論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我剛剛炒左呢個長期黑面賓姐...
佢係我屋企做左四個月,剛剛還哂錢,係海外賓賓...
最初黎到我屋企已經成日黑口黑面,好似全世界都得罪左佢咁
-無禮貌,朝早起身奉指唔會同我地講morning,見到面直行直過
-無耐性,我個大仔2歲,成日叫佢同佢玩佢又專登搵d家務黎做,又話好忙...細仔2個月大,次次佢餵奶都會餵淨20-30ml,成日都話佢唔肯食,但我餵佢佢又會食哂架喎
-每逢weekend出街叫佢執齊兩個仔要用既野,但次次我都要
double check,因為實會執漏野
-次次你問親佢某樣野擺左去邊,執左去邊,佢就會話 I DUN KNOW....間屋全部野都係佢執,連佢都話唔知我真係唔知有邊個會知囉
-到左我地炒佢個日臨走仲叫我老公寫封推薦介紹信比佢,佢都short short地架...
總之你地小心d啦^0^
總之大家小心啦^^

複式洋房

my terminated bun bun also doing the same things like yours. Never say good morning or good nite! I never had such bad experience bun in the past. I would not hire bun anymore. They always think they're superior.

原帖由 pinguqueen 於 10-12-24 21:18 發表
我剛剛炒左呢個長期黑面賓姐...
佢係我屋企做左四個月,剛剛還哂錢,係海外賓賓...
最初黎到我屋企已經成日黑口黑面,好似全世界都得罪左佢咁
-無禮貌,朝早起身奉指唔會同我地講morning,見到面直行直過
-無耐性,我個大 ...

別墅

Very typical case
Rubbish

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

大宅

up

男爵府

我個件賓都好無禮貌,除左唔會講good morning / good night,入我房唔拷門,有人客食緊野照收枱面野,人客未走就死入房瞓,仲要成日黑面,叫佢做野永遠唔會認你係咪知道/聽到,但佢又會做左,但個種當你無到既面色同態度真係好難頂。

首頁

尾頁

跳至