母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

事關粒星星用耐左 (大約係兩三個星期左右), 佢就會洩, 會泵下泵下扯左上去, 好麻煩, 要立即停止泵, 拆開個泵, 安返粒星, 煩到你發癲!

衰在如果粒星粒唔係有呢個缺點, avent 手泵對我來講係一個完美的好泵!

前陣子去買左一個代替粒星星的parts - 係一個漏斗型的 - 係用於 avent 電手泵的零件 - 換左佢, 真係好正!

因為個漏斗係用silicon造, 唔似粒星星係cheap膠, 用用下會老化...真係好好用! 十個讚!!!!

$50蚊真係換來好多方便, 同泵奶的樂趣!

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

我都換左, 唔會好似星星咁跳出黎, 但就冇左長泵既效果, 不過好處多過壞處, 都係換左佢啦!
今晚又OT!!!!

子爵府

我想問下,avent既手泵,係咪冇得放氣,如果唔可以放氣,噤應該點泵呢???

複式洋房

咩放氣? 冇架喎....好簡單, 放埋去泵就係啦

原帖由 andeskinki 於 10-2-23 12:52 發表
我想問下,avent既手泵,係咪冇得放氣,如果唔可以放氣,噤應該點泵呢???

大宅

原帖由 bastet 於 10-2-23 11:50 發表
我都換左, 唔會好似星星咁跳出黎, 但就冇左長泵既效果, 不過好處多過壞處, 都係換左佢啦!

什麼叫"長泵"嘅效果?
我上一胎都係用avent手泵,星星按得大力就會跳上來,最弊就係有2,3次我係酒店洗手盆洗洗下泵唔小心,嗰粒星星跌咗落個去水孔,我......欲哭無淚......

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

漏斗真係好用好多~

長泵效果, 我估係手泵先得(按住唔放直到無奶出, 先放手再按第二下~)

別墅

我想問下尼個漏斗型 parts 可以係邊度買呀? thx~

原帖由 catmom29 於 10-2-23 11:40 發表
事關粒星星用耐左 (大約係兩三個星期左右), 佢就會洩, 會泵下泵下扯左上去, 好麻煩, 要立即停止泵, 拆開個泵, 安返粒星, 煩到你發癲!

衰在如果粒星粒唔係有呢個缺點, avent 手泵對我來講係一個完美的好泵 ...

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 ojarumaru 於 10-2-23 16:29 發表
漏斗真係好用好多~

長泵效果, 我估係手泵先得(按住唔放直到無奶出, 先放手再按第二下~)

YES, 就係呢個效果, 奶柱可以出好耐先停, 先按第2下!

我係BABYOUTLET 度買, 買時要小心CHECK 下, 佢一大袋貨, 要CHECK下先好買!
今晚又OT!!!!

民房

原帖由 bastet 於 10-2-24 09:14 發表

YES, 就係呢個效果, 奶柱可以出好耐先停, 先按第2下!

我係BABYOUTLET 度買, 買時要小心CHECK 下, 佢一大袋貨, 要CHECK下先好買!

Could you please tell me check for what?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