興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我想一日去"少年宮" 及 "科學館" 兩間書城. 我會打算早上由上水轉MTR 去皇崗站 再轉搭深圳MTR ......
想問
1. 係未係皇崗站 同 羅湖站一樣係可以過關?
2. 我應該去"少年宮"先 or 應該去"科學館"書城先?
Thanks! 我係第一次自己上深圳. 請指教.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ew911 於 10-7-9 22:20 發表
我想一日去"少年宮" 及 "科學館" 兩間書城. 我會打算早上由上水轉MTR 去皇崗站 再轉搭深圳MTR ......
想問
1. 係未係皇崗站 同 羅湖站一樣係可以過關?
2. 我應該去"少年宮"先 or 應該去"科學館"書城先?
Thanks! 我係 ...

你去少年宮,應該係落馬州線坐火車到深圳福田過關,皇崗唔啱架(唔係火車/地鉄站), 福田,皇崗,羅湖,都係過關口岸,都可以過關

其實睇下你行程係點,都無乜所謂,如果你睇完書就過關,少宮做尾站都好,一程車,唔駛轉車就到尾站走人,科學館既話,要轉車,同埋比較少年宮線會多人 (即係好似我地香港島過九龍線咁,要轉車,但少年宮同福田站係同一條線的)

大宅

回覆 1# Sindy 的文章

我都打算下星期同個囡一齊去少年宮行, 我都係第一次自己同個囡去深圳, 我都會坐火車到落馬州轉MTR到少年宮站.
科學館係乜離架? 同唔同香港的 科學館? 我無聽過深圳有, 有乜睇架?

伯爵府

Thanks Sindy. 我明白la! 有無什麼好書介紹呀!我會星期一去尋書。

MayAh,

科學館 係另一個書城的MTR 站,都係一個好地方.及有一個圖書館。

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ew911 於 10-7-17 00:41 發表
Thanks Sindy. 我明白la! 有無什麼好書介紹呀!我會星期一去尋書。

MayAh,

科學館 係另一個書城的MTR 站,都係一個好地方.及有一個圖書館。

都無咩特別呀,英文練習,同埋數學練習,填色薄,迷宮之類既野,呀,仲有英文字咭連練習薄,四十幾蚊,好多張下囉

伯爵府

Sindy.

Many Thanks.

首頁

尾頁

跳至