)比bb,佢又變得好開心喎!

男爵府

smartlinus,

我都想買網床俾仔仔, 但係响chicco唔見你講嗰張, 只係見到一張約$8xx嘅. 請問你嗰張尺寸係幾大? thanks.

smartlinus 寫道:
我有用網床,因為當我有家務要做嘅時候,唔想咁危險比bb四處走動.BB用普通size網床都有喊. 後來我地買咗"chico"嗰張最大size網床($2000左右)比bb,佢又變得好開心喎!

複式洋房

IanCynthia ,
可能佢地無放出嚟,或者你可以問吓嗰度d售貨員,因為張網床我已經係搬屋嗰陣掉咗,實質尺寸都講唔到你知.太約比$8xx嗰款大1/3,正正方方咁架

男爵府

畀面勳章

我呀女由7-8個月大開始已經自己坐0係網床玩,我多數都係行開左先放佢入去.如果佢扭計的話,就開兒歌畀佢聽就OK.
若要人不知,唔好太低B~~~

男爵府

起初有用, 但bb成曰哭唔肯落網床, 結果我放棄唔用, 改用"尾 "帶.

男爵府

我細仔一出世便訓網床,我是做了兩張床褥分別是4吋高+2吋高,到他1歲便抽起4吋高的床褥,繼續用2吋高的床褥,這是避免他擒出來,不過到他20個月他自己可以出入自如.張網床可以用/訓到2歲半左右.
當bb有18個月左右大就唔可以用網床困住佢,佢時常想擒出來唔想困住,有次個仔在張床踩住個毛公仔便擒出來,呯彭趺

首頁

尾頁

跳至