跳至

首頁

尾頁

大宅

生得嘞! 生得嘞!

我星期四就會開刀生嘞~ 係未生之前幫大家開個新版.
之後就要靠siuting幫手嘞~

大家都會進入大直路, 最後沖刺.
跟住就真係升呢, 成為媽咪嘞~

眼見由一個胚胎, 演變為踢你踢到標眼水既bb,
真係覺得生命好奇妙, 雖然陀bb過程非常辛苦(特別係我,而家已經甩皮甩骨, 溶溶爛爛), 但係到而家真係要生嘞~ 又變得好唔捨得, 好懷念bbs係我肚入面好親密既日子.

希望大家順順利利, 繼續做幸福美滿既媽咪~
希望咁多位bb都乖乖,健康聰明又靚仔靚女~

去到呢一刻, 我覺得我仍然係一個唔係太鐘意小朋友既媽咪, 但我相信我會係一個負責任既媽咪, 努力做好媽咪既角色, 做一個堅強稱職既媽媽.

(玫瑰, 我相信你都做得到!!)

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2995627-1-1.html Part 1
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3088797-1-1.html Part 2
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3158415-1-1.html Part 3
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3192853-1-1.html Part 4
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3309953-1-1.html Part 5
http://forum.baby-kingdom.com/thread-3393719-1-1.html Part 6

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

報到!大家要加油呀!

smallbrother!祝你一切順利!

男爵府

我真係以為你生得呀....
依幾日都留意你有無留言呀...
最後決定開刀啦...恭喜你先~~
祝你同bb's平安健康順利呀~~
生完bb's返到屋企有時間既話,就上黎bk同大家繼續吹水啦!!!!

健健康康,快高長大啊~

大宅

今日覆診, bb女5磅7, bb仔6磅3, 好開心, 起碼有一個bb有6磅, 希望b女出世一樣有6磅就好嘞. b女仍然係個patpat坐住我個陰道位, 所以醫生話都係開刀, 而家安排左我星期三入院, 星期四開刀, 而家得返兩日就生, 真係好緊張好緊張. 到時生左再同大家報喜.

男爵府

原帖由 smallbrother 於 8-11-2010 16:20 發表
今日覆診, bb女5磅7, bb仔6磅3, 好開心, 起碼有一個bb有6磅, 希望b女出世一樣有6磅就好嘞. b女仍然係個patpat坐住我個陰道位, 所以醫生話都係開刀, 而家安排左我星期三入院, 星期四開刀, 而家得返兩日就生, 真係好 ...

一定會好健康架~~~記得影下bbs比大家睇下呀!!!!!

健健康康,快高長大啊~

大宅

報告埋個體重, 而家169磅, 肚圍係46吋半, 兩星期我就重左6磅, bb各一磅, 即係我自己重左4磅. 由未有到而家係重左34磅, 都ok啦. 我之前諗住重40磅添架~

而家得返兩日, 都唔夠時間催谷對bb嘞~ 係盡量再食白蓮鬚, 龜0膏清胎毒.

子爵府

好媽媽勳章

我又報到先~~

好開心呀, smallbrother, 我地等你消息, 記得上來post情況呀. 而家陸陸續續有bb出世, 真係好興奮.

唔知我亞b幾時面世呢? 同你一樣, 我到呢一刻都未有對bb好肉緊既感覺, 只係盡量就自己所知去安排, d人話bb出左世, 母愛就會出晒來, 唔知我到時會唔會愛亞b愛到傻左, 好似其他同事咁, 樣樣都係佢行第一.

男爵府

報到報到...

恭喜晒smallbrother, 陀twins真係辛苦你啦 ~

相信大家都會做到個稱職嘅媽媽, 亦相信我地1012陸續有好消息出 ~~

好開心係呢度識到咁多mama, 又可以做到朋友仔 !

各位要加油 ! 我地好快去到終點啦 !!!!

