美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我皮膚一向keep得好好﹐三十幾歲人從來都未試過甘﹐兩邊臉頰位突然出左好多暗粒﹐d暗粒仲要有大有少﹐摸落好硬﹐有d紅紅地﹐有d有白頭.....點解會甘架  壓力有無關係?有無人可以幫下我

男爵府

好多原因都會咁架wor
1. 壓力
工作, 家庭方面有無咩轉變呀?
好似我咁, 亞仔難湊, 曳, 我d濕疹都會勁d架
皮膚都乾d

2. 年齡, 內分泌問題
女人一年唔同人年, 上年可能皮膚仲好得
一到冬天 or 大d, 就轉變好大
所以要keep 住保養

3. 天氣
而家空氣質素差 & 又時冷時熱
對皮膚都好傷

4. change 咗護膚品
轉 skin product, 更加唔使講啦
皮膚唔啱, 幾好, 幾貴都無用

侯爵府

嘩,我都係咁呀,重要係忽然冒起,d粒粒藏得好深好實...唔知發生咩事

自己亂唧又留左印印,後尾我去做左一兩次碳激....之後消滅了大部份...d粒粒真係好實好大粒....碳激後d粒粒容易出到來..都唔知點解忽然會咁
8-)

子爵府

me too, I checked it should be 唔夠水呀...

大宅

畀面勳章

邊隻mask可以......

請問邊隻mask可以收毛孔,保濕,效果好又唔貴呢?

複式洋房

回覆 5# 好人一個 的文章

如果要想清左d 粒粒既話, 唔係only 補水.而你應該要deep clean 左個底層先可以呀

so你應該用d deep cleaning mask , pilling 之後再用補濕mask

補濕mask既推介有:
1 origin 既drink up
2 我的美麗日記
3 laniege既sleep pack n 有一個都係用過夜既緊緻mask!!

大宅

我呢排真係壓力比較大﹐加上天氣轉﹐又轉左新既護膚品﹐所以我呢幾日立刻停左新既skincare﹐而家淨係用補濕﹐滋潤既都唔敢用......
我睇d舊網頁聽到話fancl既yogurt mask for去暗粒好﹐立刻去買黎試﹐今朝試第三瓶﹐效果真係幾好﹐d粒粒平左好多﹐同埋好似無甘紅...
其實有無人知暗粒可唔可以搽藥膏呢?如暗瘡膏果d?
有咩product好用?

禁止訪問

男爵府

我個d不知是不是暗粒, 因它的頭接近膚色, 不痛不癢的.洗面時摸到是"鞋鞋的".

大宅

甘你都好呀﹐我d係紅紅地架﹗有d仲有白頭添呀

原帖由 October 於 09-12-7 17:43 發表
我個d不知是不是暗粒, 因它的頭接近膚色, 不痛不癢的.洗面時摸到是"鞋鞋的".

禁止訪問

子爵府

陪月勳章

藍莉詩我個fd都用過, 我試咗一支, 但都覺得bq嗰隻好d, 吸收d

男爵府

這兩隻是什麼來的, 請詳細介紹, 和$$$

原帖由 MaMa2008 於 09-12-9 14:49 發表
藍莉詩我個fd都用過, 我試咗一支, 但都覺得bq嗰隻好d, 吸收d

大宅

詩麗雅溶脂粉刺精華液also good!!!!!!!

此產品專為亞洲皮膚人仕所研製,其先進配方不含油份,有效分解毛孔內的污垢物 (黑頭、粉刺)及充份解除油脂不潔物(如內瘡)等嚴重問題,並有抑菌擴散功效,這款革命性的深層潔膚用品能即時深入毛孔,發揮排毒除污作用,使肌膚回復清爽健康.

大宅

甘對暗粒有無幫助呢? thanks﹗

原帖由 jirehbeauty 於 09-12-9 22:35 發表
詩麗雅溶脂粉刺精華液also good!!!!!!!

此產品專為亞洲皮膚人仕所研製,其先進配方不含油份,有效分解毛孔內的污垢物 (黑頭、粉刺)及充份解除油脂不潔物(如內瘡)等嚴重問題,並有抑菌擴散功效,這款革命性的深層潔膚用品能 ...

子爵府

陪月勳章

免得人以為我賣廣告, 我pm咗你
原帖由 October 於 09-12-9 15:25 發表
這兩隻是什麼來的, 請詳細介紹, 和$$$

男爵府

Thanks.

大宅

我早幾個月都係咁, 30+ 年都未試過, 可能真係因為壓力...

我本身敏感底, 所以唔可以做 peeling. 落妝我就不嬲都有做足, 不過 mask 就真係好少 fu 啦. 早兩個月開始用 FANCL 既 skin renewal pack, 用左幾次已經見效 (初頭要日日 fu). 等 d 皮膚好番 d, 我先再加 moisturing mask (laneige). 不過好少 fu 呢只, 成日臨瞓前都唔記得. 而家 d 皮膚已經好番晒, 其實我覺得好過未有事之前...

除左以上既, 多飲水同生活習慣都好緊要.. 希望幫倒你...

禁止訪問

子爵府

詩麗雅溶脂粉刺精華液我都係用呢隻呀, 我下巴位置以前都有好多暗粒呀, 摸落係一粒粒又"支"唔到個D, 用左真係對暗粒和黑頭很有用的, 可以試下。
世上只有!!!

首頁

尾頁

跳至