論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我本身COMFIRM咗唔同我個嘢續約,但上身期佢要放星期一,我咁岩有事放假,但今個星期又要星期一放假,我又要返工,點放俾佢呀?我問佢點解,佢同我講佢要攞CONTRACT呀?咁我係咪應份放俾佢呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 lazylake 於 10-11-13 22:26 發表
我本身COMFIRM咗唔同我個嘢續約,但上身期佢要放星期一,我咁岩有事放假,但今個星期又要星期一放假,我又要返工,點放俾佢呀?我問佢點解,佢同我講佢要攞CONTRACT呀?咁我係咪應份放俾佢呢? ...
我唔會啋佢,你都講自己無假放,咁點比佢放? 但我諗佢會愈嚟愈多要求.
安排到咪叫佢放no pay,扣吓佢 可能無咁多要求.

男爵府

佢話送完佢返學先去喎~咁又就同佢講2:00PM去啦~因為我先生早上係屋企要人煮早餐,佢即時問返我2點呀,我話係,佢就黑面入房
原帖由 sillything 於 10-11-13 22:56 發表
我唔會啋佢,你都講自己無假放,咁點比佢放? 但我諗佢會愈嚟愈多要求.
安排到咪叫佢放no pay,扣吓佢 可能無咁多要求.

珍珠宮

原帖由 lazylake 於 10-11-13 22:26 發表
我本身COMFIRM咗唔同我個嘢續約,但上身期佢要放星期一,我咁岩有事放假,但今個星期又要星期一放假,我又要返工,點放俾佢呀?我問佢點解,佢同我講佢要攞CONTRACT呀?咁我係咪應份放俾佢呢? ...

攞contract 同放假有乜關係?

教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

放邊一日係僱主有權決定的...
仲有,我超憎面黑工人,我會叫番佢出黎,一定要講清楚

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

ME TOO, 我唔續佢最主要係黑面
原帖由 wcpcelia 於 10-11-14 11:23 發表

象牙宮

如果覺得對自己不利的, 就避免去做啦.

大宅

畀面勳章

我諗好多僱主都好憎d公主成日黑面, 佢地知唔知邊個出糧比佢呀!!!

首頁

尾頁

跳至