跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 北區幼兒園,幼兒中心及育嬰院資料

咁景盛苑果間o唔ok架~有咩意見呀~??

大宅

carmen,
對於幼稚園,我唔係好清楚呀!sorry呀!

大宅

恩禧媽 寫道:
ritaor66,
其實有學校係會有半日幼兒班,不過我唔太清楚邊間有,你要自己打電話去問下囉。

以我所知[中華基督教會上水堂幼稚園]有全日班/半日班,全日班可在校用膳、午睡、做功課、手工,有校車接送。

男爵府

畀面勳章

大家好!!我囝囝04年12月28出世..算係細仔..唔係間間幼稚園都收...咁係咪下年先報名呢?因為我睇過一本書話:教統局規定..小朋友要足5歲8個月才可讀小一....我唔想佢讀2年K3...咁應該點呢??我住上水彩蒲...附近有較好0既幼稚園嗎?
第一次做媽咪!!請多多指教!

公爵府

babyloklok 寫道:
大家好!!我囝囝04年12月28出世..算係細仔..唔係間間幼稚園都收...咁係咪下年先報名呢?因為我睇過一本書話:教統局規定..小朋友要足5歲8個月才可讀小一....我唔想佢讀2年K3...咁應該點呢??我住上水彩蒲...附近有較好0既幼稚園嗎?
第一次做媽咪!!請多多指教!

你小朋友可以係07年9月入讀k1架啦, 你要係06年10月左右報名, 總之你要先簡幼稚園, 咁先知幾時deadline, 好似話一般都係10月左右. 入讀k1的條件係, 最小2歲8個月. 到07年9月, 你小朋友夠年齡架啦, 唔駛重讀k3, 先可以入讀小學架, 只不過你小朋友會係細b law, 有d 家長唔想, 先比小朋友repeat 一年幼稚園做大b

上水的幼稚園我唔清楚, 我只知道fanling 的浸信會呂明材同埋神召會係幾出名, 但實際好唔好我就唔知啦, 你自已去了解清楚啦.

伯爵府

click here 香港五常法幼稚園暨國際幼兒中心

男爵府

保良局戴蘇小韞幼稚園
有無人的小孩讀這間呀
好嗎 謝謝

別墅

有無媽媽知道牽情間培元好唔好呀
http://mmbb423.my.babysky.hk

別墅

有冇聽過"上水堂", 佢有個大playground, 小朋友有好大的活動空間,不過如果落大雨就麻煩d; 你知啦, 天氣架野話唔埋, 我覺得幼稚園去邊度讀都ok。
我就比較鍾意"彩蒲幼稚園", 一黎地點方便, 二黎聽隔離d媽咪講都幾好。
我個囡05年8月30日出世, 唔知幾時幫佢報名呢?
我都係住彩蒲苑, 多多指教!

別墅

各位媽咪:
我打算幫仔仔報馬會道間神召會及浸信會,各位若知道幾時開始派表,請在此通知大家吧,謝謝

公爵府

mmbb423 寫道:

唔好

公爵府

chan1209 寫道:
有冇聽過"上水堂", 佢有個大playground, 小朋友有好大的活動空間,不過如果落大雨就麻煩d; 你知啦, 天氣架野話唔埋, 我覺得幼稚園去邊度讀都ok。
我就比較鍾意"彩蒲幼稚園", 一黎地點方便, 二黎聽隔離d媽咪講都幾好。
我個囡05年8月30日出世, 唔知幾時幫佢報名呢?
我都係住彩蒲苑, 多多指教!

你可以2007年9月打去問下佢地幾時開始接受報名

公爵府

cindybb 寫道:
各位媽咪:
我打算幫仔仔報馬會道間神召會及浸信會,各位若知道幾時開始派表,請在此通知大家吧,謝謝

好似話10月, 稳陣起見, 你打去問下先啦

大宅

請問知唔知邊間就快有開放日呀?

大宅

up

民房

培元---非常唔好!!! :cry: :cry: :cry:

大宅

Cko,
普通非牟利機構辦的幼兒園多數都唔會有open day,因佢地幾時都在運作中,暑假都只得兩個星期,如果你想參觀幼兒園,最好就係打電話去你心儀的幼兒園安排呀!

大宅

佢o地人數很少, 所以要運齡教學. 老師經常轉換, 課程內容與校名不符(英文幼稚園). 買點是校長資歷. 我個仔都轉o左校. 你自己了解清楚吧!
rabbitpiggy 寫道:
[quote]
mmbb423 寫道:

唔好 [/quote]

侯爵府

培元都差唔多886
我家有隻曳曳豬

大宅

我想問培元在那裡?

有沒有大埔墟的幼兒園好介紹? thx.

首頁

尾頁

跳至