婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我老公你大仔,我地結左婚2年,今年有左BB(現在5個月多0的)我99同老爺係澳洲住,我地一知道有BB就打電話比佢地同佢地講,之後99冇開心之餘,仲不停罵我老公:"你知唔知自己搵好多錢呀,你圬自己都未必飬得到自己,仲學人生BB." 我結婚前佢已經唔鐘意我,我都唔知99係唔係有精神問題....

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你地經濟上有靠99接濟嗎?

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 carriekc 於 10-7-21 14:12 發表
我老公你大仔,我地結左婚2年,今年有左BB(現在5個月多0的)我99同老爺係澳洲住,我地一知道有BB就打電話比佢地同佢地講,之後99冇開心之餘,仲不停罵我老公:"你知唔知自己搵好多錢呀,你圬自己都未必飬得到自己,仲學人生BB ...

@@ 會否 係 "關心" ....但反面地表達? (i.e. 妳99 怕 你老公養唔掂個BB 呀.....擔心你地經濟有問題)

大宅

唔好同6299再聯絡.
開開心心生bb.

最緊要係你地唔使靠6299, 同唔係住緊佢間屋.

別墅

又吾洗佢哋湊, 生bb係人生另一個階段, 只要有心take care bb之後的生活咪得law, 吾好為d過客講的嘢吾好心

男爵府

唔使唔開心wor
你要慶幸以後可以唔使理佢
就算第日生咗都唔使話佢知
你地自己一家一主仲好~~

大宅

未生大仔前,只係計劃生BB,我同C6有經濟能力,亦唔需要99湊,點知99拉我去廚房鬧我,鬧我唔好掛住生仔,生咩野生,佢唔恨抱孫,有冇都得,個刻我其實幾嬲,生BB都要佢批准?到有左,就一句得埋黎話唔會幫我湊,我根本冇唸過要搵佢湊,好LA,生左出黎就死爭爛爭,去到醫院想抱BB,冇得抱就攪大鑊,成日想放假湊孫,我係都唔比,佢要記住自己講過D乜,佢講過唔恨,亦鬧我好生BB,SO.....咁多年黎,佢同個孫單獨相處5分鐘都冇,自己種GA果,唔可以怨我!到第2個孫出世,我亦都一樣,只可間中飲茶見,不過E+唔洗見LA,反左面,以後都唔見,我知佢掛住D孫,不過我啖氣未過,我唔會帶2個孫比佢見,我知冇可能一世唔見,但最起碼現時我放唔低,冇可能再見99,攪到咁GA地步,只能怪佢太睇低我,以為我冇左C6會唔掂,我可以老公都唔要,都唔會再受佢虐待

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 hinhofion 於 10-7-21 14:51 發表
未生大仔前,只係計劃生BB,我同C6有經濟能力,亦唔需要99湊,點知99拉我去廚房鬧我,鬧我唔好掛住生仔,生咩野生,佢唔恨抱孫,有冇都得,個刻我其實幾嬲,生BB都要佢批准?到有左,就一句得埋黎話唔會幫我湊,我根本冇唸過要搵 ...

妳99 扮野 都扮到 出神入化wo!!
咁唔恨抱孫 又學人爭乜鬼呀!! 放假就要比個孫你湊? 個bb 奉旨要 tum 你開心ga!!?... 自私鬼!

yes....我都咁話, 做女人,寧願唔要個c6,都唔會忍受精神虐待!

複式洋房

回覆 7# CALVEN 的文章

NO~~一0的都冇,我同老公結婚,一仙都冇用佢..

公爵府

你99係澳洲咁遠咁好LAW, 唔洗見煩少D~~

侯爵府

如果你地經濟上根本無你99所講咁差,吾洗理佢講乜,最好佢地吾好返嚟添呀,少樣嘢煩。

伯爵府

有.我亞媽.
我個極品大細路有二女時,我媽都係講同一番說話.
唔同係我大細佬有個大仔,由未出世到E 家(20歲)都係我父母養.

原帖由 carriekc 於 10-7-21 14:12 發表
我老公你大仔,我地結左婚2年,今年有左BB(現在5個月多0的)我99同老爺係澳洲住,我地一知道有BB就打電話比佢地同佢地講,之後99冇開心之餘,仲不停罵我老公:"你知唔知自己搵好多錢呀,你圬自己都未必飬得到自己,仲學人生BB ...

