想生BB

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

原帖由 sukudo 於 10-4-16 09:43 發表

我今日都係QM呀, 你係私家/公家, 你著咩衫呀? 唔知我有無見到你呢?

我今日3:00有REPORT啦...

祝順利! 記住update我們有關你的status!

大宅

回覆 80# mesbb 的文章

營養師是朋友介紹, 資料pm to you!

大宅

回覆 78# sukudo 的文章

今早約8:05am 到, 我wear灰色冷帽.

大宅

今早(DAY 11)照了U/S, 但照到卵泡都是細, 內膜薄. 跟住醫生話要我見何教授.

何教授說我可能沒有排卵, 但我說我是比較早排卵, 會唔會排咗啊, 他說19/4再照, 如果照唔到就驗血.

跟住去岑醫師針炙, 他說做IVF時都可以去針和食他的藥粉.

原帖由 ABCMum 於 10-4-16 09:26 發表

希望你今天的檢查一切順利.

我都是睇岑ec, 不知是否服了他開的葯, cycle時間由35日縮短至29日, 他說最理想是約30天, 希望他能助我於ivf前調理好身體啦!

但是否做ivf時不能服中葯? 但我每次均忘了問他! ...

男爵府

原帖由 13姨 於 10-4-16 14:51 發表
今早約8:05am 到, 我wear灰色冷帽.

我係同老公一齊去, 啡色褸+牛仔褲, 帶籃色口罩

大宅

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 13姨 於 10-4-16 14:42 發表
營養師是朋友介紹, 資料pm to you!

THX~~~

大宅

原帖由 13姨 於 10-4-16 15:02 發表
今早(DAY 11)照了U/S, 但照到卵泡都是細, 內膜薄. 跟住醫生話要我見何教授.

何教授說我可能沒有排卵, 但我說我是比較早排卵, 會唔會排咗啊, 他說19/4再照, 如果照唔到就驗血.

跟住去岑醫師針炙, 他說做IVF時都 ...

你昨天有没有再去u/s ah? 結果如何?

大宅

昨天(Day 14)去了照U/S, 照到有一粒約14mm卵, 內膜有10mm, 醫生說快排卵. 我之前去咗岑EC針了一次, 針完之後有D唔舒服, 但今次內膜有10mm, 可能真係有幫助.

今天和QM姑娘通電話, 原來QM都有邀請做IVF的女士參與針灸對IVF的研究, 對我來說, 真的很有興趣參加.

5月6號見啦!

原帖由 ABCMum 於 10-4-20 09:35 發表

你昨天有没有再去u/s ah? 結果如何?

大宅

原帖由 13姨 於 10-4-20 14:27 發表
昨天(Day 14)去了照U/S, 照到有一粒約14mm卵, 內膜有10mm, 醫生說快排卵. 我之前去咗岑EC針了一次, 針完之後有D唔舒服, 但今次內膜有10mm, 可能真係有幫助.

今天和QM姑娘通電話, 原來QM都有邀請做IVF的女士參與針 ...

Great to hear this, i also have interest to participate, but wonder if they will have many testings, i cant afford to use up all my annual leave before the treatment

子爵府

BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

13姨,

Can you pm 岑EC 資料 to me (Full name, address, tel.no., price each time)
I also want to see him(針灸+調理).

大宅

已pm to you.

原帖由 Tabo88 於 10-4-20 18:44 發表
13姨,

Can you pm 岑EC 資料 to me (Full name, address, tel.no., price each time)
I also want to see him(針灸+調理).

大宅

昨天, 我見到好幾個女人抽血, 然後姑娘帶她們出去. 我好似聽到是關於針灸和IVF研究. 所以, 我今天問了姑娘這件事. 我想應該是我們抽血當天跟住做針灸, 不用特別再約時間.

原帖由 ABCMum 於 10-4-20 14:31 發表

Great to hear this, i also have interest to participate, but wonder if they will have many testings, i cant afford to use up all my annual leave before the treatment

大宅

原帖由 13姨 於 10-4-20 19:09 發表
昨天, 我見到好幾個女人抽血, 然後姑娘帶她們出去. 我好似聽到是關於針灸和IVF研究. 所以, 我今天問了姑娘這件事. 我想應該是我們抽血當天跟住做針灸, 不用特別再約時間.

...

Do you mean you have requested the nurse to put on the list for the 針灸和ivf研究?

大宅

我同姑娘講我要參加, 她說現在無得報名, 到時會有人問我地有沒有興趣參加這個研究.

原帖由 ABCMum 於 10-4-21 08:53 發表

Do you mean you have requested the nurse to put on the list for the 針灸和ivf研究?

男爵府

原帖由 13姨 於 10-4-16 15:02 發表

跟住去岑醫師針炙, 他說做IVF時都 ...

可以pm岑醫師information
給我嗎
thanks

大宅

已pm to you.
原帖由 Hellokittyda 於 10-4-21 13:09 發表

可以pm岑醫師information
給我嗎
thanks

複式洋房

其實係放旦個日做, 不過係抽籤 其中3個先有得做
放旦前針10分鐘至15分鐘, 放旦後針10分鐘至15分鐘左右...
我上次做ivf 就抽中....

原帖由 13姨 於 10-4-21 10:19 發表
我同姑娘講我要參加, 她說現在無得報名, 到時會有人問我地有沒有興趣參加這個研究.

大宅

原帖由 ngan03 於 10-4-21 13:52 發表
其實係放旦個日做, 不過係抽籤 其中3個先有得做
放旦前針10分鐘至15分鐘, 放旦後針10分鐘至15分鐘左右...
我上次做ivf 就抽中....

what's your result? if u dont mind to share with us!

子爵府

BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

13姨,
收到la, Thank you.
好似都幾貴.

大宅

不知何故, 我的cycle愈來愈短, 由1、2月的35日, 到上月的29日, 今個月的26日...快d變回正常la, 唔好影響我7月做ivf ah!

首頁
34567...8

尾頁

跳至