嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

星期日早上, 阿仔發燒, 因為平時睇開的醫生診所休息, 咁就諗住去九龍法國醫院睇門診, 因為之前都試過幾次睇葉醫生, 覺得佢都幾好, 打算睇番佢, 點知佢放大假, 只剩番蔡醫生及馬醫生, 去到登記話蔡醫生只睇有預約, 咁無得選擇下唯有睇馬醫生, 當時已經有差不多 10 個小朋友在等緊........
等左 1 個鐘左右, 終於排到, 一入房, 粗魯事件就o黎喇.....(首先, 我要註明我阿仔從來睇醫生都係極之合作, 即使個醫生佢係未見過) 房內有兩名姑娘, 當時我抱住阿仔 (因為佢等到訓著左), 我老公拎住 d 袋....我一坐低, 姑娘就叫我抱好 d 阿仔, 面向牆, 我都未整好, 阿仔仲係睡眼惺忪, 其中一個姑娘就一手搶去阿仔手上的車仔, 一o野就塞俾我老公, 阿仔即時狂喊, 阿仔一喊就由o係我老公手攞番架車, 塞落阿仔隻手, 呢個動作係極之大力, 阿仔剛訓醒未清醒, 咁樣就梗係勁喊, 我已經安撫緊阿仔, 點知另一個姑娘又o黎喇, 叫我按實阿仔隻手, 唔好俾佢郁, 俾醫生聽佢心口, 跟住馬醫生見阿仔仲喊, 竟然叫我, "你唔好理佢住, 你按緊佢隻手就得o架喇", 聽完晒所有o野, 跟住個姑娘一o野就抱起我阿仔, 塞俾我老公, 叫佢同阿仔出去, 媽咪就留低, 等醫生問o野........
我知道外面好多人等緊, 佢地要好快手, 但都唔駛咁粗魯去對待個小朋友o架嘛, 我個仔被佢地嚇親, 出到去同阿仔玩左一輪佢先無事, .........

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 TTCC 於 10-12-21 13:41 發表
星期日早上, 阿仔發燒, 因為平時睇開的醫生診所休息, 咁就諗住去九龍法國醫院睇門診, 因為之前都試過幾次睇葉醫生, 覺得佢都幾好, 打算睇番佢, 點知佢放大假, 只剩番蔡醫生及馬醫生, 去到登記話蔡醫生只睇有預約, 咁 ...

估不到法國門診會這樣呢~

禁止訪問

伯爵府

其實都好小事,因為唔係個個都咁有愛心架!幸好我未遇過呢D醫生護士....除左我B6個月大時響健康院遇上了那個護士....樓主愛子心切,明白!

男爵府

個醫生係咪叫 " x康" 呀

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

畀面勳章

完全明白樓主心情,不過有D不知情O既人睇先就亂話人地小事化大,咁唔滿意睇完咪閃囉,咩事要咁樣批評人地呀..真係唔明D人個心諗咩....

講返轉頭,我早2日都同亞仔去睇完呢位註法國醫院O既兒科醫生,佢D態度真係衰到無人有...事關我個仔傷風,咳,加上又無LA LA有風癩,已經幾日喇,原本諗住去醫院睇,穩陣D,有咩唔妥可以即刻CHECK嘛...點知呢個醫生一D專業意見都無比過我,不停同我講,"你鐘意咪同你驗囉"...再問佢又話,"我同你講左LA,你鐘意就驗囉..." 嘩...大佬呀,我識O既我就做醫生自己醫返個仔LA.我黎睇你,你係咪應該都比返D意見我呀....
所以我見到樓主個POST都一定要入黎支持一下...

別墅

我同意法國醫院 葉醫生幾好人, 其他兩位就....
可以很有經驗的醫生都走了....

別墅

回覆:PP-Wong 的帖子

我bb睇緊法國嗰位蔡醫生,好細心,解釋好詳細。我都有聽過位馬醫生麻麻地。

複式洋房

回覆:TTCC 的帖子

哦,法國醫院唔係私家嘅咩?都咁態度惡劣?!記住先,馬醫生

男爵府

好媽媽勳章

回覆 handsomebb 的帖子

我兩個小朋友都係睇蔡醫生... 佢好細心...
至於馬XX, 睇過一次, 唔會再睇佢.
不過, 我覺得睇醫生真係有夾唔夾呢回事, 我家小朋友應該同馬XX唔多夾...

大宅

回覆:同阿仔睇醫生, 遇到極粗魯的對待....

係我就鬧爆佢啦!呢d咪叫冇醫德,一d愛心都冇,政府嘅都冇咁衰啦!我自己都係姑娘,都睇唔過眼.....

別墅

法國醫院都係賺錢為先,好耐我好少事去睇佢,
最後竟然要成千蚊落樓,俾我既印象太差啦

首頁

尾頁

跳至