跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

緊係好喇, 多謝妳先呀.....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-14 10:27 發表

如果有需要同啱既話, 我可以留定d校服同書包比你架~~

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-14 11:20 發表
宜家安排緊星期六, 睇下可唔可以, 妳星期一要去見家長呀, 通常幾耐見一次架, 係咪講下妳個仔既進度呀....

咁講真喎, 慧中既老師, 俾我既印象唔錯架, 個個都幾好禮貌, 包括打去問野果時, 都幾好禮貌!! 有時打去其他 ...

佢地兩個月安排一次家長會, 講下小朋友既進度...因為第一次, 所以好緊張呢.

不過老師都間中打比我講下仔仔,如果我留電話, 都即日覆.
佢地上至校長, 下至工友, 都好nice呀....阿仔讀左兩個月, 全校老師同校長都識得佢個名, 令我好感動.

今個星期六其實係家長會, 不過太多見唔晒, 先安排星期一再見lor....

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-14 11:22 發表
緊係好喇, 多謝妳先呀.....

唔洗客氣...

大宅

咁又係幾緊張既, 話晒都係第一次....
唔卦得佢地話呢兩個星期六, 學校有活動要攪喇....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-14 12:05 發表

佢地兩個月安排一次家長會, 講下小朋友既進度...因為第一次, 所以好緊張呢.

不過老師都間中打比我講下仔仔,如果我留電話, 都即日覆.
佢地上至校長, 下至工友, 都好nice呀....阿仔讀左兩個月, 全校老師同校長都識 ...

大宅

原帖由 BB13 於 10-5-14 10:03 發表
咁奇怪都有既, 我都係尋日下午打去既, 會唔會係月份問題呢, 我個仔係0810黎, 都係住係荃灣, 咁妳個女宜家有咩學校收左呀.....

我個囡係0811, 而家一個offer都無呀... 我係bk呢度知道Joyful今年8月會係荃景開間新的幼稚園有N1, 會近我屋企多d, 所以諗住到時睇下果度收唔收. 因為係新學校, 我估細仔都有機會啩...

大宅

原帖由 mianyang_99 於 10-5-14 10:28 發表

will u try 慧中?

我仲諗緊, 因為唔知慧中好唔好, 同埋唔近我屋企, 要搭校車呢...

珍珠宮

原帖由 mokcnine 於 10-5-14 14:35 發表

我個囡係0811, 而家一個offer都無呀... 我係bk呢度知道Joyful今年8月會係荃景開間新的幼稚園有N1, 會近我屋企多d, 所以諗住到時睇下果度收唔收. 因為係新學校, 我估細仔都有機會啩... ...

我之前都有考慮joyful, 仲交埋form..不過而家唔需要.
我問過個staff, 佢話位係唔成問題, 我估因為新, 所以d家長未必會報lor.....
但我報係因為我知佢d playgroup辦得好.

大宅

咁我真係要打去問下康傑先得, 咁攪野既....

原帖由 mokcnine 於 10-5-14 14:35 發表

我個囡係0811, 而家一個offer都無呀... 我係bk呢度知道Joyful今年8月會係荃景開間新的幼稚園有N1, 會近我屋企多d, 所以諗住到時睇下果度收唔收. 因為係新學校, 我估細仔都有機會啩... ...

大宅

我女正在讀綠楊N1,雖然綠楊校舍同九龍塘果D幼稚園比就一定無得揮,但比起其他商場開既幼稚園都唔錯,因為他們間唔中都會帶小朋友上他們專用既平台玩下水或outdoor games.
英文日日有堂,普通話雖然一個星期一堂,但個普通話老師朝朝上課前都係我女個班房幫手,所以我女日日都有得同普通話老師溝通.
總體學術程度來講算高.

原帖由 chunone1976 於 10-5-10 22:49 發表
HI, mianyang_99, 我認得你仔仔啊! 我囡囡係冬姑頭, 同你同一日報名0個個啊! 我都覺得綠楊英文好d, 不過校舍細小小LAW! 係呢, 請問你學之園係咪都好好架? 我聽D家長講好似唔錯咁喎! 如果係,可能今年九月去考K1 ...
Twins 媽咪

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-14 17:25 發表
咁我真係要打去問下康傑先得, 咁攪野既....

BB13, 你而家咩環境呀?

大宅

打左去喇, 佢地話可能係交FORM前後既問題, 不過都唔多合理既假釋, 話會覆我喎, 但未有消息呀......

原帖由 mianyang_99 於 10-5-18 09:13 發表

BB13, 你而家咩環境呀?

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-19 17:20 發表
打左去喇, 佢地話可能係交FORM前後既問題, 不過都唔多合理既假釋, 話會覆我喎, 但未有消息呀......

咁又多個機會啦~~
咁你in左慧中未?係咪收左啦?

大宅

咪係囉, 康傑面下試都好喇, 慧中約左我地22/5呀, 有消息即刻話妳知.....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-20 08:37 發表

咁又多個機會啦~~
咁你in左慧中未?係咪收左啦?

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-20 11:07 發表
咪係囉, 康傑面下試都好喇, 慧中約左我地22/5呀, 有消息即刻話妳知.....

好...等你好消息~~

大宅

mianyang_99

已經交左留位費俾慧中喇, 真係好喇!!

原帖由 mianyang_99 於 10-5-20 12:13 發表

好...等你好消息~~

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-25 10:38 發表
mianyang_99

已經交左留位費俾慧中喇, 真係好喇!!

咁咪好lor...係咪10月開學?
仔仔面試表現點?同埋佢鐘唔鐘個度?

大宅

最快11月呀, 講真又真係無乜考阿仔D乜喎, 係叫阿仔俾D野MISS咋, 基本問我多D既, 阿仔只係係課室走來走去玩玩具咋......

原帖由 mianyang_99 於 10-5-25 12:39 發表

咁咪好lor...係咪10月開學?
仔仔面試表現點?同埋佢鐘唔鐘個度?

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-25 15:08 發表
最快11月呀, 講真又真係無乜考阿仔D乜喎, 係叫阿仔俾D野MISS咋, 基本問我多D既, 阿仔只係係課室走來走去玩玩具咋......

我個次都係咁呀, 冇mug點問阿仔, 似係我面試多d.

相信你仔仔會讀得開心呢.

大宅

間間學校都好似呢間咁都幾好, 咁我地就唔洗對面試咁緊張, 又驚阿仔當時表現點呀, 會唔會喊呀..... 哈哈!!

係呀, 我都希望佢讀得開開心心呀......

原帖由 mianyang_99 於 10-5-25 16:49 發表

我個次都係咁呀, 冇mug點問阿仔, 似係我面試多d.

相信你仔仔會讀得開心呢.

珍珠宮

原帖由 BB13 於 10-5-26 16:42 發表

間間學校都好似呢間咁都幾好, 咁我地就唔洗對面試咁緊張, 又驚阿仔當時表現點呀, 會唔會喊呀..... 哈哈!!
係呀, 我都希望佢讀得開開心心呀......

hello, bb13.

啱啱睇到明報介紹慧中, 你睇下啦~~

http://happypama.mingpao.com/cfm/study2.cfm?SubCategory=prepb

首頁
45678...10

尾頁

跳至