自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

鄰居A -成日唱K, 仲要唱到大大聲, 之前就話只係星期六日先唱, 而家就日日唱, 日又唱夜又唱, 打比管理處都冇法, 佢地話佢唔係半夜唱, 所以都唔話得佢…唉…我好唔容易tum到BB瞓覺, 諗住可以做下自己野, 但唔洗一陣就比佢D煩音嘈醒左…

鄰居B – 唔知邊個, 後樓梯有大大個垃圾桶唔用, D垃圾次次都放係垃圾桶旁, D餸頭餸尾連汁搞到成地都係, 仲要係頂住道防煙門開唔到, 有次夠膽死將D垃圾就咁放係消防喉位旁, 連推後樓梯既防煙門都慳反. 之前夏天個幾個月我要向門口狂噴殺虫水防止D小強入屋

鄰居CDEF….. – 我單位旁既消防喉位原來係泊單車位, 平均每日都有12架單車泊係度……

本來我係好鍾意呢間屋, 但有呢D咁既鄰居, 攪到我都冇晒心機好想搬…

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我樓上個家成日pang pang bang bang, 投訴左都係咁, d人真係衰呀.

男爵府

咁你要考慮搬啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

鄰居A, 5月左右搬黎, 自從佢黎左就好多曱由, 即使而家天氣凍都仲見到有, 成日同管理處投訴, 自己都覺得自己煩

鄰居G, 整完蛋糕個焗盤有碎, 個賤人就咁係後樓梯"dun"佢個模, 成地都係蛋糕碎, 日日丟垃圾唔識放入大垃圾桶內, 放到一地都係

鄰居F(搬走幾個月), 無禮貌都事小, 仲要裝人地出出入入, 最奇特就係有次下午出去丟垃圾, 大大個後樓梯既垃圾桶唔見, 以為咩事我仲打落管理處問, 頂, 佢拎左入屋自己用

鄰居C, 有隻人咁高既狗, 以前返工7:30出門口我住23/F, 多數咁早部lift上黎都無人咪入去囉, 隻死狗衝出黎, 仲要無口罩架, 死八婆仲話"你駛咩咁驚, 佢唔會咬你既"

侯爵府

好媽媽勳章

間管理公司都好唔掂wow!

侯爵府

好媽媽勳章

講真d lun 居甘din 唔通真係要為左避佢地而搬 ? 我樓下個 又係傻ka, 7/8點都complaint我2個小朋友 行黎行去, 嘈住佢wor, 管理處又好冇奈收到投訢又要走上黎禁我門中 做d野, 幾點ar ? 有人就會有家庭嘈音la, 搬去深山la :;pppp:
原帖由 stesuk 於 10-12-30 23:56 發表
鄰居A -成日唱K, 仲要唱到大大聲, 之前就話只係星期六日先唱, 而家就日日唱, 日又唱夜又唱, 打比管理處都冇法, 佢地話佢唔係半夜唱, 所以都唔話得佢…唉…我好唔容易tum到BB瞓覺, 諗住可以做下自己野, 但唔洗一陣就 ...

公爵府

好媽媽勳章

鄰居A, 成日有客人,唔鍾意閂門, 淨係會閂佢自己度閘, 一有客人就玩骰盅, 勁嘈去到半夜一兩點, 佢D客人仲要個個都係煙鏟, 不停煲煙, D煙由佢家的閘門飄晒出走廊, 個個如入仙境, 最慘係整度周圍臭晒

鄰居B, 佢以為成幢樓得佢一個晒衫, 成日掛D滴晒水的衫出嚟, 仲要好多時都係狂滴水的底衫褲, 一係就係放係門口/浴室門口的地毯, 滴到好似落雨咁多同密, 佢見樓下有人掛衫出嚟, 佢明知自己D衫滴緊水都照掛, 完全話之你, 自私到死, 投訴佢, 管理處出理信比佢, 佢都一於少理, 不過佢終於都搬咗

大宅

原帖由 Mimmy 於 10-12-31 14:59 發表
鄰居A, 5月左右搬黎, 自從佢黎左就好多曱由, 即使而家天氣凍都仲見到有, 成日同管理處投訴, 自己都覺得自己煩

鄰居G, 整完蛋糕個焗盤有碎, 個賤人就咁係後樓梯"dun"佢個模, 成地都係蛋糕碎, 日日丟垃圾唔識放入大垃 ...

