醫護健康

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔該可否提供食譜

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都想要
有冇人提供?
THX~~

複式洋房

南瓜餐啦食....
補中益氣、消痰止咳的功能,可治氣虛乏力、肋間神經痛、瘧疾、痢疾等症。還可驅蛔蟲、治燙傷。其種子——南瓜子還能食用或榨油。南瓜和南瓜子有一定的藥用價值。祖國醫學認為南瓜性溫味甘,入脾、胃經。具有補中益氣、消炎止痛、解毒殺蟲的功能。可用於氣虛乏力、肋間神經痛、瘧疾、痢疾、解鴉片毒、驅蛔蟲、支氣管哮喘、糖尿病等症。

我依家多數會整:
1. 蒜泥豆豉蒸南瓜, 將南瓜切片, 再將切粒既蒜泥同埋豆豉就可以蒸...老人家吃林少少就蒸耐d

2. 南瓜蒸排骨, 南瓜切片墊係排骨底清蒸, 排骨就咁用少少豉油, 糖, 豆粉醃下就okay, 如果想多少少味可再加蒜泥

3.南瓜焗三文魚柳, 三文魚煎熟, 塗少少燒汁係面(jusxo or city suxer有售日式燒汁), 一片南瓜一片魚柳咁夾住拎去焗....好好味吤!

禁止訪問

子爵府

網上找, 希望幫到你~

http://kfseto.mysinablog.com/ind ... p;articleId=2212978

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... ;page=1#pid42200075

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

many thx~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

thx!我女有1型唔知work唔work呢?如果得既話就好啦

首頁

尾頁

跳至