心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 同小朋友出街去廁所, 您地會點做...

我都係咁話, 去傷殘廁所, 麻得囉! 又可以2人一齊入.

Fatty 寫道:
去傷健人仕用既廁所, 2個人一齊入.

複式洋房

我囡囡6歳半, 以前曾經用過攜帶式膠廁板, 實在太麻煩又唔衛生. 之後係"實惠"買到即棄坐廁墊紙, 非常方便又衛生. 但係而家全線"實惠"已無貨, 同埋以後唔會再番貨. 昨日, 係自由報料版睇到有

水晶宮

2024年龍年勳章

我仔仔4歲3個月, 仍然跟我去女廁(daddy 在場例外), 我實在唔放心比佢自己去男廁呀....

shu shu :
bring 定小膠袋, 冇toilet 時, 企埋一面(我用身擋住),然後打結掉入垃圾桶.

ng ng :
盡量要仔仔出門前攪掂, 否則, 去商場toilet(而家d 大型shopping mall都好衛生ge)先用消毒wet tissue clean up 廁板, 再圍上tissue, 去完再以wet tissue 抹仔仔pat pat外圍一次.
ian723 寫道:
在仔仔戒片的一段時間, 我會帶一個較闊口的膠樽去街,

他現在4歲8個月 110cm, 暫時尚未遇到一些不滿的眼神. 如果有仍未是媽媽的姊妹在此, 請你體諒我們 - 我們只是不想孩子受到傷害.

如果商場有"傷健人士廁所", 我會作為首選. 但很多時當孩子告訴他急急, 已是忍無可忍, 媽媽心一急也未必即時想起"傷健人士廁所"的位置, 更何況有些"傷健人士廁所"是直接在男/女廁內的, 如又一城.

我記得先幾個月新聞好像有說及孩子去異性廁所的年齡限制好像是5歲, 有冇人聽過呢 ?
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

我有兩個女,大女就7歲,細女5歲
每次..她們要大小解,都是她們自己攪掂
但..我一定會在洗手間门口等她們
如果..是爸爸帶她們出街
多數..是帶她們去傷殘廁所的

大宅

如果我一個人同仔出街就會同佢入女厠、傷殘人士厠所
或用膠袋, 但係我個仔成5歲, 我諗遲的都唔可以再入女厠。
點解公共場所唔可以加一個小朋友厠所呢? 兩格都好呀, 唔駛的小朋友好似去厠所都有罪咁!

子爵府

醒目開學勳章

me too

Rita 寫道:
我仔仔4歲3個月, 仍然跟我去女廁(daddy 在場例外), 我實在唔放心比佢自己去男廁呀....

shu shu :
bring 定小膠袋, 冇toilet 時, 企埋一面(我用身擋住),然後打結掉入垃圾桶.

ng ng :
盡量要仔仔出門前攪掂, 否則, 去商場toilet(而家d 大型shopping mall都好衛生ge)先用消毒wet tissue clean up 廁板, 再圍上tissue, 去完再以wet tissue 抹仔仔pat pat外圍一次.[quote]
ian723 寫道:
在仔仔戒片的一段時間, 我會帶一個較闊口的膠樽去街,

他現在4歲8個月 110cm, 暫時尚未遇到一些不滿的眼神. 如果有仍未是媽媽的姊妹在此, 請你體諒我們 - 我們只是不想孩子受到傷害.

如果商場有"傷健人士廁所", 我會作為首選. 但很多時當孩子告訴他急急, 已是忍無可忍, 媽媽心一急也未必即時想起"傷健人士廁所"的位置, 更何況有些"傷健人士廁所"是直接在男/女廁內的, 如又一城.

我記得先幾個月新聞好像有說及孩子去異性廁所的年齡限制好像是5歲, 有冇人聽過呢 ?
[/quote]

首頁

尾頁

跳至