男爵府

呢個唔駛問.....一定會 !!! 做母親, 仔女比自己&c6更重要 !!

原帖由 阿早! 於 10-11-8 16:38 發表
我又報到先~~

好開心呀, smallbrother, 我地等你消息, 記得上來post情況呀. 而家陸陸續續有bb出世, 真係好興奮.

唔知我亞b幾時面世呢? 同你一樣, 我到呢一刻都未有對bb好肉緊既感覺, 只係盡量就自己所知去安排, ...

男爵府

原帖由 sasa612 於 8-11-2010 16:39 發表
報到報到...

恭喜晒smallbrother, 陀twins真係辛苦你啦 ~

相信大家都會做到個稱職嘅媽媽, 亦相信我地1012陸續有好消息出 ~~

好開心係呢度識到咁多mama, 又可以做到朋友仔 !

各位要加油 ! 我地好快去到終點啦 !
...

我又係呀~~~好開心係度識到大家呀!!!
各位MAMA加油呀!!!!
之後GATHERING..我地要抱埋BB架...

健健康康,快高長大啊~

大宅

好媽媽勳章

smallbrother, 等你BBS 既相呀~~

大宅

Smallbrother, 唔該你幫我哋開咗新版.

你終於confirm開刀喇. 見你對孖b磅數都好good, 好戥你開心. 我哋大家都會順順利利.

你生完要照顧孖b應該好忙, 都盡量抽時間上嚟傾吓偈呀! 記得post d bb相出嚟呀!

大宅

感動ing!!!

終點在望, 大家都要努力, 加油!

(哈哈~ 睇完你地dpost, 個pat即刻冇咁痛!!)

男爵府

haha..我對腳有返力啦~~~

健健康康,快高長大啊~

大宅

嘩, 時間真係過得好快呀, smallbrother過兩日就話生喇, 好好好緊張呀, 祝你一切都順利, 生對肥肥白白bbs, 一有時間記得上嚟報告一下呀! 期待中~~~

大宅

smallbrother...終於到終點啦...真係替你高興...同時為我地1012媽媽會打響頭炮..祝福你同bbs健健康康..一齊出院...
好明白溶溶爛爛的感覺...終於都苦盡甘來啦..
我估我生個日....會好感動...一定會喊!!!

大宅

亞女近陰道...咁應該係亞女做家姐喎!!!

大宅

今朝去左廣華檢查, 下午返左屋企休息. 係廣華撞到傑小子, 我未見過佢真人, 所以佢望住我笑, 我都有d迷網& not sure佢係同我笑, 後來都估係mama會既人, 就開聲問佢, 跟住佢話係傑小子, 佢見過我fb d相所以認得我. 真係要比個"讚"佢, 因為我係帶住mask, 佢都認到~ hahaha....
同平時政府產檢一樣, 都無咩好報告, 唯一有一樣要提就係, 個e生話呀b個頭仔已經向下, 希望係真啦~

複式洋房

我又嚟報到先....
祝福bbs同smallbrother一切順利..
為我地1012媽媽會之後嘅媽媽同bb都會帶陸陸續續帶嚟好運

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

睇完你個post...真係好想喊呀...加油呀!!!!! 好感動呀.... 真真正正終點在望勒....

孖b好勁呀..... 2個都好足磅呀...... b女其實接近6磅已經好好勒...

係到祝你一切順利.....

我係極眼淺既人...而家已經咁想喊....生個日實喊到顛左 :)

原帖由 smallbrother 於 10-11-8 16:20 發表
今日覆診, bb女5磅7, bb仔6磅3, 好開心, 起碼有一個bb有6磅, 希望b女出世一樣有6磅就好嘞. b女仍然係個patpat坐住我個陰道位, 所以醫生話都係開刀, 而家安排左我星期三入院, 星期四開刀, 而家得返兩日就生, 真係好 ...

首頁

尾頁

跳至