咁你都好慘wor, 有呢D咁既鄰居, 自己間屋幾乾淨都冇用, D小強都可以向鄰居度爬入你間屋

大宅

原帖由 jodylulu 於 10-12-31 15:12 發表
間管理公司都好唔掂wow!

其實單車果單野我投訴左成年架la, 間管理處只係貼張紙仔出黎叫人唔好放單車, D人更係唔理佢啦, 跟住就不了了之...

大宅

原帖由 健朗媽咪 於 10-12-31 15:25 發表
鄰居A, 成日有客人,唔鍾意閂門, 淨係會閂佢自己度閘, 一有客人就玩骰盅, 勁嘈去到半夜一兩點, 佢D客人仲要個個都係煙鏟, 不停煲煙, D煙由佢家的閘門飄晒出走廊, 個個如入仙境, 最慘係整度周圍臭晒

鄰居B, 佢以為成 ...

我媽話佢試過洗完D衫long 左出去, 比樓上唔知邊個單位滴濕晒, 要重頭洗過, 呢D咁自私既行為, 真係好

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

鄰居A個女(約7-8歲)好鍾意踏單車,鍾意咪落街踏飽佢 law,但佢連落街嗰段路程都唔放過,一出門口就喺走廊片車,完全唔理走廊有咩人,我鄰居C位伯伯中過風,行得慢d,有次俾佢片到差d趺低,佢入 lift 都唔停,仲喺 lift 裡面 u-turn,大佬呀,部 lift 好大咩,幾百尺呀? 

有次離譜到,我三母子喺 lift 度,佢大小姐要 u-turn,睥住我地,想我地三個 zip 去角落,俾位佢 turn,我無理佢,佢地兩母女仲喺度"咀秒秒",都 short 嘅,佢試下撞到我小朋友丫,我實剷到佢地 360 度轉體 (反轉再反轉) ~

用戶要求終止服務

原帖由 ivory0915 於 10-12-31 22:09 發表
鄰居A個女(約7-8歲)好鍾意踏單車,鍾意咪落街踏飽佢 law,但佢連落街嗰段路程都唔放過,一出門口就喺走廊片車,完全唔理走廊有咩人,我鄰居C位伯伯中過風,行得慢d,有次俾佢片到差d趺低,佢入 lift 都唔停,仲喺 lift 裡面 u-turn,大佬 ...

..... .....

睇完係地 d 遭遇....我果 d 真係小事
我樓上鐘意-----1) 直接由佢隻窗度 落黎,掛 d 禮物落我隻窗度 2) 半夜 bi bi bomb bomb

我隔離鐘意-----1) 半夜煮野(例如剁肉餅)...2) 夜晚11 點幾開電鑽(不過好在係鑽幾下jet)

用戶要求終止服務

原帖由 ivory0915 於 10-12-31 22:09 發表
鄰居A個女(約7-8歲)好鍾意踏單車,鍾意咪落街踏飽佢 law,但佢連落街嗰段路程都唔放過,一出門口就喺走廊片車,完全唔理走廊有咩人,我鄰居C位伯伯中過風,行得慢d,有次俾佢片到差d趺低,佢入 lift 都唔停,仲喺 lift 裡面 u-turn,大佬 ...

你阿鄰居A ,第時佢個女"亭亭玉立",有毛有翼個時...有排受呀 !

大宅

陪月勳章

我個(鄰居) 仲恐佈佢門口側有個去水位,經常嗅到尿味 (不是猫狗)(一定要經過佢門口至可以出入),同管理處投訢左(同有一個管理員比較好傾,話我知個傻鄰居成日都會在自己門口側小便) ,我日日都要行過都要避開少少,日日要推BB車出入嫁。真想

首頁

尾頁

跳至