想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

終於有咗bb喇~但我日日都發惡夢呀~一係夢見自己差唔多到預產期流好多血!!一係就夢見自己小產!!!日日都瞓得唔好呀~點算呀???

大宅

放鬆d啦, 你係咪緊張得滯呀?
試吓放d有薰衣草味嘅香包0係床邊, 令自己瞓得好d啦.
記住 RELAX!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔好放 薰衣草呀, 因會引致流產架.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=946719&extra=page=301&filter=0&orderby=dateline&page=1

http://www.ihao.org/dz5/redirect.php?tid=49403&goto=lastpost

如果真係瞓得唔好試下睡前飲杯暖既鮮奶 ~

放鬆d , 唔好成日唸住會xx啦, 要唸多d 正面野, 聽下d 輕鬆既音樂relax 下

祝安康~

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

妳可能真係好緊張啦, 放鬆d啦. 有bb係一件開心事來架.
我都想快d有bb呀.

大宅

oops.... sorry呀, 我唔知放薰衣草會流產嫁, 我以前失眠係用佢.....
sorry 呀...

大宅

吓...咁用有薰衣草味LOTION得唔得呀? 我都以為咁樣會好瞓D

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 barbie公主 於 09-10-31 11:25 發表

oops.... sorry呀, 我唔知放薰衣草會流產嫁, 我以前失眠係用佢.....
sorry 呀...

你都係唔知者. 懷孕後就唔 好用啦~

瑪瑙宮

原帖由 lalawawa 於 09-10-31 11:39 發表
吓...咁用有薰衣草味LOTION得唔得呀? 我都以為咁樣會好瞓D

平時用無問題, 總之經証實有左就停用啦

大宅

好多謝大呀~~可能真係太大壓力啦~因為好驚bb唔健康呀~~等緊照超聲波~~

男爵府

下, 咁用薰衣草味既柔順劑會唔會有事架? 等我頭先仲買左一支添

大宅

原帖由 moon_in_sky 於 09-11-1 22:19 發表
好多謝大呀~~可能真係太大壓力啦~因為好驚bb唔健康呀~~等緊照超聲波~~
恭喜哂,放鬆D呀~~

瑪瑙宮

原帖由 tai_man 於 09-11-1 22:35 發表
下, 咁用薰衣草味既柔順劑會唔會有事架? 等我頭先仲買左一支添

你而家有左? 我都唔係咁清楚, 淨係知道有左要避免用薰衣草既香薰同埋香水, 護膚品之類.

我唸你唔係要黎索, 應該唔怕掛, 盡量少用或者買過普通味囉

大宅

好媽媽勳章

放鬆d啦, 唔好咁緊張, 有壓力就上黎傾下計啦 太過緊張會對個b有影響架~
原帖由 moon_in_sky 於 09-10-31 01:23 發表
終於有咗bb喇~但我日日都發惡夢呀~一係夢見自己差唔多到預產期流好多血!!一係就夢見自己小產!!!日日都瞓得唔好呀~點算呀???

大宅

可能真係自己太想要多個bb~所以好驚bb會無咗~~

大宅

好多謝大家嘅關心呀~~~^^~~~

首頁

尾頁

跳至