跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我39週喇,個肚好硬,好辛苦,但個頭呢幾日陰陰痛,唔知有冇媽媽係咁,而我打去瑪嘉烈打算問下,打左2日都冇人聽,都唔知可以點好...........

大宅

you better go to hospital! I remember the note say that if you got the serious headache, you must go to hospital!

複式洋房

但我12月2號先到預產期,佢會唔會去到check左之後又話冇事叫我走,因為我有朋友佢之前生女女時到左預產期,又係頭痛入院,之後要崔生呀,而我同佢一樣又係胎水唔多,而且我整個懷孕期,我都係重左15磅,我都唔知我現在可以點........

別墅

係呀!candice001 講得呀!勁頭痛都係就生得咖!你有冇血壓高呀?!不如打電話比你個婦產私家醫生問下啦!快快快呀!!

複式洋房

我剛剛打左電話去瑪嘉烈問,佢比我既答案令我好無助,因為我同佢講我個頭痛左幾日,我血壓正常,佢就叫我等下星期一去健康院check,之後佢仲話好多原因令個頭痛,叫我自己搵左原因先..........

別墅

咁你入急症睇下,佢地睇完 pan 你走係一回事,但睇完會安心!

大宅

you are 39 weeks already! I think they will not ask you leave, most properly they will ask you to stay until you give birth! Go first even they ask you back home!!! Be safe!

別墅

回復 7# candice001 的帖子

政府醫院好難講!我生大仔時差三四日先到預產期,都比個醫生pan我走!結果,隔日又再見紅先唔叫我走!等二日就生埋,前後四日先走人!

複式洋房

政府醫院真係好難講,叫我走唔緊要,但就辛苦囉,走黎走去~已經唔舒服喇~我唸等我老公回家就決定去唔去醫院check喇~我唸一定比佢地趕走多><

男爵府

我又係39週,又係有頭痛,不過唔太勁,

大宅

但我上星期(38wks) 誤以為穿水,直去瑪嘉烈產房check左冇穿到(冇陣痛..冇見紅)...但佢地都要我留一晚確保冇事先出院.....出院時姑娘還叮囑我無論懷疑見紅有陣痛同羊水都要即入產房check...以防萬一喎....o個次整個過程瑪嘉烈比我既印象好好

首頁

尾頁

跳至