複式洋房

[quote]原帖由 hinhofion 於 10-7-21 14:51 發表
正..我現在同99就好似反左面咁上年佢番黎hk,我仲放唔低我結婚時佢講既野同做既野,所以佢返黎一個月我都冇見佢.我結婚出左門,打比99佢地話我地返緊去入門,到我上到老公屋企入門,佢個冇用既細路仲訓緊剛剛起身,99仲衰著牛仔褲,牛仔褸,老爺著牛仔褲+件白色低衫,之後比茶佢飲,影相哥哥叫佢望鏡頭影相,佢話佢唔鐘意喎,我嬲到忍住0的眼淚,到我走喇,回門時,我一見到我屋企人,我咸到死左咁~我都未試過咁委屈,但大家請記住我冇做過任何事得罪佢,只係佢好憎我老公,我老公話佢係澳洲時0的女朋友個個佢阿媽都唔like,佢憎我老公係因為細個時,老公同佢個細路玩,之後佢阿媽拎0住湯,我老公唔小心撞到,整到佢細路入醫院,(當然現在冇事啦),之後99就好憎我老公,我結婚前,99仲話我老公唔理佢感受要同我結婚,佢仲話要返黎捉我老公一齊死.又話我老公唔理個細路(佢細路已經26嵗喇)佢個冇用既細路經常打比阿媽話我老公掛住拍拖唔理,所以我99都好憎我,我老公好慘,佢唔出聲個0的人,99係hk時,係街指住我老公係咁罵,我老公都冇理佢,佢話同佢嘈只會令佢仲煩...唉我99真係有精神問題,所以我生左唔會話比佢知,而且都唔會經常比佢見.

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆 13# carriekc 的文章

既然係咁的關係...一早就唔應該打呢個電話啦
俾著我....永世唔好見就最好...
想見BB...自己生LAW...咁巴閉

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

同你差唔多, 嗰時同99住.

有左第一時間c6同99講, 99冇開心反應.

反而行埋黎我身邊講:"咁多人住埋一齊迫爆我間屋"

唔係我話要住係佢度, 係結婚前99話要同我地一齊住.
到有左時掉返轉黎講, 好難聽

複式洋房

回覆 1# 戲如人生 的文章

老公同99講有bb,係因為老公覺得點都辰比佢知,因為如果唔講,99又唔知會點,我老公又費事佢煩,我地都已經冇咩事唔打比佢地喇.佢個冇用細路又經常打比我老公問仲咩唔打比阿媽,好q煩,仲有..好攪笑,99佢地返hk時,我同我老公都唔知,99返左2日經姑姐口中先知99佢地返左hk,之後我老公打比99問仲咩返左黎都唔出聲,之後99話,你地之前去旅行都冇同我地講啦!!大家話係唔係好攪笑,邊有0的咁既人..

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我唔知c6點同佢地講及佢地有咩反應,因為果時我地都有幾年無見面啦,我大肚時亦無食過佢地男家既任何野,就連我坐月都係返外家坐,我入醫院待產時99同各姑9先出現。

珍珠宮

啊~~ 原來係痴線~~ 咁可以理解既~~

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原帖由 carriekc 於 10-7-21 16:39 發表
老公同99講有bb,係因為老公覺得點都辰比佢知,因為如果唔講,99又唔知會點,我老公又費事佢煩,我地都已經冇咩事唔打比佢地喇.佢個冇用細路又經常打比我老公問仲咩唔打比阿媽,好q煩,仲有..好攪笑,99佢地返hk時,我同我老 ...

其實你C 6係咪仲好錫你99?
如果俾著係我C6聽到咁GE回應
我諗佢都唔會再點理個阿媽LAW
反正阿媽個心由始至終都係細佬度
又無尊重過自己的老婆, 搞婚禮時又咁
超唔俾面呀=.=
去旅行唔同佢講, 因為唔係去佢國家?
但返黎嘛....無理由唔出聲LAW
仲要由個親戚口中知道
俾著我係你地, 我扮聽唔到就算
你叫C6咪鬼理佢地啦=.="

大宅

原帖由 carriekc 於 10-7-21 15:54 發表
[quote]原帖由 hinhofion 於 10-7-21 14:51 發表
正..我現在同99就好似反左面咁上年佢番黎hk,我仲放唔低我結婚時佢講既野同做既野,所以佢返黎一個月我都冇見佢.我結婚出左門,打比99佢地話我地返緊去入門,到我上到老 ...

乜咁岩ga?我結婚註冊個日,62著短褲低衫,99著到好似街市賣菜咁,我當時比家人問到口啞啞,問我6299係咪唔記得左今日娶新抱,相反嫁女個陣就著得好體面~

首頁

尾頁

跳至