跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

大家都五個月至六個月啦~應該都決定晒係邊樹生~純粹八卦下~~睇下1012媽媽有幾多人會係法國生~~唔知會唔會撞到呢~~!!

我已經落左訂啦~可能真係好full, 醫生18week未到又打過黎提我去落訂~!!

我應該會揀12月18-23其中一日呀~~

複式洋房

HiHi
我預產期9/12, 但我之前割過子宮瘤, 所以醫生建議我開刀, 所以會喺38weeks開刀, 還掂都開刀, 所以順便擇埋日子, 揀咗25/11, 法國姑娘都已同我confirm, 希望B仔乖乖, 一切順順利利啦!

大宅

我都book 左,未俾deposit,星期一照埋結構就去交。本身預產期係30/12,醫生早一至兩星期開刀,都未諗邊日。

男爵府

畀面勳章

原帖由 晴佳 於 10-8-7 13:43 發表
我都book 左,未俾deposit,星期一照埋結構就去交。本身預產期係30/12,醫生早一至兩星期開刀,都未諗邊日。

我有可能同你差唔多日子喎~~

大宅

我暫時 book 左 3/12 開刀先(因實在太full), 但醫生想我順產, 所以醫生話生前會幫我檢查下, 到時先再決定開刀定順產...... 到時先再轉...

複式洋房

我仲諗緊順產定開刀, 不過醫生已叫我快D揀個日子先, 如果唔係就冇手術室喎

男爵府

畀面勳章

我會20/8 擇日, 21/8比個日子醫生, 希望我個first choice日子時間仲有啦~~

伯爵府

你地係咪講九龍法國醫院?
我7月中交咗deposit,但仲未book日期.
我預產期12月頭,應該11月尾開刀.

複式洋房

Hihi, 我預產期12月8日 and already paid deposit long ago. I am hoping ah B can be 順產 but need to wait for doctor's confirmation around 3x weeks. May be we will 撞到each other @ 法國 ^0^

原帖由 gloomy1115 於 10-8-7 09:12 發表
大家都五個月至六個月啦~應該都決定晒係邊樹生~純粹八卦下~~睇下1012媽媽有幾多人會係法國生~~唔知會唔會撞到呢~~!!

我已經落左訂啦~可能真係好full, 醫生18week未到又打過黎提我去落訂~!!

我應該會揀12月18-23其 ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 ppsfung 於 10-8-9 10:14 發表
你地係咪講九龍法國醫院?
我7月中交咗deposit,但仲未book日期.
我預產期12月頭,應該11月尾開刀.

我個醫生話11月尾D期好FULL呀~~
你會唔會HOLD左個日子先呀~??

男爵府

畀面勳章

原帖由 HipHipHooray 於 10-8-9 11:38 發表
Hihi, 我預產期12月8日 and already paid deposit long ago. I am hoping ah B can be 順產 but need to wait for doctor's confirmation around 3x weeks. May be we will 撞到each other @ 法國 ^0^

...

HEHE~~我應該無咁快呀~~我會係12月中至尾左右開刀呀~

男爵府

重有我呢...係法國呀!!!!

我應該揀12月18日呀~星期六.
想生完bb之後,同阿b一齊過聖誕節呀~~

醫生寫比我預產係1月5日,20wk前交deposit,即係最遲幾時要交???

健健康康,快高長大啊~

伯爵府

我明天覆診,會問吓醫生。
Thanks.

你book咗邊日? 唔知我地會唔會見到呢?!

原帖由 gloomy1115 於 10-8-9 21:18 發表

我個醫生話11月尾D期好FULL呀~~
你會唔會HOLD左個日子先呀~??

男爵府

畀面勳章

原帖由 siuting111 於 10-8-9 21:25 發表
重有我呢...係法國呀!!!!

我應該揀12月18日呀~星期六.
想生完bb之後,同阿b一齊過聖誕節呀~~

醫生寫比我預產係1月5日,20wk前交deposit,即係最遲幾時要交??? ...

SIUTING~~~你唔好咁炆呀~~~
我預產期1月2, 今日係19W1D, 你應該遲我3日即係18W5D, 你呢幾日好交啦€~~~!!

男爵府

畀面勳章

原帖由 ppsfung 於 10-8-9 21:35 發表
我明天覆診,會問吓醫生。
Thanks.

你book咗邊日? 唔知我地會唔會見到呢?!

我未BOOK呀~~~應該會揀12月17-23是但一日呀~~~

大宅

我醫生又冇追我比日子佢喎,我唸住9月先擇日,我唸都係12月中到,我都想聖誕前生~~

伯爵府

今日醫生叫我在11月19日-11月23日中選一日,然後他幫我book.
如果我選咗23日而又book到,我地可能會見到面.

原帖由 ss517 於 10-8-7 11:44 發表
HiHi
我預產期9/12, 但我之前割過子宮瘤, 所以醫生建議我開刀, 所以會喺38weeks開刀, 還掂都開刀, 所以順便擇埋日子, 揀咗25/11, 法國姑娘都已同我confirm, 希望B仔乖乖, 一切順順利利啦! ...

大宅

我都交左deposit啦,本身12月30日預產期,未擇日,希望到時有位啦

男爵府

畀面勳章

oh~~大家決定左日子之後再返黎報告丫~~~睇下有無機會係醫院撞到~

複式洋房

HiHi

我尋日先去法國覆診, 我已book好25/11 1:30pm開刀,
但尋日個醫生同我照完話我個b大咗d, 話我可能計錯日子, 應該個預產期係1/12, 而唔係9/12, 我問咁個開刀日子咪有d"文"囉, 跟著因應師傅幫我擇的日子諗著book早一星期啦, 點知佢話19/11同17/11都已經full晒, 仲話每日得14個額, 希望亞b聽話唔好咁快出嚟!
你book咗未呀? 要快d呢!

原帖由 ppsfung 於 10-8-10 22:56 發表
今日醫生叫我在11月19日-11月23日中選一日,然後他幫我book.
如果我選咗23日而又book到,我地可能會見到面.

首頁

尾頁

跳至