自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

公爵府

社民連辱罵司徒華 惹來強烈反彈
[size=150%]http://news.mingpao.com/20100623/mta.htm

[size=150%]太長唔copy出來了

[size=150%]社民連, 你還有良心嗎?!

子爵府

原帖由 小華子 於 10-6-23 13:30 發表
http://news.mingpao.com/20100623/mta.htm

太長唔copy出來了

社民連, 你還有良心嗎?!

昨早聽收音機都知道這事了, 聽眾話親眼到聽到係長毛講架, 雖然我對政治不熱衷, 但聽到一個咁既"人"咁樣講一個有病的老人家, 真係覺得好唔開心, 講既人真是太可恥了! 壞心腸的人一定會有壞報應的!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

http://news.mingpao.com/20100623/mta.htm

太長唔copy出來了

竟然咁樣話我最敬重嘅華叔 !!!!!!! 長毛 ! 我同你死過 !!!

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

大宅

如果是真, 太過份了

水晶宮

實在太過份, 生野上腦係佢地就真

大宅

原帖由 牛精仔 於 10-6-23 13:44 發表
竟然咁樣話我最敬重嘅華叔 !!!!!!! 長毛 ! 我同你死過 !!!

睇咗你嘅個post, 悲傷嘅感覺稍稍援和,
牛精仔, 你講得好到肉呀

大宅

佢地咁民主,點解冇接受唔同意見嘅胸襟,希望華叔冇比人激親

水晶宮

唔理對住邊個人黎講呢句野,講呢句野既人真係人渣黎!之前佢做過幾多好事都係枉費!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

無論咩意見同立場都好,
都唔應該講d咁的野,
做人要有「口德」。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

子爵府

畀面勳章

太過份了

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

太過份,好無品,,,,,

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

牛精...都唔好同D不理智嘅人勞氣囉...
無論係爭取民主或做人的態度上...有兩句足以形容華叔一生:(我自橫刀仰天笑
獨留肝膽兩崑崙)

有冇良心...天知地知...表面有良心嘅唔代表真係有良心...

子爵府

醒目開學勳章

'心' 都冇, 學咩人講民主.

象牙宮

2024年龍年勳章

我昨早都有聽收音機, 當時個女聽眾語帶哽咽, 聽到我都眼濕濕,知道華叔剛剛做過電療,千萬要保重,不要被這些言論激親。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

太長唔copy出來了

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

太長唔copy出來了

我一直睇唔到社民係真心為香港人的,連尊重別人都唔識的人,會講良心?連一個有病的老人家都唔放過,太過份。我有時都會不認同華叔的做法,但我仍然尊重佢,因為我睇得出佢係真心為香港爭取民主,係真心為民主黨好,佢做錯什麼? 唔係支持政改,只係因為叫社民連唔好搞事,班大爺唔順,就比佢地話走狗,他們比共產黨還可怕,講民主?佢地未夠班。人在做,天在看,「語言暴力贏不了道理,只會自暴其短,遭人唾棄。」我非常認同。
希望那些支持社民連的網友,如果你們仲有少少人性的話,不要入來反駁,因為我們不會容許假借民主,來抺黑對手,增強自己氣勢的黨派。不可「以嚴待人,以寛待己」。暴力的回應不會理會,別浪費時間。

大宅

好媽媽勳章

就算唔係呢無人性說話,我都唔會投社連X一票,支持民主運動可以有厚度方法,以前我唔係好歡喜民主黨,但好敬佩司徒華,佢貢獻社會幾十年(真係出來做工果D,唔似長毛黃X唔做野,淨係做議員到有糧出),民主運動亦攪左幾十年,點解D人淨係識出來吠已當係民主英雄呢?
就係為左佢果D無人性說話,我下次一定投票比民主黨,唔會投比其他人了!我已返回白鴿黨懷抱了!多謝佢地D狗吠聲,令我認清楚邊D係抽水皇!

太長唔copy出來了

男爵府

唔該班80後既後生醒下啦!
跟住D咁既老粗, 你地同入左黑社會無分別, 因住他日你地有咩意見不合出聲時, 會俾人圍同唾罵, "上山容易,落山難呀"

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無品!!!:;pppp: :;pppp: :;pppp:

子爵府

太過份,真正無良知的是他們。無論政見有點不同,都不應這樣攻擊一個有病的老人家。

首頁
12345...11

尾頁

跳至