心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

裕華國貨的Sales的職業操守及道德很差, 小心上當

裕華國貨的Sales的職業操守及道德很差, 小心上當.

本人有裕華國貨的禮卷, 心想禮卷快到期,快啲用咗去, 裕華都冇嘜好買, 亞媽話之前買過魚干油/鯋魚丸都ok, 於是去睇睇.
之前去過官塘, 睇過全店都冇亞媽話嗰隻,心想亞媽記錯,問一問Sales, Sales 一輪嘴一味介紹啲貴嘢, 唔過仟都要600,但冇亞媽要個隻$100左右.
以為官塘冇貨,於是到將軍澳分店,結果一樣冇.唯有問有冇其他有關的產品,Sales只取兩隻給我看, 又係介紹啲貴嘢, Sales猛贙啲貴貨,好有效,好多人買,佢介紹嗰隻要500但有8折. 其他佢俾我睇的都要200幾一樽,一路講唔好刻薄自己,一分錢一分貨,買貴啲冇問題,其實都有些少遲疑,因從未買過這樣的產品,介紹嗰隻是日本出產但唔出名,心想用同樣價錢在出面街買可能更好, 不知那些好那些不好,又唔知市價,一心想用咗的禮卷,於是付錢買貴個隻.

付錢時東張西望,看到一隻同亞媽講差不樣的樽, 收在閣落位, 問Sales這是什麼, 嗰sales 當時不太願意給我看, 一睇就是亞媽要個的, 價錢做特價$70, 即時問Sales為何剛才不給我看,Sales 冇出聲,之後反駁說,你當時冇講過要呢隻.因當時已給錢,所以唯有冇計,但條氣唔須.當時已問佢有冇其他同類型產品,佢特意收藏特價貨品,介紹貴嘢,削消費者應有的權利, 知情權,及撰擇權及有欺騙的成份.  

買不買有我的自由, 不一定買平嘢, 我j都讚成一分錢一分貨, 但貴嘢出面大把, 未必有信心在裕華國貨買. 但Sales今時今日的服務態度,不能要得, 上當次之後,永冇幫親 .

請各位小心注意.

伯爵府

Re: 裕華國貨的Sales的職業操守及道德很差, 小心上當

嘩, 呢d銷售操守好唔得....

我up得出牌子就唔駛問佢啦, 都short既....

別墅

Re: 裕華國貨的Sales的職業操守及道德很差, 小心上當

thank you remind us.

別墅

可能d Sales 好耐未發市 ,未開單. 真冇職業道德 !

侯爵府

connieqwah,

其實你可以係7-14天內憑單退貨, 更可況你即時發現, 叫佢馬上換貨就ok, 點解要硬食d貴貨呀??

大宅

Alexismama 寫道:
connieqwah,

其實你可以係7-14天內憑單退貨, 更可況你即時發現, 叫佢馬上換貨就ok, 點解要硬食d貴貨呀??
同意
love

大宅

如果係我,我一定要佢退貨,還要教訓他一頓.

洋房

我覺得國貨公司 d sales都係上

大宅

:evil:

首頁

尾頁

跳至