家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

朋友既62過咗身,只剩番99,佢哋每個月都有比$99,所以99個免稅額一路都係我朋友老公報既….

點知佢果個未結婚既細佬舊年出嚟做野,佢填報稅表既時候填埋朋友個99既免稅額(但其實响佢填表之前巳經知道阿哥會報),最後稅局將個免稅額比咗細佬,我朋友問過稅局,佢話要細佬填番張agreement放棄個免稅額咁我朋友先可以報,但佢細佬玩鬥氣,死都唔肯放棄,其實我朋友都唔係話要死霸住,而係如果個免稅額比咗我朋友,佢可以少交$7000,但比細佬只係少交$1500,我朋友都話比番$1500換番個免稅額,但佢細佬都唔肯,咁究竟仲有冇辦法可以攞得番個免稅額呢?

子爵府

除非同住,呢樣家事自行處理,叫你朋友俾夠$3000佢羅.

伯爵府

佢細佬係米要多d錢先肯, 大佬save $7000 喎, 可能佢想要多d, 試下加馬啦 $3000, 有錢送埋身, 冇理由唔要, 益自己人都好過益正苦
^^^... ^^^

珍珠宮

今年由得佢, 下年同佢鬥快報.

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 yorkmami 於 09-11-3 15:09 發表
朋友既62過咗身,只剩番99,佢哋每個月都有比$99,所以99個免稅額一路都係我朋友老公報既….

點知佢果個未結婚既細佬舊年出嚟做野,佢填報稅表既時候填埋朋友個99既免稅額(但其實响佢填表之前巳經知道阿哥會報),最後稅局將 ...

點解2兄弟會攪到咁? 咁唯有比多少少錢打發佢細佬!
~~~ LOVE & PEACE ~~~

首頁

尾頁

跳至