心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

今日唔開心呀!

今朝收到老公電話, 佢話由4月份開始每星期返5日工變6日工啦! 星期一至六都要返工, 返工時間又長, 每日返9時至晚上10時, 中午有3-4個鍾休息, 現在小左家庭日啦! 以往星期六老公都放假, 4月9日星期六學校運動會, 已幫bb報名參加, 現在都唔知佢仲去唔去得添. 好慘呀! :-(

伯爵府

Re: 今日唔開心呀!

可唔可以叫屋企其他人一同去? 要搵食無計啦. 你老公見少左bb咪仲唔開心, 開心d啦.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

無計~~個老公要搵錢養家, 體諒下佢煲多啖湯比佢啦...
年青唔博第日仲危呀

大宅

好媽媽勳章

就係老公佢都好想去運動會, 之前已同bb講會一家人一齊去.
現在.............. :-|

大宅

好媽媽勳章

1928mickey

ha..ha 我唔識煮飯架, 平日BB係99揍, 係99屋企食, 星期六日老公煮飯架. 現在佢要返工, 我諗要學啦! 大唔食, 細都要食啦!

MOON

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

moontsui ,
咁都無計, 我起初唔識煮飯, 慢慢學啦, 學煲湯, 煲涼茶....
學左幾年煮得唔好食, 但無計, 又無人, 奶奶又住得好遠......

大宅

而家搵食好艱難,算o拉

男爵府

我老公咪仲慘,一個月放兩日假,仲慘過d菲傭,朝八晚七,但係搵食都冇計。你老公想去運動會,可唔可以放大假呀?

大宅

好媽媽勳章

我老公公司紅假唔須返工, 但會扣大假, 原因公司應該放勞工假, 將銀行假同勞工假之差額,用大假扣, 新年又迫你放假, 又用大假扣, 所以平時無大假可以用架!
算啦!鬼叫我窮咩, 頂硬上啦!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我老公每個月最多得一日假咋, 有時連勞工假都要返工, 都冇計啦. 所以佢放假我會好開心架.

伯爵府

好媽媽勳章

moontsui 寫道:
今朝收到老公電話, 佢話由4月份開始每星期返5日工變6日工啦! 星期一至六都要返工, 返工時間又長, 每日返9時至晚上10時, 中午有3-4個鍾休息, 現在小左家庭日啦! 以往星期六老公都放假, 4月9日星期六學校運動會, 已幫bb報名參加, 現在都唔知佢仲去唔去得添. 好慘呀! :-(

題外話:我個女都係4月9日運動會,唔知係咪同一間呢?

子爵府

好媽媽勳章

無計啦...要搵食...唔好唔開心啦...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

好媽媽勳章

無計啦...要搵食...唔好唔開心啦...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

好媽媽勳章

Sally

運動會場地 , 是否深水埗運動場呀!

moon

大宅

我老公一個月都係得3日假咋, 每日朝十晚九,
好多時返到屋企, 兩個女已經睡左, 朝早佢起身,
兩個女又已經返左學, 有時個女會話:(幾日無見
過爸爸o勒),如果有幾日勞工假期都要輪住返工,
公眾假期就唔洗講, 更係無得放啦; 所以無得plan
定放假去邊去邊, 每次放假前一日先知聽日有假放,
好麻煩。
其實宜家有份工已經好好la, 不過我有時都會
同老公講:(我有老公=無老公) :cry:

伯爵府

好媽媽勳章

moontsui 寫道:
Sally

運動會場地 , 是否深水埗運動場呀!

moon

咁唔係囉∼∼我地係大埔運動場,只係咁岩同一日o姐∼

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至